Home ΔΙΕΘΝΗ Ο Αμερικανός πρέσβης καλεί τις εταιρείες που φεύγουν από Ρωσία να πάνε στην… Τουρκία!!!

Ο Αμερικανός πρέσβης καλεί τις εταιρείες που φεύγουν από Ρωσία να πάνε στην… Τουρκία!!!

by _
0 comment 125 views

Ο Αμερικανός πρέσβης καλεί τις εταιρείες που φεύγουν από Ρωσία να πάνε στην… Τουρκία!!!

ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΟΥΔΕΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΚΟΥΛΗ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΖΕΛΕΝΣΚΙ…!!!….
ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…!!!…
Τον «κάρφωσε» ο Πρόεδρος του Τουρκο-Αμερικανικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου!!!…

Τις προτροπές του νέου πρέσβη των ΗΠΑ στην Άγκυρα, Τζεφ Φλέικ, «κάρφωσε» στην εφημερίδα Cumhuriyet ο Mehmet Ali Yalçındağ, Πρόεδρος του Τουρκο-Αμερικανικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου του Συμβουλίου Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η τουρκική έκδοση του Independent ο Αμερικανός πρέσβης κάλεσε τις αμερικανικές εταιρείες που εγκαταλείπουν την Ρωσία, ακολουθώντας τις κυρώσεις που της έχουν επιβληθεί για την εισβολή στην Ουκρανία, να πάνε στην Τουρκία!

Μάλιστα όπως είπε ο Mehmet Ali Yalçındağ σε συνάντηση που είχαν με τον Αμερικανό πρέσβη, ενημερώθηκαν ότι οι αμερικανικές εταιρείες που ανέστειλαν τις δραστηριότητές τους στη Ρωσία, προσκλήθηκαν να μεταφέρουν τις δραστηριότητές τους στην Τουρκία με το επιχείρημα ότι η χώρα αποτελεί… ασφαλές λιμάνι και υπάρχουν εργοστάσια που κάνουν παραγωγή!

Υπενθυμίζουμε ότι μερικές από τις εταιρείες που σταμάτησαν την δραστηριότητά τους στη Ρωσία είναι οι BP, Shell, Exxon, Daimler, Ford, Nike, Adidas, McDonald’s, KFC, Starbucks, Coca-Cola, PepsiCo, Airbnb, Netflix, Visa, Mastercard, American Express, Apple, Levi’s, Walt Disney, Sony. Με απλά λόγια πάλι κερδισμένη θα βγει η Τουρκία!



Ποιος είναι ο Φλέικ που μέχρι πρότινος είχε αντιτουρκικές θέσεις

Εντύπωση πάντως προκαλεί αυτή η μεταστροφή θέσεων του Τζεφ Φλέικ, του Ρεπουμπλικάνου, που στις προεδρικές εκλογές του 2020 υποστήριξε τον Δημοκρατικό Μπάιντεν. Ο Φλέικ ήταν Γερουσιαστικής της Αριζόνα από το 2013-2019 και μέλος στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Αποσύρθηκε από τη Γερουσία διαφωνώντας με την κυβέρνηση Ντόναλντ Τραμπ.

Η νέα κυβέρνηση Μπάιντεν τον διόρισε πρέσβη στην Άγκυρα, με τον ίδιο κατά το παρελθόν να έχει ταχθεί ξεκάθαρα κατά της τουρκικής πολιτικής. Μάλιστα είχε δηλώσει ότι εάν η Τουρκία αγοράσει νέα συστοιχία S-400 ή άλλα ρωσικά όπλα μελλοντικά, ενδέχεται να αντιμετωπίσει πρόσθετες κυρώσεις. Είχε ταχθεί υπέρ της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων, ενώ είχε κάνει έξαλλη την Άγκυρα όταν δήλωσε ότι ο Ερντογάν είναι «αυταρχικός και καταπιεστικός για το λαό του ηγέτης και δεν ταιριάζει με το ΝΑΤΟ».

Είχε δε αναφερθεί και στην Κύπρο ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υφίσταται λύση δύο κρατών και ότι οι ενέργειες για το μερικό άνοιγμα των Βαρωσίων συνιστούν ξεκάθαρη παραβίαση των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.



«Λαμβάνοντας υπόψιν τις επιθετικές ενέργειες της Τουρκίας στην περιοχή και τις κατασταλτικές τακτικές του καθεστώτος Ερντογάν που προς τον λαό του, είναι αναγκαίο ο Πρέσβης των ΗΠΑ να μην διστάσει να κατηγορήσει την Τουρκία. Η καταπίεση που ασκεί ο Ερντογάν δεν ταιριάζει σε μία δημοκρατία και σε ένα σύμμαχο στο ΝΑΤΟ. Στα δημοκρατικά πολιτεύματα δεν φυλακίζουν δημοσιογράφους, δεν τρομοκρατούν ακαδημαϊκούς και δεν παραβιάζουν την θρησκευτική ελευθερία. Δεν αποσύρουν τις δεσμεύσεις τους για τερματισμό της βίας κατά των γυναικών και δεν φυλακίζουν τους πολιτικούς του αντιπάλους» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά, ενώ είχε ταχθεί και υπέρ των Κούρδων της Συρίας, αναγνωρίζοντας την συμβολή τους στη νίκη κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Το πως λοιπόν έφτασε σήμερα να καλεί εταιρείες κολοσσούς να εγκατασταθούν στην Τουρκία, είναι τουλάχιστον άξιο απορίας ή αποδεικνύει τη νέα μεταστροφή των ΗΠΑ απέναντι στη γείτονα χώρα, για ακόμη μια φορά!

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr