Home ΔΙΕΘΝΗ Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν προς Ζελένσκι: Η ευρωπαϊκή πορεία της Ουκρανίας έχει ξεκινήσει

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν προς Ζελένσκι: Η ευρωπαϊκή πορεία της Ουκρανίας έχει ξεκινήσει

by _
0 comment 158 views

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκταμίευσε επιπλέον 289 εκατομμύρια ευρώ σε επείγουσα μακροοικονομική οικονομική βοήθεια προς την ΟυκρανίαYves Herman, Pool Photo via AP

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν προς Ζελένσκι: Η ευρωπαϊκή πορεία της Ουκρανίας έχει ξεκινήσει


Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, είχε επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, επαναλάμβονοντας την πλήρη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δηλώνοντας πως η ευρωπαϊκή πορεία της Ουκρανίας «έχει τώρα ξεκινήσει».

«Διαβεβαίωσα τον Πρόεδρο Ζελένσκι για την αμείωτη υποστήριξη της ΕΕ. Η ευρωπαϊκή πορεία της Ουκρανίας έχει τώρα ξεκινήσει. Καιροί σαν αυτοί χρειάζονται όραμα, σταθερότητα και αντοχή ώστε να γίνεται το ένα δύσκολο βήμα μετά το άλλο», σημείωσε σε ανάρτησή της στο Twitter.

Παράλληλα ανέφερε ότι ενημέρωσε τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι για την εκταμίευση της δεύτερης δόσης, ύψους περίπου 300 εκατομμυρίων ευρώ, μακροοικονομικής βοήθειας προς την Ουκρανία.

«Ο γενναίος λαός της Ουκρανίας χρειάζεται αυτά τα χρήματα τώρα. Θα στηρίξει τα οικονομικά της χώρας, καθώς αυτός ο παράλογος πόλεμος μαίνεται ακόμη», επισήμανε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Από πλευράς του, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέφερε κατόπιν της συνομιλίας με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ότι η Ουκρανία περιμένει πρόοδο επί της αίτησης για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση μέσα στους προσεχείς μήνες.



«Είχα ουσιαστική συνομιλία με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Η γνωμοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αίτηση της Ουκρανίας για ένταξη στην ΕΕ θα προετοιμασθεί εντός λίγων μηνών. Η κυβέρνηση της Ουκρανίας και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρίσκονται επί το έργον. Ας προχωρήσουμε μαζί προς τον στρατηγικό μας στόχο», έγραψε ο πρόεδρος της Ουκρανίας στο Twitter.

Tαυτόχρονα, ο Αντριι Σίμπιχα, υποδιευθυντής του γραφείου του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ξεκαθάρισε ότι η Ουκρανία δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τον στόχο της για την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να φθάσει σε συμβιβασμό με τη Μόσχα για τον τερματισμό του πολέμου.

Μιλώντας στην ουκρανική τηλεόραση, ο Σίμπιχα ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις με την Ρωσία συνεχίζονται, αλλά είναι δύσκολες.

Εκταμίευση 289 εκατ. ευρώ σε επείγουσα βοήθεια προς το Κίεβο

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκταμίευσε σήμερα, Παρασκευή, επιπλέον 289 εκατομμύρια ευρώ σε επείγουσα μακροοικονομική χρηματοοικονομική βοήθεια στην Ουκρανία και ενέκρινε επιχορήγηση 120 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι εκταμιεύσεις αυτές έρχονται σε συνέχεια της εκταμίευσης 300 εκατ. ευρώ πριν από μία εβδομάδα, η οποία αποτέλεσε το αρχικό μέρος της πρώτης δόσης των 600 εκατομμυρίων ευρώ από τη συνολική χρηματοοικονομική βοήθεια έκτακτης ανάγκης, ύψους 1,2 δισ. ευρώ προς την Ουκρανία.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, το έκτακτο πρόγραμμα Μακροοικονομικής Χρηματοοικονομικής Βοήθειας θα συμβάλει στην ενίσχυση της μακροοικονομικής σταθερότητας της Ουκρανίας στο πλαίσιο της απρόκλητης και αδικαιολόγητης εισβολής της Ρωσίας.



Αντιπροσωπεύει μια συγκεκριμένη απόδειξη της ακλόνητης υποστήριξης της ΕΕ προς την Ουκρανία.

Αυτές οι πρώτες εκταμιεύσεις ακολουθούν την ταχεία έγκριση της πρότασης της Επιτροπής για ένα νέο πρόγραμμα έκτακτης ανάγκης από το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Τα υπόλοιπα κεφάλαια (600 εκατ. ευρώ) θα εκταμιευθούν αργότερα εντός του έτους, σύμφωνα με το Μνημόνιο Συνεννόησης που υπογράφηκε από την ΕΕ και την Ουκρανία.

ΠΗΓΗ >> https://www.cnn.gr/kosmos/story/305467/oyrsoyla-fon-nter-laien-pros-zelenski-h-eyropaiki-poreia-tis-oykranias-exei-xekinisei?

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr