Home ΚΟΣΜΟΣ Η σύμμαχος της κυβέρνησης…ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, η Σαουδική Αραβία, μόλις αποκεφάλισε 81 ανθρώπους σε μια μέρα

Η σύμμαχος της κυβέρνησης…ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, η Σαουδική Αραβία, μόλις αποκεφάλισε 81 ανθρώπους σε μια μέρα

by _
0 comment 153 views

Η σύμμαχος της κυβέρνησης…ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, η Σαουδική Αραβία, μόλις αποκεφάλισε 81 ανθρώπους σε μια μέρα

Σύμφωνα με το μεγάλο αμερικανικό ιστολόγιο Zero Hedge, διαβάζουμε τα εξής ανατριχιαστικά…

Τη στιγμή που μεγάλο μέρος του πλανήτη και των διεθνών μέσων ενημέρωσης επικεντρώνεται εξ ολοκλήρου στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, η Σαουδική Αραβία πραγματοποίησε το Σάββατο μια μαζική εκτέλεση 81 ατόμων για ένα ευρύ φάσμα εγκλημάτων που σχετίζονται με την «τρομοκρατία» από κρατικές πηγές.

Τα εκτελεσθέντα άτομα – τα οποία αναφέρονται ως πιθανά με αποκεφαλισμό – κρίθηκαν «ένοχοι για τη διάπραξη πολλαπλών αποτρόπαιων εγκλημάτων που άφησαν νεκρούς μεγάλο αριθμό πολιτών και αξιωματικών επιβολής του νόμου», σύμφωνα με το Σαουδικό Πρακτορείο Τύπου.

Μερικά από τα άτομα που σκοτώθηκαν φαίνεται να συνδέονται με τον συνεχιζόμενο πόλεμο στη γειτονική Υεμένη, τον οποίο τα Ηνωμένα Έθνη έχουν χαρακτηρίσει τα τελευταία δύο χρόνια ως «τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον κόσμο».

Σύμφωνα με το The Hill, βασισμένο σε επίσημες πηγές της Σαουδικής Αραβίας, «Συγκεκριμένα εγκλήματα των ατόμων περιελάμβαναν: συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το ISIS, η Αλ Κάιντα και οι αντάρτες Χούτι της Υεμένης• στόχευση κατοίκων της Σαουδικής Αραβίας· ταξίδια σε περιφερειακές ζώνες συγκρούσεων για να ενταχθούν σε τρομοκρατικές οργανώσεις· με στόχο μέλη της κυβέρνησης της Σαουδικής Αραβίας· δολοφονία και ακρωτηριασμό αξιωματικών επιβολής του νόμου· και στόχευση αστυνομικών οχημάτων με νάρκες ξηράς».

«Το Βασίλειο θα συνεχίσει να τηρεί αυστηρή και αταλάντευτη στάση κατά της τρομοκρατίας και των εξτρεμιστικών ιδεολογιών που απειλούν τη σταθερότητα ολόκληρου του κόσμου», πρόσθεσε ο Οργανισμός στην ανακοίνωση των εκτελέσεων.



Σύμφωνα με το ABC News και άλλα δυτικά μέσα ενημέρωσης, αυτή σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη μαζική εκτέλεση που έχει καταγραφεί ποτέ στο βασίλειο:

«Η Σαουδική Αραβία εκτέλεσε το Σάββατο 81 άτομα που καταδικάστηκαν για εγκλήματα που κυμαίνονταν από δολοφονίες έως ανήκαν σε μαχητικές ομάδες, τη μεγαλύτερη γνωστή μαζική εκτέλεση στο βασίλειο στη σύγχρονη ιστορία του», ανέφερε η έκθεση.

Σύμφωνα με άρθρο του σάιτ ENIKOS.gr με τίτλο Ελλάδα-Σαουδική Αραβία: Το κοινό ανακοινωθέν για τις διμερείς σχέσεις, διαβάζουμε τα εξής για την περαιτέρω σύσφιξη σχέσεων Ελλάδος και Σαουδικής Αραβίας… 

Κοινό ανακοινωθέν εκδόθηκε με την ολοκλήρωση της επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Σαουδική Αραβία, στο οποίο γίνεται πλήρης αναφορά των διμερών επαφών και των συμπερασμάτων τους.

 

Στην ανακοίνωση σημειώνεται η συνομολόγηση των κοινών ιστορικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών και η ανταλλαγή απόψεων για περιφερειακά αλλά και διεθνή ζητήματα.

 

Επισημαίνεται ότι οι δεσμοί φιλίας και συνεργασίας δεν περιορίζονται στο πολιτικό πεδίο αλλά διαπνέουν θέματα οικονομίας, εμπορίου, επενδύσεων, άμυνας, ασφάλειας, πολιτισμού και τουρισμού.

 

Γι’ αυτό και στο πλαίσιο των διμερών επαφών αναζητήθηκαν τρόποι ενίσχυσης των δεσμών αυτών και εξειδίκευσης των πεδίων της συνεργασίας.

 



 

Υπογραμμίζεται η σημασία του νεοϊδρυθέντος Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδος – Σ. Αραβίας για την ενίσχυση των δεσμών των επιχειρηματικών κοινοτήτων των δύο χωρών και επισημαίνεται ότι εξετάστηκαν βήματα για την προαγωγή επενδυτικών πρωτοβουλιών και έργων συνδεσιμότητας. Αναφορά γίνεται βεβαίως και στη θεσμοθέτηση Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας των δύο χωρών.

 

Ελλάδα Σαουδική Αραβία Μητσοτάκης

 

Και οι δυο πλευρές όπως τονίζεται, επιβεβαίωσαν την ισχυρή δέσμευσή τους για σεβασμό του διεθνούς δικαίου, της ασφάλειας και της σταθερότητας με βάση τις θεμελιώδεις αρχές σεβασμού του απαραβίαστου των συνόρων, της εδαφικής ακεραιότητας αλλά και των κυριαρχικών δικαιωμάτων σε θαλάσσιες ζώνες σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, το δίκαιο της θάλασσας καθώς και την υποχρέωση αποχής από τη χρήση ή την απειλή χρήσης βίας σύμφωνα με τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

 

Και οι δύο πλευρές τόνισαν επίσης την ανάγκη ενίσχυσης της διεθνούς συνεργασίας για την καταπολέμηση του εξτρεμισμού και της τρομοκρατίας.

 

Πρωτοβουλίες για τον Τουρισμό αλλά και για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής ήταν ψηλά στην ατζέντα των διμερών επαφών.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

Απ, ό,τι φαίνεται, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει κανένα πρόβλημα να έχει σαν συμμάχους τέτοιου είδους ΤΕΡΑΤΑ!!!

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr