Home ΚΟΣΜΟΣ Διευθύνων Σύμβουλος του μεγαλύτερου επενδυτικού ταμείου παγκοσμίως BlackRock: Ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας θα πυροδοτήσει μια νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων

Διευθύνων Σύμβουλος του μεγαλύτερου επενδυτικού ταμείου παγκοσμίως BlackRock: Ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας θα πυροδοτήσει μια νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων

by _
0 comment 201 views

SETH WENIG/ASSOCIATED PRESS

Διευθύνων Σύμβουλος του μεγαλύτερου επενδυτικού ταμείου παγκοσμίως BlackRock: Ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας θα πυροδοτήσει μια νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων

Από το AFP – Agence France Presse
28 Μαρτίου 2022

Ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία θα πυροδοτήσει μια νέα «παγκόσμια τάξη» που θα μεταφέρει την παγκοσμιοποίηση σε μια διαφορετική φάση, δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος διευθύνων σύμβουλος της BlackRock, Λάρι Φινκ, σε επενδυτικό συνέδριο τη Δευτέρα.

Ο Fink, ο οποίος ηγείται της μεγαλύτερης εταιρείας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, είπε ότι οι παραπαίουσες αλυσίδες εφοδιασμού θα αναγκάσουν τις εταιρείες να αναζητήσουν προμηθευτές πιο κοντά στην πατρίδα τους, αναβαθμίζοντας το τρέχον μοντέλο.

Μιλώντας στο συνέδριο Investopia στο Ντουμπάι, ο Φινκ αρνήθηκε ότι προέβλεψε το τέλος της παγκοσμιοποίησης, όπως ερμηνεύτηκε ευρέως από τα σχόλιά του σε επιστολή του προς τους μετόχους την περασμένη εβδομάδα.

«Αλλά αυτό για το οποίο έγραψα είναι πώς αλλάζει η παγκοσμιοποίηση τα τελευταία 30 χρόνια», είπε.

«Και πιστεύω ότι ο πόλεμος Ουκρανίας-Ρωσίας θα επιταχύνει μια αλλαγή που άρχιζε ακόμη και πριν λόγω του Covid», είπε ο Φινκ.



«Πιστεύω ότι ο Covid άρχισε πραγματικά να δείχνει ότι ο κόσμος είναι λιγότερο συνδεδεμένος», πρόσθεσε.

Οι εταιρείες που παλεύουν με μεγάλα σημεία συμφόρησης στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού φοβούνται περαιτέρω αναστάτωση από τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, με τα πάντα, από τον ενεργειακό εφοδιασμό μέχρι το σιτάρι να απειλούνται.

“Πιστεύω ότι πρόκειται να δούμε μια επιτάχυνση του “near-shoring” (η πρακτική της μεταφοράς μιας επιχειρηματικής δραστηριότητας σε μια κοντινή χώρα, ιδιαίτερα κατά προτίμηση σε μια πιο μακρινή) και του “on-shoring” (την πρακτική της μεταφοράς μιας επιχειρηματικής δραστηριότητας που μεταφέρθηκε στο εξωτερικό στη χώρα από την οποία είχε αρχικά μετεγκατασταθεί). Αυτό σημαίνει ακόμα παγκοσμιοποίηση, αλλά ένα διαφορετικό πλαίσιο”, δήλωσε ο Fink.

“Πιστεύω ότι θα έχει αποδεδειγμένο αντίκτυπο στον αναδυόμενο κόσμο καθώς προχωράμε περισσότερο την παραγωγή πιο κοντά στη ζήτηση. Και έτσι πιστεύω ότι όλα αυτά θα αλλάξουν την παγκόσμια τάξη σε πολύ μεγάλο βαθμό”, είπε ο Αμερικανός.

Προέτρεψε τις κυβερνήσεις να σκεφτούν “πολύ πιο μακροπρόθεσμα”, προβλέποντας ότι οι επιχειρήσεις θα μετακινηθούν “από τη μια περιοχή στην άλλη, από τη μια χώρα στην άλλη”.



Ο Φινκ χαρακτήρισε επίσης τον πληθωρισμό ως τον μεγαλύτερο βραχυπρόθεσμο κίνδυνο για την παγκόσμια οικονομία, αλλά συμβούλευσε τις κεντρικές τράπεζες να είναι προσεκτικές όταν αυξάνουν τα επιτόκια, κάτι που κινδύνευε να προκαλέσει ύφεση.

«Το μεγάλο ερώτημα θα είναι, θα παίξουν υπερβολικά οι κεντρικές τράπεζες;» αυτός είπε. «Είναι η άποψή μου ότι οι κεντρικές τράπεζες θα πρέπει να είναι πιο μετριοπαθείς όσον αφορά τις αυξήσεις των επιτοκίων τους».

th/hc

Το τμήμα ειδήσεων του Barron δεν συμμετείχε στη δημιουργία του παραπάνω περιεχομένου. Αυτή η ιστορία δημιουργήθηκε από το AFP. Για περισσότερες πληροφορίες, μεταβείτε στο AFP.com.

© Agence France-Presse

–––––––––––

ΠΗΓΗ >> https://www.barrons.com/articles/deere-stock-upgrade-agco-51648474216

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr