Home ΔΙΕΘΝΗ Ο Χάντερ Μπάιντεν διοχέτευσε τόνους χρημάτων στη Metabiota για έρευνες βιοόπλων που προκαλούν πανδημίες κοντά στα ρωσικά σύνορα

Ο Χάντερ Μπάιντεν διοχέτευσε τόνους χρημάτων στη Metabiota για έρευνες βιοόπλων που προκαλούν πανδημίες κοντά στα ρωσικά σύνορα

by _
0 comment 160 views
Ο Χάντερ Μπάιντεν διοχέτευσε τόνους χρημάτων στην Metabiota για έρευνες βιοόπλων κοντά στα ρωσικά σύνορα
Ο Χάντερ Μπάιντεν διοχέτευσε τόνους χρημάτων στην Metabiota για έρευνες βιοόπλων κοντά στα ρωσικά σύνορα

© Sputnik / Vitaly Ankov

Ο Χάντερ Μπάιντεν διοχέτευσε τόνους χρημάτων στη Metabiota για έρευνες βιοόπλων που προκαλούν πανδημίες κοντά στα ρωσικά σύνορα

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε την Πέμπτη ότι το επενδυτικό ταμείο του Χάντερ Μπάιντεν υποστήριζε το στρατιωτικό-βιολογικό πρόγραμμα του Πενταγώνου στην Ουκρανία. Το ταμείο διαθέτει σημαντικούς οικονομικούς πόρους ύψους τουλάχιστον 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τον στρατό.

Η αλληλογραφία του Χάντερ Μπάιντεν με την αμυντινή ανάδοχο εταιρεία του Πενταγώνου Metabiota αποκάλυψε πώς ο γιος του τότε αντιπροέδρου χρησιμοποίησε την επιρροή του ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ουκρανικής εταιρείας φυσικού αερίου Burisma για να διοχετεύσει χρήματα σε έρευνες παθογόνων που προκαλούν πανδημίες, μόλις μερικές εκατοντάδες μίλια από τα ρωσικά σύνορα.

Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου βρέθηκαν στον φορητό υπολογιστή του Χάντερ Μπάιντεν που εγκατέλειψε σε ένα συνεργείο στο Ντέλαγουερ καθώς ο πατέρας του ήταν υποψήφιος για πρόεδρος το 2019, ανέφερε η New York Post. Η Daily Mail του Ηνωμένου Βασιλείου ήταν η πρώτη που έκανε αναφορά για το ρόλο του στη χρηματοδότηση της έρευνας για παθογόνους παράγοντες.

Τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Hunter και οι συνεργάτες του διοχέτευσαν 500.000 δολάρια στη Metabiota μέσω του επενδυτικού τους ταμείου Rosemont Seneca και βοήθησαν να συγκεντρωθούν περισσότερα εκατομμύρια δολάρια μέσω επενδυτικών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της Goldman Sachs.

Ένα σημείωμα που εστάλη από έναν αξιωματούχο της Metabiota στον νεότερο Μπάιντεν λίγους μήνες αφότου η Κριμαία επανενώθηκε στη Ρωσία το 2014, πρότεινε ότι η Καλιφορνέζικη εταιρεία ερευνών βιοόπλων θα μπορούσε να βοηθήσει το Κίεβο να επιβεβαιώσει την «πολιτιστική και οικονομική ανεξαρτησία της Ουκρανίας από τη Ρωσία».

Στη συνέχεια, ο Hunter παρουσίασε τη Metabiota σε αξιωματούχους της Burisma, οι οποίοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον για αυτό που ονόμασε ως «επιστημονικό έργο» που περιλαμβάνει βιοεργαστήρια. Φέρεται επίσης να καυχιόταν στους επενδυτές ότι βοήθησε τη Metabiota να βρει νέους πελάτες μεταξύ των κρατικών υπηρεσιών.



Τα αρχεία των αμερικανικών κρατικών δαπανών δείχνουν ότι η Ουάσιγκτον βράβευσε 23,9 εκατομμύρια δολάρια στη Metabiota αργότερα το 2014, συμπεριλαμβανομένων περίπου 307.000 δολαρίων που διατέθηκαν για ουκρανικά ερευνητικά έργα, ανέφερε η New York Post.

Η Ρωσία προσπαθούσε να αποκτήσει πρόσβαση σε βιολογικά εργαστήρια στην Ουκρανία και τη Γεωργία μέσω διεθνών ιδρυμάτων, αλλά της αρνήθηκαν την παραδοχή, δήλωσε το υπουργείο Εξωτερικών το Σάββατο.

Τι μας είπαν; …Επισκεφτείτε εργαστήρια; Φυσικά. Μείνετε στο χώρο της ρεσεψιόν, υπάρχουν υπέροχοι άνθρωποι εκεί που θα σας συναντήσουν, θα σας πάρουν καφέ και θα σας δείξουν τους καταλόγους. Αλλά δεν μπορείτε να μπείτε μέσα στα εργαστήρια, ούτε εσείς ούτε εξειδικευμένοι παρατηρητές. Τι σημαίνει αυτό? Σημαίνει ότι εκεί γίνονταν παράνομα πειράματα», είπε η εκπρόσωπος του υπουργείου στην τηλεόραση.

Study of the possibility of spreading especially dangerous pathogens through migratory birds



Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ δήλωσε την Πέμπτη ότι Ρώσοι εμπειρογνώμονες αποκάλυψαν νέα στοιχεία που δείχνουν την άμεση εμπλοκή του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ στην ανάπτυξη συστατικών βιολογικών όπλων στην Ουκρανία. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας συνεχίζει να μελετά έγγραφα που ελήφθησαν από υπαλλήλους ουκρανικών βιοεργαστηρίων σχετικά με τις μυστικές στρατιωτικές βιολογικές δραστηριότητες των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ουκρανία. Σύμφωνα με τον Konashenkov, οι ΗΠΑ είχαν προγραμματίσει να δοκιμάσουν μη καταχωρημένα φαρμακευτικά προϊόντα σε ουκρανικό στρατιωτικό προσωπικό.

__________

ΠΗΓΗ >> https://sputniknews.com/20220326/hunter-biden-funnelled-tons-of-money-to-metabiota-for-bioweapon-research-near-russian-border—1094227173.html

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr