Home ΙΣΤΟΡΙΑ Βασική αναδρομή: Η CIA ναζιστοποιεί κρυφά την Ουκρανία από το 1953

Βασική αναδρομή: Η CIA ναζιστοποιεί κρυφά την Ουκρανία από το 1953

by _
0 comment 181 views

Image Credit:
SOPA Images / Contributor / Getty

Βασική αναδρομή: Η CIA ναζιστοποιεί κρυφά την Ουκρανία από το 1953

Πηγή >> Telesur

17 Μαρτίου 2022, 1:08 μ.μ


Τα έργα συνέχισαν να λειτουργούν μέσω της διοίκησης του Ρίτσαρντ Νίξον κατά τη δεκαετία του 1970…

Το Infowars είχε δημοσιεύσει το ακόλουθο άρθρο της Telesur τον Μάιο του 2016:

Οι ΗΠΑ συμμετείχαν σε πολλά έργα που αποσκοπούσαν στην αποσταθεροποίηση των κυβερνήσεων της Ουκρανίας.

Ένας πρόσφατος αποχαρακτηρισμός περισσότερων από 3.800 εγγράφων από την Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών αποκάλυψε ότι λειτουργούσε δύο μεγάλα προγράμματα με σκοπό όχι μόνο την αποσταθεροποίηση της Ουκρανίας αλλά και τον «ναζισμό» της με τους οπαδούς του ουκρανού ηγέτη των Ναζί του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, Στέπαν Μπαντέρα.

Τα έγγραφα, τα οποία κυκλοφόρησαν νωρίτερα μέσα στο έτος, ανέφεραν ότι προγράμματα, διάρκειας τεσσάρων ετών, παρείχαν χρηματοδότηση και εξοπλισμό για αντι-σοβιετικές ουκρανικές αντιστασιακές ομάδες όπως το Ουκρανικό Ανώτατο Απελευθερωτικό Συμβούλιο μεταξύ πολλών άλλων.

Τα έγγραφα έδωσαν λεπτομέρειες για το πρόγραμμα AERODYNAMIC που είχε σκοπό να αποσταθεροποιήσει την Ουκρανία, χρησιμοποιώντας εξόριστους Ουκρανούς πράκτορες στη Δύση που είχαν διεισδύσει στην Ουκρανική Σοβιετική Σοσιαλιστική Δημοκρατία.



«Ο σκοπός του Project AERODYNAMIC είναι να παρέχει την εκμετάλλευση και επέκταση της αντισοβιετικής ουκρανικής αντίστασης για σκοπούς ψυχρού και θερμού πολέμου», αναφέρει το πρώην άκρως απόρρητο έγγραφο της 13ης Ιουλίου 1953 για το έργο.

«Ομάδες όπως το Ανώτατο Συμβούλιο Απελευθέρωσης της Ουκρανίας (UHVR) και ο Ουκρανικός Αντάρτικος Στρατός του (OUN), η Εξωτερική Αντιπροσωπεία του Ουκρανικού Ανώτατου Συμβουλίου Απελευθέρωσης (ZPUHVR) στη Δυτική Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, και άλλες οργανώσεις, όπως το OUN /Β, θα χρησιμοποιηθούν», συνεχίζει το έγγραφο.

Τα έγγραφα της CIA δείχνουν ότι στο πλαίσιο του προγράμματος AERODYNAMIC η CIA διαχειριζόταν ένα έργο θυγατρικής με την κωδική ονομασία CAPACHO.

Σύμφωνα με το περιοδικό Signs of the Times, το CAPACHO «πήρε περισσότερο ένα καπλαμά επιχείρησης ψυχολογικού πολέμου», με τη CIA να ιδρύει μια εταιρεία προπαγάνδας στο Μανχάταν που «φρόντιζε να τυπώνει και να δημοσιεύει αντισοβιετική λογοτεχνία ZPUHVR που θα μεταφερόταν λαθραία στην Ουκρανία. ”



Τα έργα AERODYNAMIC και CAPACHO συνέχισαν να λειτουργούν μέσω της διοίκησης του Richard Nixon κατά τη δεκαετία του 1970.

Αλλά οι ΗΠΑ συνεχίζουν να εφαρμόζουν αποσταθεροποιητικά έργα στην Ουκρανία.

Ο πρώην πράκτορας των ΗΠΑ Σκοτ Ρίκαρντ είπε στο Russia Today το 2014 ότι οι ξένες υπηρεσίες βοήθειας των Ηνωμένων Πολιτειών διοχέτευσαν 5 δισεκατομμύρια δολάρια στις ομάδες που διαμαρτύρονταν κατά του δημοκρατικά εκλεγμένου Ουκρανού προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ο οποίος εκδιώχθηκε από την εξουσία στις αρχές Φεβρουαρίου 2014. Ο αρχηγός του κράτους είχε δηλώσει την πρόθεσή του να πλησιάσει πιο κοντά στη Ρωσία αντί στην ΕΕ και τη Δύση.

Δείτε τώρα το σχετικό βίντεο με τίτλο «Leo Zagami: The Nazi Roots Of The Davos Agenda», δηλαδή «Λέο Ζαγκάμι: Οι ναζιστικές ρίζες της ατζέντας του Νταβός»…

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr