Home ΔΙΕΘΝΗ Haaretz: Οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων απαιτούν από το Ισραήλ να σταματήσει να εξοπλίζει τους νεοναζί στην…Ουκρανία

Haaretz: Οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων απαιτούν από το Ισραήλ να σταματήσει να εξοπλίζει τους νεοναζί στην…Ουκρανία

by _
0 comment 160 views

© screenshot
An Azov militiaman with a Tavor rifle

Haaretz: Οι οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων απαιτούν από το Ισραήλ να σταματήσει να εξοπλίζει τους νεοναζί στην…Ουκρανία


-Του ερευνητή – δημοσιογράφου Ιωάννη Κουντούρη | 19 Μαρ. 2022 | 20:34 | Λος Άντζελες | Βρείτε με και στα Social Media!: Facebook • Twitter • Instagram • LinkedIn 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΡΑΪΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΣ Haaretz ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΠΡΟΝ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΟΣΟ ΠΟΤΕ!!!…


Haaretz
Πρωτοδημοσιεύθηκε την Δευτ., 09 Ιουλίου 2018 00:00 UTC

Μια ομάδα περισσότερων από 40 ακτιβιστών για τα ανθρώπινα δικαιώματα κατέθεσε αίτηση στο Ανώτατο Δικαστήριο της Δικαιοσύνης, απαιτώντας τη διακοπή των εξαγωγών όπλων του Ισραήλ στην Ουκρανία. Υποστηρίζουν ότι αυτά τα όπλα εξυπηρετούν δυνάμεις που ασπάζονται ανοιχτά μια νεοναζιστική ιδεολογία και επικαλούνται στοιχεία ότι η δεξιά πολιτοφυλακή των Αζοφών, μέλη της οποίας ανήκουν στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας και υποστηρίζονται από το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, χρησιμοποιεί αυτά τα όπλα .

Προηγούμενη έκκληση προς το Υπουργείο Άμυνας δεν είχε ανταπόκριση.

Οι συλλογισμοί του υπουργείου για τη χορήγηση αδειών εξαγωγής όπλων δεν έχουν αποκαλυφθεί στο κοινό, αλλά φαίνεται ότι η εμφάνιση ισραηλινών όπλων στα χέρια δεδηλωμένων νεοναζί θα πρέπει να είναι μια σκέψη που χρησιμοποιείται για την αντίθεση στη χορήγηση μιας τέτοιας άδειας.

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που το αμυντικό κατεστημένο εξοπλίζει δυνάμεις που ασπάζονται μια εθνικοσοσιαλιστική ιδεολογία.

Στο παρελθόν, το Ισραήλ είχε οπλίσει αντισημιτικά καθεστώτα, όπως το καθεστώς των στρατηγών στην Αργεντινή.

Σύμφωνα με μια αναφορά για την ελευθερία της ενημέρωσης προς το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ από τον περασμένο Ιανουάριο (Εβραϊκά: διαβάστε το πλήρως εδώ), το Ισραήλ εξόπλισε επίσης τα στρατιωτικά καθεστώτα της Βολιβίας, γνωρίζοντας ότι ο ναζιστής εγκληματίας πολέμου Κλάους Μπάρμπι ήταν μέρος του καθεστώτος. Τα νομικά έγγραφα που χρησιμοποιήθηκαν για την καταδίκη του αρχηγού της χούντας έδειξαν επίσης ότι τα τάγματα θανάτου του Μπάρμπι χρησιμοποιούσαν Ισραηλινούς Ούζι.



Στην περίπτωση της Ουκρανίας, δυνάμεις που χρησιμοποιούν ισραηλινά όπλα δηλώνουν ανοιχτά την υποστήριξή τους στις ρατσιστικές και αντισημιτικές ιδέες σε διάφορες δημοσιεύσεις.

Η πολιτοφυλακή του Αζόφ ιδρύθηκε στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή στη χερσόνησο της Κριμαίας το 2014. Τα εμβλήματα της πολιτοφυλακής είναι γνωστά εθνικοσοσιαλιστικά. Τα μέλη του χρησιμοποιούν τον ναζιστικό χαιρετισμό και φέρουν σβάστικες και διακριτικά των SS.

Επιπλέον, ορισμένοι από αυτούς παραδέχονται ανοιχτά ότι έχουν νεοναζιστικά αισθήματα και ότι είναι αρνητές του Ολοκαυτώματος. Μέλος της πολιτοφυλακής είπε σε μια συνέντευξη ότι πολεμούσε τη Ρωσία αφού ο Πούτιν είναι…Εβραίος.

Λοχίας του Αζόφ είπε ότι είναι εθνικοσοσιαλιστής, αν και δεν ήταν υπέρ της γενοκτονίας, και όσο οι μειονότητες στην Ουκρανία δεν απαιτούσαν ειδικά δικαιώματα, δεν θα είχε κανένα πρόβλημα μαζί τους…

Από την άνοιξη του 2015 μέλη της πολιτοφυλακής του Αζόφ αποτελούν μέρος των τακτικών δυνάμεων ασφαλείας στην Ουκρανία, μέρος της Εθνικής Φρουράς που υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικών της χώρας. Η πολιτοφυλακή ενθαρρύνει μέλη και υποστηρικτές να καταταγούν στο στρατό. Ωστόσο, η πολιτοφυλακή διατηρεί τον εαυτό της ως ξεχωριστή οργάνωση.

Τον Δεκέμβριο του 2016 ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας Arsen Avakov, που θεωρείται προστάτης του Azov και υποψήφιος πρωθυπουργός, συνάντησε αντιπροσωπεία της Κνεσέτ με επικεφαλής τον MK David Amsalem, σε επίσημη επίσκεψη στην Ουκρανία.



Ο Avakov συνάντησε επίσης τον Arye Dery, τον υπουργό Εσωτερικών. Ο Avakov διόρισε τον Vadym Troyan, ανώτερο διοικητή του Azov, επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης του Κιέβου. Ένας άλλος ιδρυτής πολιτοφυλακής έλαβε διαφορετική ανώτερη θέση στην αστυνομία. Αυτοί οι δεσμοί δημιουργήθηκαν όταν ο Avakov ήταν περιφερειακός κυβερνήτης, συνεργαζόμενος με τις νεοναζιστικές δυνάμεις του Patriot of Ukraine, του προδρόμου του Azov.

Τον περασμένο Ιανουάριο το Κογκρέσο των ΗΠΑ απαγόρευσε οποιαδήποτε υποστήριξη στην ουκρανική πολιτοφυλακή.

Εφόσον το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ δεν αποκαλύπτει καμία πληροφορία για τις εξαγωγές όπλων, ιδιαίτερα όχι προς την Ουκρανία, από φόβο της ρωσικής οργής, είναι δύσκολο να εκτιμηθεί η έκταση των δεσμών με το Κίεβο, αλλά σίγουρα υπάρχουν. Η αναφορά, που υποβλήθηκε από τον δικηγόρο Itay Mack, περιέχει άφθονα στοιχεία που δείχνουν τον οπλισμό του ουκρανικού καθεστώτος και των δυνάμεών του του Αζόφ.

Έτσι, για παράδειγμα, Ουκρανοί στρατιώτες έχουν εντοπιστεί να φέρουν τουφέκια Tavor ισραηλινής κατασκευής σε στρατιωτικές παρελάσεις στο Κίεβο. Τον Φεβρουάριο του 2016 αποκαλύφθηκε ότι η Elbit Systems θα είναι μέρος ενός ομίλου που θα επενδύει στο αμυντικό κατεστημένο της Ουκρανίας.

Τον Απρίλιο του 2016, ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας συναντήθηκε με έναν εκπρόσωπο μιας ισραηλινής αμυντικής εταιρείας για να συζητήσουν την αναβάθμιση των συστημάτων επικοινωνιών στα πολεμικά αεροσκάφη και τα ελικόπτερα αυτής της χώρας. Η ουκρανική εταιρεία «Fort» πήρε την έγκριση του Ισραήλ για την κατασκευή τουφεκιών Tavor, Negev και Galil.



Στην πόλη Dnepropetrovsk στην ανατολική Ουκρανία υπάρχει στρατιωτική σχολή εκπαίδευσης. Ο ιστότοπός του αναφέρει ότι εκεί παρέχεται εκπαίδευση πρώην αξιωματικών του IDF και ότι οι εκπαιδευτές του εκπαιδεύτηκαν από Ισραηλινούς. Ο ιστότοπος έχει μια φωτογραφία στρατιωτών που συμμετέχουν σε πρακτική σκοποβολής με ένα τουφέκι Tavor. Σημειώνει ότι το σχολείο εκπαιδεύει μονάδες της Εθνικής Φρουράς, μέλη της οποίας περιλαμβάνουν πολιτοφύλακες του Αζόφ.

Τον Μάιο του 2017 ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Volodymyr Groysman επισκέφτηκε το Ισραήλ και συναντήθηκε με τον υπουργό Άμυνας Avigdor Lieberman για να συζητήσουν τον εξοπλισμό των στρατιωτικών δυνάμεων της Ουκρανίας. Τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους, ένας άνδρας που ισχυριζόταν ότι ήταν πρώην αξιωματικός του IDF πήρε συνέντευξη από ουκρανικά μέσα ενημέρωσης, λέγοντας ότι είχε λάβει μέρος σε μάχες στην ανατολική Ουκρανία, όπου έδινε οδηγίες στους στρατιώτες. Ο ιστότοπος Azov δείχνει επίσης μέλη της πολιτοφυλακής να χρησιμοποιούν τουφέκια Tavor.

Όλα αυτά αποτελούν αναμφισβήτητη απόδειξη ότι το Ισραήλ εξάγει όπλα στην Ουκρανία, γνωρίζοντας ότι φτάνουν σε δεξιές πολιτοφυλακές, ορισμένα μέλη των οποίων είναι δεδηλωμένοι νεοναζί που απολαμβάνουν την υποστήριξη των αρχών.

Το υπουργείο Άμυνας, όπως συνηθίζει, αρνείται να ασχοληθεί με αυτό το θέμα, απαντώντας μόνο σε γενικές γραμμές, χωρίς να διευκρινίζει τις εκτιμήσεις που διέπουν τις αποφάσεις του για έγκριση εξαγωγών όπλων. Φαίνεται ότι σε αυτή την περίπτωση το κοινό αξίζει μια πιο λεπτομερή απάντηση, όπως και οι Ουκρανοί Εβραίοι που η ισραηλινή κυβέρνηση υποτίθεται ότι προστατεύει.

Ακόμα κι αν αυτά τα όπλα απευθύνονται επί του παρόντος σε Ρώσους, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η εύλογη πιθανότητα ότι στο μέλλον θα χρησιμοποιηθούν για την επίτευξη άλλων στόχων, που ίσως στοχεύουν σε μειονοτικές ομάδες στη χώρα.

Πηγή  >> https://www.sott.net/article/464901-Rights-groups-demand-Israel-stop-arming-neo-Nazis-in-Ukraine

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr