Home ΔΙΕΘΝΗ Οι ΗΠΑ πετούν ένα στόλο από κάθε τύπο κατασκοπευτικού αεροπλάνου για να τροφοδοτούν την ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών με πληροφορίες για τον πόλεμο!!!

Οι ΗΠΑ πετούν ένα στόλο από κάθε τύπο κατασκοπευτικού αεροπλάνου για να τροφοδοτούν την ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών με πληροφορίες για τον πόλεμο!!!

by _
0 comment 148 views

Οι ΗΠΑ πετούν ένα στόλο από κάθε τύπο κατασκοπευτικού αεροπλάνου για να τροφοδοτούν την ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών με πληροφορίες για τον πόλεμο!!!

Η Ουκρανία λαμβάνει το είδος υποστήριξης που λαμβάνουν οι Σαουδάραβες στην Υεμένη…

Μήπως αυτό συνιστά εμπλοκή των ΗΠΑ σε κάποιο βαθμό στον πόλεμο Ρωσίας – Ουκρανίας;;;

Ken Klippenstein 18 Μαρτίου 22


Πηγή: The Intercept

Καθώς τα επιθετικά μέλη και των δύο κομμάτων και ο Τύπος καλούν τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να επιδιώξει στρατιωτική ανάμειξη στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της εφαρμογής μιας «ζώνης απαγόρευσης πτήσεων», μια περίπλοκη πράξη με τεντωμένο σχοινί από τις υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ τυγχάνει σχετικά λίγης δημόσιας προσοχής.

Σημερινοί και πρώην αξιωματούχοι των ΗΠΑ με γνώση των επιχειρήσεων είπαν στο The Intercept ότι ο στρατός των ΗΠΑ έχει αναπτύξει εκτεταμένα μέσα πληροφοριών, επιτήρησης και αναγνώρισης σε χώρες γειτονικές της Ουκρανίας για να παρακολουθεί τις εξελίξεις εντός του εμπόλεμου έθνους.

Το εξελιγμένο καθεστώς πληροφοριών απαιτεί από την κυβέρνηση Μπάιντεν να ακολουθήσει μια λεπτή γραμμή στην οποία ένα λάθος βήμα θα μπορούσε να σημαίνει καταστροφή: να παρέχει στην Ουκρανία όσο το δυνατόν περισσότερη βοήθεια χωρίς να συμμετέχει ενεργά στον πόλεμο και να διακινδυνεύει μια άμεση σύγκρουση με την πυρηνικά οπλισμένη Ρωσία. Η ισορροπία βασίζεται στην παραδοχή ότι η Ρωσία θα αναγνωρίσει και θα σεβαστεί τη συμμόρφωση των Ηνωμένων Πολιτειών με τους αυτοεπιβληθέντες κανόνες της.

Τα περιουσιακά στοιχεία είναι σε μεγάλο βαθμό αεροσκάφη που επιφορτίζονται να πετούν κατά μήκος των συνόρων μεταξύ της Ουκρανίας και των συμμάχων με το ΝΑΤΟ γειτόνων της, οι οποίοι πρέπει να προσέχουν να μην περάσουν στον ουκρανικό εναέριο χώρο. Ικανά να κοιτάζουν βαθιά μέσα στη χώρα, τα αεροσκάφη συγκεντρώνουν πληροφορίες που στη συνέχεια μεταβιβάζονται στους Ουκρανούς, σύμφωνα με δύο πρώην αξιωματούχους των ΗΠΑ που γνωρίζουν τις τρέχουσες επιχειρήσεις.

Τα αεροσκάφη περιλαμβάνουν μη επανδρωμένα αεροσκάφη MQ-9 «Reaper», Boeing RC-135 «Rivet Joints» και Boeing E-3 Sentry «AWACS», τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση των επικοινωνιών και τη συλλογή πληροφοριών εικόνων, σύμφωνα με έναν από τους πρώην αξιωματούχους, ο οποίος είναι απόστρατος αξιωματικός της CIA. Σημερινός αξιωματικός πληροφοριών σημάτων του αμερικανικού στρατού είπε ότι οι ΗΠΑ είχαν αναπτύξει πολλά από τα στοιχεία ISR (Intelligence, Surveillance, and Reconnaissance, Πληροφοριών, επιτήρησης και αναγνώρισης) σε γειτονικές χώρες τον Φεβρουάριο, μετά τη μαζική συσσώρευση στρατευμάτων της Ρωσίας κατά μήκος των ουκρανικών συνόρων. Τα δεδομένα πτήσεων ανοιχτού κώδικα δείχνουν τα ίδια μοντέλα αεροσκαφών που βρίσκονται πάνω από την Πολωνία, τη Ρουμανία και τη Μαύρη Θάλασσα.



Η διέλευση στον ουκρανικό εναέριο χώρο θα μπορούσε να μετατρέψει τις Ηνωμένες Πολιτείες σε άμεσο μαχητή στη σύγκρουση, αυξάνοντας τον κίνδυνο πυρηνικής σύγκρουσης. Ο ίδιος κίνδυνος περιβάλλει την παροχή ορισμένων ειδών πληροφοριών. Σύμφωνα με τον πρώην αξιωματούχο της CIA, οι Ηνωμένες Πολιτείες παρέχουν μόνο «τελειωμένες» πληροφορίες, που σημαίνει ότι έχουν ήδη υποβληθεί σε επεξεργασία από τις ΗΠΑ, σε αντίθεση με τις «ακατέργαστες» πληροφορίες, όπως ροές βίντεο σε πραγματικό χρόνο ή υποκλοπές επικοινωνιών. [Οι πληροφορίες που έχουν τακτοποιθεί και επομένως είναι πολύ πιο χρήσιμες και λειτουργικές.]

«Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν μια ποικιλία από μη επανδρωμένα αεροσκάφη και μέσα συλλογής σταθερών πτερύγων για να αποκτήσουν τακτικές πληροφορίες του πεδίου μάχης», είπε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι οι πληροφορίες μεταβιβάζονται στη συνέχεια στους Ουκρανούς μέσω αξιωματικού-συνδέσμου. «Αλλά οι ΗΠΑ δεν παρέχουν πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο που κανονικά θα παρείχαν στις δυνάμεις των ΗΠΑ που εμπλέκονται στο έδαφος».

Αλλά αυτές οι διακρίσεις τίθενται με τους όρους των Ηνωμένων Πολιτειών. Και παρά τις καλύτερες προσπάθειες, υπάρχουν πάντα κίνδυνοι ατυχημάτων στα οποία οι επιχειρήσεις πληροφοριών μπορεί να παραβιάσουν τις κόκκινες γραμμές. Την Κυριακή, ένα ρωσικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος πέρασε για λίγο στην Πολωνία, μέλος του ΝΑΤΟ, οδηγώντας σε μια προειδοποίηση από τη συμμαχία ότι θα μπορούσε να απαντήσει με δύναμη – μια ανησυχητική απειλή άμεσης σύγκρουσης με τη Ρωσία. Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος εκτελούσε το ίδιο είδος επιχειρήσεων επιτήρησης που κάνουν τα αεροσκάφη ISR των Ηνωμένων Πολιτειών ακριβώς κατά μήκος των συνόρων της Ουκρανίας.

Ενώ η κυβέρνηση Μπάιντεν προσπαθεί να υποστηρίξει την Ουκρανία χωρίς να επιτρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες να γίνουν οι ίδιες ενεργοί εμπόλεμοι, η Ρωσία μπορεί να μην το βλέπει έτσι. Ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ έχει ήδη προειδοποιήσει ότι ο στρατός θα εξετάσει τις αποστολές όπλων στην Ουκρανία ως «νόμιμους στόχους». Την Κυριακή, η Ρωσία εξαπέλυσε μια θανατηφόρα αεροπορική επιδρομή σε μια ουκρανική στρατιωτική εγκατάσταση μόλις 15 μίλια από τα πολωνικά σύνορα, σκοτώνοντας τουλάχιστον 35 και τραυματίζοντας 134 ανθρώπους, σύμφωνα με αξιωματούχους του Lviv. Η ρωσική κυβέρνηση αποκάλεσε την εγκατάσταση – όπου το ΝΑΤΟ έχει εκπαιδεύσει τις ουκρανικές δυνάμεις και όπου τα στρατεύματα των ΗΠΑ είχαν σταθμεύσει μέχρι πριν από μερικές εβδομάδες – “κέντρο εκπαίδευσης για ξένους μισθοφόρους” και κέντρο αποθήκευσης για αποστολές ξένων όπλων.

Εκτός από την υποστήριξη πληροφοριών, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ παρέχουν επίσης σημαντική οπλική βοήθεια, αφού σύμφωνα με πληροφορίες έστειλαν στο Κίεβο πάνω από 17.000 αντιαρματικά όπλα σε λιγότερο από μία εβδομάδα. Την Τετάρτη, το Κογκρέσο ενέκρινε νομοσχέδιο για επείγουσα βοήθεια 13,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία, που περιλαμβάνει τόσο την ασφάλεια όσο και την ανθρωπιστική βοήθεια. Ο Μπάιντεν ανακοίνωσε την ίδια μέρα ότι οι ΗΠΑ στέλνουν 800 εκατομμύρια δολάρια σε περισσότερα όπλα στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων αντιαεροπορικών συστημάτων, αντιτεθωρακισμένων συστημάτων, φορητών όπλων, πολυβόλων, κυνηγετικών όπλων, εκτοξευτών χειροβομβίδων και drones.

Πιλότος drone MQ-9 με τον αμερικανικό στρατό είπε επίσης στο The Intercept ότι Reaper είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή. Είπε ότι οι ΗΠΑ χρησιμοποιούσαν υπηρεσίες MQ-9 που μισθώθηκαν από ιδιώτες εργολάβους προτού τις αποσύρουν και τις αντικαταστήσουν με κρατικά στοιχεία, τα οποία, όπως είπε, άργησαν να αντέξουν. Το NBC News ανέφερε την Τρίτη ότι η διοίκηση εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο αποστολής μικρών drones καμικάζι που ονομάζονται Switchblades.



Οι ΗΠΑ έχουν ιδιαίτερη εμπειρία με αυτό το είδος έμμεσης βοήθειας όπλων και πληροφοριών κατά της Ρωσίας, έχοντας προηγουμένως στείλει όπλα σε Σύρους αντάρτες που πολεμούν το υποστηριζόμενο από τη Ρωσία καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ. Αν και ο Μπάιντεν ζήτησε να τερματιστεί ο πόλεμος της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη, που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ, το Υπουργείο Άμυνας παρέχει επίσης πληροφορίες και υποστήριξη όπλων στο καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας, το οποίο εμπλέκεται σε μια βάναυση επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον κόσμο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενισχύουν τα δεδομένα που μπορούν να επιβεβαιώσουν οι πληροφορίες τους, ενώ δυσφημούν ό,τι δεν μπορούν να επικυρώσουν, προκειμένου να υποστηρίξουν τους εταίρους στην περιοχή χωρίς να θεωρούνται ενεργοί μαχητές, δήλωσε στο Intercept απόστρατος στρατηγός της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ με εμπειρία σε ηγετικές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή. Εάν οι ΗΠΑ έχουν πληροφορίες ότι μια μονάδα παραγωγής χρησιμεύει και ως φυλακή, για παράδειγμα, θα πουν στον συνεργάτη τους ότι ο στόχος έχει άλλες χρήσεις που πρέπει να εξεταστούν πριν από την επίθεση. (Δύο άλλοι απόστρατοι στρατιωτικοί επιβεβαίωσαν ότι αυτή η ανταλλαγή πληροφοριών λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο.)

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα μοιράζονταν τις πηγές και τις μεθόδους τους, εξήγησε ο απόστρατος στρατηγός. Ο πρόεδρος και ο υπουργός Άμυνας αποφασίζουν πόση συνεργασία θα δώσει το πράσινο φως, και αυτή η πρόθεση διαχέεται προς τα  κάτω μέσω των μαχητών διοικητών – στο πλαίσιο της Ουκρανίας, του επικεφαλής της ευρωπαϊκής διοίκησης των ΗΠΑ.



Πέρα από αυτά τα μέτρα, η εμπλοκή των μυστικών υπηρεσιών των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ουκρανία περιλαμβάνει επίσης ένα μυστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της CIA, ανέφερε την Τετάρτη το Yahoo News. Στο πλαίσιο του προγράμματος, μετά την προσάρτηση της ουκρανικής χερσονήσου της Κριμαίας από τη Ρωσία το 2014, μια μικρή ομάδα παραστρατιωτικών αξιωματικών της CIA στάλθηκαν στη χώρα για να εκπαιδεύσουν τους Ουκρανούς στη χρήση αντιαρματικών πυραύλων Javelin, τεχνικές ελεύθερου σκοπευτή και μυστικές επικοινωνίες. Η έκθεση σημείωσε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν έκτοτε τερμάτισε το πρόγραμμα, μετά από ανησυχίες ότι οι αρχές της μπορεί να είναι πολύ ευρείες, και απέσυρε όλο το προσωπικό της CIA από την Ουκρανία τον περασμένο μήνα υπό την απειλή μιας ρωσικής εισβολής. Σε παρόμοια γραμμή, το The Intercept ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι λίγο μετά την ορκωμοσία του Μπάιντεν, ο διευθυντής του στη CIA Γουίλιαμ Μπερνς προσπάθησε να σταματήσει προσωρινά ορισμένες μυστικές επιχειρήσεις που σχετίζονται με τη Ρωσία που οι Αμερικανοί αξιωματούχοι θεωρούσαν επικίνδυνες ή προκλητικές.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ενόπλων Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων Adam Smith, D-Wash., τόνισε ότι είναι σημαντικό οι ΗΠΑ να μην παρέχουν πληροφορίες «στοχοποίησης σε πραγματικό χρόνο» στην Ουκρανία. «Πρέπει να βοηθήσουμε την Ουκρανία με κάθε τρόπο που μπορούμε χωρίς να διευρύνουμε τον πόλεμο και να σκοντάψουμε στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο», είπε την Τετάρτη στο CNN.

«Καθώς στεκόμαστε στο πλευρό του ουκρανικού λαού, πρέπει να αποφύγουμε τις σπασμωδικές εκκλήσεις για να κάνουμε αυτή τη σύγκρουση ακόμη χειρότερη», δήλωσε ο εκπρόσωπος Ilhan Omar, D-Minn., μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, στο βήμα της Βουλής την Πέμπτη. . Καταδικάζοντας τις εκκλήσεις για ζώνη απαγόρευσης πτήσεων και άλλη στρατιωτική κλιμάκωση, προειδοποίησε ότι «ακόμη και στην τρέλα του Ψυχρού Πολέμου, οι ηγέτες σε όλο τον κόσμο κατάλαβαν ότι ο πυρηνικός πόλεμος θα σήμαινε τον αφανισμό της ανθρωπότητας. Υπάρχουν φωνές τώρα που είναι συγκλονιστικά περιστασιακές σχετικά με τον κίνδυνο πυρηνικού πολέμου. Ζητώ από τον αμερικανικό λαό: Μην τους πιστεύετε. ”

Πηγή >> https://anti-empire.com/the-us-is-flying-a-fleet-of-every-type-of-spy-plane-it-has-to-feed-ukraine-intelligence/

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr