Home Greek News Ο Αρχιεπίσκοπος Θεοδόσιος αποκαλύπτει πως οι Χριστιανοί και οι περιουσίες τους στους Αγίους Τόπους απειλούνται από Εβραίους εξτρεμιστές!!!

Ο Αρχιεπίσκοπος Θεοδόσιος αποκαλύπτει πως οι Χριστιανοί και οι περιουσίες τους στους Αγίους Τόπους απειλούνται από Εβραίους εξτρεμιστές!!!

by _
0 comment 238 views

Ο Αρχιεπίσκοπος Θεοδόσιος αποκαλύπτει πως οι Χριστιανοί και οι περιουσίες τους στους Αγίους Τόπους απειλούνται από Εβραίους εξτρεμιστές!!!


-Του ερευνητή – δημοσιογράφου Ιωάννη Κουντούρη | 18 ΜΑΡ. 2022 | Λος Άντζελες | Βρείτε με και στα Social Media!: Facebook • Twitter • Instagram • LinkedIn 


Ο Χριστιανισμός γεννήθηκε στην Παλαιστίνη, αλλά ο πληθυσμός του εκεί μειώνεται αριθμητικά. «Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Σεβαστείας κ. Θεοδόσιος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, «όπου σε λίγα χρόνια μπορεί να βρούμε την πιο ιερή πόλη για τους χριστιανούς χωρίς ντόπιους χριστιανούς, χωρίς γηγενείς χριστιανούς»…


Από VT Editors – 9 Μαρτίου 20220232

ΚΑΤΟΧΗΜΕΝΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ — Τον περασμένο μήνα, η Αρχή Φύσης και Πάρκων του Ισραήλ (INPA) ανακοίνωσε σχέδια για να περιλάβει χριστιανικούς ιερούς τόπους σε ένα εθνικό πάρκο. Οι εκκλησιαστικοί ηγέτες καταδίκασαν την κίνηση ως μέρος συστηματικών προσπαθειών εκδίωξης των Χριστιανών από τους Αγίους Τόπους.

Μετά από αντιδράσεις, το INPA απέσυρε το σχέδιο από την ατζέντα του Δήμου Ιερουσαλήμ τον Μάρτιο, λέγοντας ότι θα συζητήσει με τις τοπικές εκκλησίες για το πώς να διατηρηθεί η περιοχή. Ωστόσο, το έργο είναι και πάλι στην ημερήσια διάταξη της Τοπικής Επιτροπής Σχεδιασμού και Κατασκευής του δήμου, που έχει προγραμματιστεί για τις 31 Αυγούστου. Το INPA δεν απάντησε σε αιτήματα για σχολιασμό σχετικά με το γιατί αυτό το θέμα επανήλθε στην ημερήσια διάταξη του δήμου.

Το σχέδιο προτείνει την επέκταση του Εθνικού Πάρκου των Τειχών της Ιερουσαλήμ, που περιβάλλει την Παλιά Πόλη, κατά περίπου 25% και ζητά την ανάληψη ιδιόκτητης γης που ανήκει στην Παλαιστίνη και την Ορθόδοξη Εκκλησία, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων από τις πιο ιερές χριστιανικές τοποθεσίες. Αρχικά, η πρόταση περιελάμβανε επίσης ένα εβραϊκό νεκροταφείο, αλλά έμεινε έξω όταν οι εβραϊκές αρχές που διαχειρίζονται το νεκροταφείο αντιτάχθηκαν στην απόφαση.

Μετά την ανακοίνωση του σχεδίου, οι ισραηλινές οργανώσεις για την ειρήνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα Bimkom – Planners For Planning Rights, Emek Shaveh, Ir Amim και Peace Now ανέφεραν σε κοινή δήλωση:

Υπάρχει άμεση σύνδεση μεταξύ αυτού που συμβαίνει στο Sheikh Jarrah και του σχεδίου επέκτασης. Αυτοί είναι διάφοροι μηχανισμοί που χρησιμοποιεί το Ισραήλ στην Ανατολική Ιερουσαλήμ για να εδραιώσει την κυριαρχία του, να περιθωριοποιήσει τη μη εβραϊκή παρουσία και να αποτρέψει την τόσο αναγκαία ανάπτυξη των παλαιστινιακών γειτονιών, αυξάνοντας έτσι την πίεση για την εκδίωξή τους από τη λεκάνη της Παλιάς Πόλεως.

Οι εκκλησιαστικοί ηγέτες επέκριναν επίσης την περιγραφόμενη επέκταση σε επιστολή τους προς τον Υπουργό Προστασίας του Περιβάλλοντος του Ισραήλ:



Πρόκειται για ένα βάναυσο μέτρο που συνιστά άμεση και προμελετημένη επίθεση κατά των Χριστιανών στους Αγίους Τόπους, στις εκκλησίες και στα αρχαία, διεθνώς κατοχυρωμένα δικαιώματά τους στην Αγία Πόλη. Υπό το πρόσχημα της προστασίας των πρασίνων χώρων, το σχέδιο φαίνεται να εξυπηρετεί μια ιδεολογική ατζέντα που αρνείται το καθεστώς και τα δικαιώματα των χριστιανών στην Ιερουσαλήμ.

Το Εθνικό Πάρκο Τείχη της Ιερουσαλήμ ιδρύθηκε αφού το Ισραήλ προσάρτησε την Ανατολική Ιερουσαλήμ μετά τον Πόλεμο των Έξι Ημερών του 1967. Η δήλωσή του περιελάμβανε τις περιοχές που είχαν καθοριστεί για επέκταση, αλλά αυτές οι προσπάθειες δεν είχαν καρποφορήσει — μέχρι τώρα.

Οι ισραηλινές οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταδίκασαν την επέκταση για τον περιορισμό των παλαιστινιακών κτιρίων, ενώ τόνισαν επίσης ότι η τρέχουσα κατάσταση του πάρκου έχει εμποδίσει σημαντικά την παλαιστινιακή ανάπτυξη.

Ο Sari Kronish, ο αρχιτέκτονας του Bimkom, είπε ότι το Εθνικό Πάρκο των Τειχών της Ιερουσαλήμ περιέχει πολλές παλαιστινιακές γειτονιές, συμπεριλαμβανομένων των Wadi-Hilweh και al-Hizbe. «Δεν είναι απλώς ένας δακτύλιος γύρω από τα τείχη της Παλιάς Πόλης», είπε ο Kronish στο MintPress News. «Και οι δύο αυτές γειτονιές βρέθηκαν ξαφνικά να ζουν μέσα σε ένα εθνικό πάρκο, το οποίο εμποδίζει εντελώς τη βελτίωση και την ανάπτυξή τους και για να μην αναφέρουμε ότι φέρνει επίσης αυξημένη παρουσία των οργάνων επιβολής του νόμου».

Οι παλαιστινιακές γειτονιές δεν είναι η μόνη κοινότητα που έχουν πληγεί από την ανάπτυξη των ισραηλινών πάρκων. Ο πατήρ KoryounBaghdasaryan, καγκελάριος του Αρμενικού Πατριαρχείου της Ιερουσαλήμ, δήλωσε στο MintPress ότι από το 1967, το Αρμενικό Πατριαρχείο δεν έχει λάβει άδεια να κατασκευάσει οτιδήποτε νέο στην Αρμενική Συνοικία της Παλιάς Πόλης επειδή η περιοχή έχει χαρακτηριστεί ως «πρόσινος χώρος».

«Η ιδέα της ανακήρυξης [περιοχών] εθνικών πάρκων ή πράσινων ζωνών είναι να επιβληθούν περιορισμοί», είπε ο Baghdasaryan, εξηγώντας πώς αυτοί οι περιορισμοί έχουν εξαντλήσει την εμπορική δραστηριότητα και την οικονομική ανάπτυξη του τριμήνου. «Οι Αρμένιοι αγόρασαν αυτά τα ακίνητα για να εξασφαλίσουν το εισόδημα για το πατριαρχείο, το μοναστήρι, για να επιβιώσουν εδώ», συνέχισε ο Baghdasaryan. «Τώρα δεν υπάρχει κέρδος για εμάς».



Αναλαμβάνουν οι Εβραίοι έποικοι

Στην επιστολή τους προς τον Υπουργό Περιβαλλοντικής Προστασίας του Ισραήλ σχετικά με την επέκταση του Εθνικού Πάρκου των Τειχών της Ιερουσαλήμ, οι ηγέτες των εκκλησιών έγραψαν:

Τα τελευταία χρόνια, δεν μπορούμε παρά να αισθανόμαστε ότι διάφορες οντότητες επιδιώκουν να ελαχιστοποιήσουν, για να μην πω να εξαλείψουν, τυχόν μη εβραϊκά χαρακτηριστικά της Ιερής Πόλης επιχειρώντας να αλλάξουν το status quo… [Φαίνεται] ότι [το σχέδιο] προβλήθηκε και ενορχηστρώνεται, προωθείται από οντότητες των οποίων ο προφανής μοναδικός σκοπός είναι η κατάσχεση και η εθνικοποίηση ενός από τους πιο ιερούς τόπους του Χριστιανισμού και η αλλαγή της φύσης του.

Οι εκκλησίες αναφέρονται εδώ σε ομάδες Ισραηλινών εποίκων. Πιο συγκεκριμένα, οι ενώσεις εποίκων Ir David Foundation (ή El’ad) και Ateret Cohanim, οι οποίες έχουν αποτελέσει μέρος των κτηματομεσιτικών και οικοδομικών εργασιών εντός και γύρω από την Παλιά Πόλη.

Η El’ad είναι περισσότερο αναγνωρισμένο για τη διαχείριση του αρχαιολογικού χώρου της πόλης του Δαβίδ που βρίσκεται στην παλαιστινιακή γειτονιά Silwan και κοντά στο τέμενος Al-Aqsa. Εκτός από την υποκίνηση αγωγών έξωσης κατά των κατοίκων του Σιλουάν, η El’ad διεξάγει επίσης αρχαιολογικές ανασκαφές κάτω από τους δρόμους του Silwan, καταστρέφοντας τα δομικά θεμέλια πολλών παλαιστινιακών σπιτιών. Ο οργανισμός συμμετέχει επίσης στην κατασκευή πεζογέφυρας που διασχίζει την Παλιά Πόλη.

«Προσπαθούν να δημιουργήσουν έναν κύκλο από τουριστικά αξιοθέατα που σχετίζονται με τους οικισμούς γύρω από την Παλιά Πόλη», δήλωσε η Talya Ezrahi, συντονίστρια εξωτερικών σχέσεων στο Emek Shaveh, μια ισραηλινή μη κερδοσκοπική οργάνωση που επικεντρώνεται στην αρχαιολογία. «Ο στόχος τους είναι να μετατρέψουν την ταυτότητα του χώρου γύρω από την Παλιά Πόλη από έναν πολυπολιτισμικό και πολυθρησκειακό σε έναν που έχει μια ιουδαιοκεντρική αφήγηση που δικαιολογεί τους οικισμούς».

Οι προσπάθειες του Ateret Cohanim είναι ελαφρώς διαφορετικές. Στη χριστιανική συνοικία της Παλιάς Πόλης, η ομάδα εποίκων αγόρασε τα ξενοδοχεία Petra και New Imperial από την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία το 2004 μέσω μυστικής συμφωνίας που ενορχηστρώθηκε από τον Νικόλαο Παπαδήμα, ο οποίος ήταν τότε υπεύθυνος για τις περιουσίες της εκκλησίας. Ο Παπαδήμας εξαφανίστηκε μετά την πώληση 1,25 εκατομμυρίων δολαρίων. Τώρα, η παλαιστινιακή διοίκηση του New Imperial Hotel εμπλέκεται σε μια νομική μάχη κατά της έξωσής τους, αφού το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ αποφάσισε ότι η συμφωνία έγινε καλή τη πίστει το 2019.

Το ξενοδοχείο βρίσκεται ανάμεσα στην Καθολική και την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία και δίπλα στην κύρια είσοδο της Παλιάς Πόλης, την Πύλη Jaffa. «Εάν αυτό είναι στα χέρια αυτής της ριζοσπαστικής ομάδας, αυτό θα απειλήσει τη χριστιανική παρουσία στην Πύλη της Γιάφα και στην Ιερουσαλήμ», είπε ο Walid Dajani, διευθυντής του ξενοδοχείου, στο MintPress. Η οικογένειά του διευθύνει το ξενοδοχείο από το 1949 και είναι προστατευόμενοι ένοικοι.



Ο Αρχιεπίσκοπος Σεβαστείας Θεοδόσιος, από το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, εξήγησε ότι οι εκτάσεις που ανήκουν στην ελληνορθόδοξη εκκλησία αποτελούν μέρος ενός χριστιανικού βακούφ ή καταπιστεύματος, που σημαίνει ότι δεν πωλούνται. «Αυτές οι περιουσίες υποστηρίζουν τη σταθερότητα των Χριστιανών», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Θεοδόσιος. «Αυτές οι συμφωνίες είναι παράνομες και αυτές οι περιουσίες θα παραμείνουν στην κυριότητα της εκκλησίας». Ο θρησκευτικός ηγέτης πρόσθεσε ότι το χριστιανικό βακούφ ήταν υπό απειλή πριν από την ίδρυση του ισραηλινού κράτους. «Ξεκίνησε πριν από το 1948», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Θεοδόσιος. «Υπάρχουν τόσα πολλά εδάφη που ανήκαν σε εκκλησίες στη δυτική Ιερουσαλήμ που έχουν κατασχεθεί και τόσα ισραηλινά επίσημα ιδρύματα είχαν χτιστεί τότε σε αυτά τα εδάφη».

Ο Ateret Cohanim αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.

Αυξάνονται οι επιθέσεις κατά των Χριστιανών

Ένας Παλαιστίνιος Χριστιανός, ανάβει κεριά, σε μια πρωινή χριστουγεννιάτικη λειτουργία στην Ελληνική Καθολική Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου Μελκίτη, στο χωριό Μπουρκίν της Δυτικής Όχθης κοντά στην πόλη Τζενίν, Τετάρτη, 25 Δεκεμβρίου 2013. (AP Photo/Mohammed Ballas)

Καθώς τα δικαιώματα γης που ανήκουν στη χριστιανική κοινότητα απειλούνται, το ίδιο και η δική τους ασφάλεια.

Τόσο ο πατέρας Baghdasaryan όσο και ο Αρχιεπίσκοπος Θεοδόσιος περιέγραψαν πώς σχεδόν όποιος φοράει σταυρό ενώ περπατά στην Παλιά Πόλη θα βιώσει λεκτικές ή σωματικές επιθέσεις από Εβραίους εξτρεμιστές. «Από τη στιγμή που ένα άτομο αναγνωρίζεται ως χριστιανός – δεν έχει σημασία αν είναι κληρικός, ιεροσπουδαστής ή λαϊκός – αυτοί [οι άποικοι] συμπεριφέρονται απλώς σαν να μην είναι ευπρόσδεκτοι εδώ. Τους φτύνουν. Τους βρίζουν», είπε ο Baghdasaryan.

Οι Αρμένιοι Χριστιανοί είναι πιο επιρρεπείς σε επιθέσεις, δεδομένης της εγγύτητας της Αρμενικής Συνοικίας με την Εβραϊκή Συνοικία. Τον περασμένο Μάιο, οι Αρμένιοι αιδεσιμότατοι πατέρας Τιράν Χακόμπιαν και ο πατέρας Αρμπάκ Σαρουχανιάν ξυλοκοπήθηκαν από μια ομάδα Ισραηλινών εποίκων ενώ περπατούσαν προς την Εκκλησία του Παναγίου Τάφου από το Αρμενικό Μοναστήρι. Ο Σαρουχανιάν νοσηλεύτηκε για τα τραύματά του. «Βρίσκομαι στην Ιερουσαλήμ από το 1995. [Οι επιθέσεις] αυξάνονται κάθε χρόνο. Στο παρελθόν, δεν υπήρξε ποτέ σωματική βία, αλλά πρόσφατα γίνεται όλο και πιο συχνή», είπε ο Baghdasaryan.

Τον Μπαγκντασαριάν τον έχουν φτύσει πολλές φορές ενώ και ο Αρχιεπίσκοπος Θεοδόσιος είχε επίσης δεχθεί επίθεση όταν περπατούσε στην Παλιά Πόλη. «Μερικοί από αυτούς είναι παιδιά. Είναι μικρά παιδιά που φτύνουν, επιτίθενται λεκτικά και συμπεριφέρονται σε θρησκευόμενους και ηλικιωμένους με πολύ προσβλητικό τρόπο», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Θεοδόσιος. «Αυτά τα παιδιά μεγαλώνουν με ρατσισμό και μίσος. Νομίζουν ότι η Ιερουσαλήμ ανήκει μόνο σε αυτούς και όχι σε κανέναν άλλο λαό».

Αλλά δεν είναι μόνο η σωματική βία που ενοχλεί τη χριστιανική παρουσία στην Ιερουσαλήμ. Ο Αρχιεπίσκοπος Θεοδόσιος περιέγραψε πώς ο δήμος, μαζί με ομάδες εποίκων, συχνά διοργανώνει δυνατά πανηγύρια κατά τη διάρκεια των εβραϊκών εορτών στη χριστιανική συνοικία κοντά στη Νέα Πύλη. «Θα υπάρχει μουσική και χορός που διαταράσσει την αγιότητα της περιοχής και διαταράσσει την καθημερινή ζωή των κατοίκων», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Θεοδόσιος. «Είναι μια προσπάθεια να αλλάξει η κυρίαρχη χριστιανική ατμόσφαιρα αυτής της περιοχής».



Η διαγραφή μιας ολόκληρης κοινότητος

Palestinian Christians carry an effigy of Jesus Christ covered by flowers, during a symbolic funeral as part of their services marking Good Friday in the West Bank village of Al-Zababedah near Jenin, Friday, April 18, 2014. Followers of the Eastern Orthodox Churches are marking the solemn period of Easter. (AP Photo/Mohammed Ballas)

 

Ο Χριστιανισμός γεννήθηκε στην Παλαιστίνη, αλλά ο πληθυσμός του εκεί μειώνεται αριθμητικά. Το 2019, ο παλαιστινιακός χριστιανικός πληθυσμός της Ιερουσαλήμ ήταν μόνο το 4% του δημογραφικού πληθυσμού της πόλης, με λίγο λιγότερους από 5.000 κατοίκους στη χριστιανική συνοικία της Παλιάς Πόλης.

Ο Αρχιεπίσκοπος Θεοδόσιος πιστεύει ότι οι στρατηγικές προσπάθειες βρίσκονται πίσω από τον μειούμενο αριθμό χριστιανών της πόλης. Η βία και η δήμευση γης αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου εκκένωσης της Ιερουσαλήμ από τους χριστιανούς κατοίκους της.

«Αντιμετωπίζουμε μια πολύ επικίνδυνη κατάσταση», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Θεοδόσιος, «όπου σε λίγα χρόνια θα μπορούσαμε να βρούμε την πιο ιερή πόλη για τους χριστιανούς χωρίς ντόπιους χριστιανούς, χωρίς γηγενείς χριστιανούς».

ΠΗΓΗ >> https://www.veteranstoday.com/2022/03/09/churches-declare-christianity-in-the-holy-land-is-under-threat-from-jewish-extremists/

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr