Home ΚΟΣΜΟΣ Τέσσερις στρατιωτικοί των ΗΠΑ σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια άσκησης στη Νορβηγία, στα βόρεια σύνορα του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία

Τέσσερις στρατιωτικοί των ΗΠΑ σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια άσκησης στη Νορβηγία, στα βόρεια σύνορα του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία

by _
0 comment 155 views

RICARDO ARDUENGO/AFP via Getty Images

Τέσσερις στρατιωτικοί των ΗΠΑ σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια άσκησης στη Νορβηγία, στα βόρεια σύνορα του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία

BREITBART LONDON


ΟΣΛΟ, Νορβηγία (AP) – Ο πρωθυπουργός της Νορβηγίας λέει ότι τέσσερα μέλη του στρατού των ΗΠΑ έχασαν τη ζωή τους σε αεροπορικό δυστύχημα κατά τη διάρκεια ασκήσεων του ΝΑΤΟ.

Ο Jonas Gahr Støre έγραψε στο Twitter ότι τα μέλη του στρατού συμμετείχαν στην άσκηση του ΝΑΤΟ “Cold Response”, η οποία λαμβάνει χώρα στη βόρεια Νορβηγία. Έγραψε: «Τα θερμά μας συλλυπητήρια πηγαίνουν στις οικογένειες των στρατιωτών, τους συγγενείς και τους συναδέλφους στρατιώτες στη μονάδα τους».

Οι ετήσιες ασκήσεις στη Νορβηγία δεν σχετίζονται με τον πόλεμο στην Ουκρανία. Φέτος περιελάμβαναν περίπου 30.000 στρατιώτες, 220 αεροσκάφη και 50 πλοία από 27 χώρες. Συμμετέχουν επίσης η Φινλανδία και η Σουηδία που δεν είναι μέλη του ΝΑΤΟ. Οι ασκήσεις ξεκίνησαν στις 14 Μαρτίου και ολοκληρώνονται την 1η Απριλίου.

Σύμφωνα με τη νορβηγική αστυνομία, το αμερικανικό αεροσκάφος V-22B Osprey που συνετρίβη ανήκε στο Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ.

Το αεροσκάφος είχε τετραμελές πλήρωμα και βρισκόταν σε εκπαιδευτική αποστολή στην κομητεία Nordland την Παρασκευή. Ήταν στο δρόμο του βόρεια προς το Bodø, όπου ήταν προγραμματισμένο να προσγειωθεί λίγο πριν τις 6 μ.μ. Παρασκευή.

Το αεροπλάνο συνετρίβη στο Gråtådalen του Beiarn, νότια του Bodø. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε αμέσως αποστολή έρευνας και διάσωσης. Στη 1:30 το μεσημέρι του Σαββάτου έφτασε η αστυνομία και επιβεβαίωσε ότι το τετραμελές πλήρωμα είχε πεθάνει.

ΠΗΓΗ >> https://www.breitbart.com/europe/2022/03/19/four-u-s-servicemen-killed-during-drill-norway-natos-northern-border-russia/

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr