Home Greek News Η Πολωνία θα απελάσει 45 Ρώσους διπλωμάτες

Η Πολωνία θα απελάσει 45 Ρώσους διπλωμάτες

by _
0 comment 191 views

FILE PHOTO. © Karol Serewis / Getty Images Poland / Getty Images

Η Πολωνία θα απελάσει 45 Ρώσους διπλωμάτες

Η υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας της χώρας τους κατηγόρησε ως κατασκόπους…


Η Πολωνία θα απελάσει 45 Ρώσους διπλωμάτες που θεωρούνται ύποπτοι ότι εργάζονται ως κατάσκοποι, ανακοίνωσε την Τετάρτη η Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας.

Τα ύποπτα άτομα περιγράφονται ως «αξιωματικοί των ρωσικών ειδικών υπηρεσιών και πρόσωπα που συνδέονται με αυτές» που απολαμβάνουν διπλωματικού καθεστώτος στην Πολωνία. Ο επικεφαλής της υπηρεσίας Krzysztof Waclawek ζήτησε από το υπουργείο Εξωτερικών να τους κηρύξει persona non grata, ανέφερε η δήλωση.

Η ISA (Internal Security Agency, Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας) είπε ότι είχε συγκεντρώσει στοιχεία για τις μυστικές δραστηριότητες των υπόπτων. Ένας από αυτούς σχετίζεται με έναν Πολωνό πολίτη που συνελήφθη στις 17 Μαρτίου ως ύποπτος για κατασκοπεία για τη Ρωσία.

Η επικείμενη απέλαση τόσο μεγάλου αριθμού διπλωματών οφείλεται «στην πολιτική της Ρωσίας απέναντι στη Δημοκρατία της Πολωνίας και τους συμμάχους της» και στη ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας, ανέφερε η δήλωση.

Η ρωσική διπλωματική υπηρεσία επιβεβαίωσε ότι ο πρεσβευτής της στη Βαρσοβία, Σεργκέι Αντρέεφ, κλήθηκε από το πολωνικό υπουργείο Εξωτερικών την Τετάρτη. Ο Αντρέεφ επιβεβαίωσε ότι του δόθηκε ένα σημείωμα με τα ονόματα 45 Ρώσων διπλωματών που πρέπει να εγκαταλείψουν τη χώρα εντός πέντε ημερών. Η Μόσχα θα απαντήσει στις απελάσεις με αντίστοιχες ενέργειες, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

ΠΗΓΗ >> https://www.rt.com/news/552525-poland-expel-45-russian-diplomats/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr