Home ΔΙΕΘΝΗ Αυτή είναι η χώρα – γέφυρα που χρησιμοποιούν οι Ρώσοι για να ταξιδέψουν στην Ευρώπη

Αυτή είναι η χώρα – γέφυρα που χρησιμοποιούν οι Ρώσοι για να ταξιδέψουν στην Ευρώπη

by _
0 comment 152 views
Αυτή είναι η χώρα – γέφυρα που χρησιμοποιούν οι Ρώσοι για να ταξιδέψουν στην Ευρώπη
Αυτή είναι η χώρα – γέφυρα που χρησιμοποιούν οι Ρώσοι για να ταξιδέψουν στην Ευρώπη

Αυτή είναι η χώρα – γέφυρα που χρησιμοποιούν οι Ρώσοι για να ταξιδέψουν στην Ευρώπη

Η σερβική αεροπορική εταιρεία έχει σπεύσει να διπλασιάσει τον αριθμό των δρομολογίων προς τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη…


Η Ευρωπαϊκή Ένωση εδώ και ορισμένες ημέρες έχει κλείσει τον εναέριο χώρο της για τα ρωσικά επιβατικά αεροπλάνα, ως αντίδραση στη στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία.  

Αυτή η κίνηση, όμως, έχει μια απρόσμενη επίπτωση: Την κατακόρυφη αύξηση της πληρότητας των δρομολογίων μεταξύ Ρωσίας και Σερβίας, η οποία διαμορφώθηκε στο 50% την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου. 

Και ο λόγος είναι απλός. Γιατί μ’ αυτόν τον τρόπο, οι Ρώσοι έχουν τη δυνατότητα να μεταβούν στο Βελιγράδι και από εκεί στις υπόλοιπες χώρες Ευρώπης και της Ε.Ε. 

Η σερβική κυβέρνηση, μέχρι στιγμής, τηρεί ουδέτερη στάση στη ρωσο-ουκρανική σύγκρουση, δεδομένων και των παραδοσιακά καλών σχέσεων με τη Μόσχα. Έτσι, ο εθνικός αερομεταφορέας Air Serbia έχει καταστεί το κύριο όχημα για αρκετούς Ρώσους, προκειμένου να μεταβούν στην Ε.Ε. Εν ολίγοις, το αεροδρόμιο του Βελιγραδίου έχει μετατραπεί σε πύλη εισόδου των Ρώσων προς την Ευρώπη. 

Γι’ αυτό τον λόγο, όπως αναφέρει το Bloomberg, η σερβική αεροπορική εταιρεία έχει σπεύσει να διπλασιάσει τον αριθμό των δρομολογίων προς τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη, ναυλώνοντας και το θηριώδες Airbus SE A330, το οποίο μέχρι πρότινος χρησιμοποιούταν για τις πτήσεις προς τη Νέα Υόρκη. 



«Έχουμε γίνει hub, με αρκετά απρόσμενο τρόπο» δήλωσε αεροπορικός πράκτορας, ο οποίος παραδέχθηκε ότι όλες οι πτήσεις έρχονται γεμάτες από τη Ρωσία. 

Ο Σέρβος πρόεδρος, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, έχει δεσμευτεί να παραμείνει ουδέτερος και να διατηρήσει τις σχέσεις με τη Μόσχα, παρά τις πιέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Ας σημειωθεί ότι παρά την απαγόρευση χρήσης του εναέριου χώρου της Ε.Ε. για τις ρωσικές εταιρείας, οι Ρώσοι πολίτες μπορούν ελεύθερα να ταξιδέψουν στην Ε.Ε. Πέραν του Βελιγραδίου, άλλωστε, πολλοί επιλέγουν και τη σιδηροδρομική σύνδεση με τη Φινλανδία, προκειμένου να εισέλθουν στις ευρωπαϊκές χώρες. 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr