Home ΔΙΕΘΝΗ Νέα ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ Ζελένσκι: «Έχασα το ενδιαφέρον μου για ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ»

Νέα ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ Ζελένσκι: «Έχασα το ενδιαφέρον μου για ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ»

by _
0 comment 97 views

Νέα ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ Ζελένσκι: «Έχασα το ενδιαφέρον μου για ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ»


Πρόσω ολοταχώς για συμβιβασμό;…

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελέσνκι καταδίκασε σήμερα τις “υποσχέσεις” που δεν τήρησαν οι δυτικοί για να προστατεύσουν την Ουκρανία από τις ρωσικές επιθέσεις.

“Σήμερα είναι 13 ημέρες που ακούμε υποσχέσεις. Δεκατρείς ημέρες που μας λένε ότι θα μας βοηθήσουν στον αέρα, ότι θα υπάρξουν αεροσκάφη, ότι θα μας τα παραδώσουν”, δήλωσε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που αναρτήθηκε στο Telegram.

“Όμως την ευθύνη γι’αυτό φέρουν επίσης αυτοί που δεν μπόρεσαν να πάρουν μια απόφαση στη Δύση εδώ και 13 ημέρες. Αυτοί που δεν εγγυήθηκαν την ασφάλεια του ουκρανικού αέρα από τους Ρώσους δολοφόνους”, πρόσθεσε.

“Η ανθρωπιά, η οποία πρέπει να επικρατήσει στις παγκόσμιες πρωτεύουσες, πρέπει να υπερισχύσει του φόβου”, σημείωσε.

Ο Ζελένσκι ζητεί την επιβολή ζώνης απαγόρευσης των πτήσεων πάνω από την Ουκρανία, αλλά αυτή η επιλογή αποκλείστηκε κατηγορηματικά από τις ΗΠΑ, όπως και το ΝΑΤΟ.



Παράλληλα σε μία φράση που θα συζητηθεί και που μεταδίδουν αυτή την ώρα και τα ρωσικά ΜΜΕ, ο νεοναζί ηγέτης της Ουκρανίας αναφέρθηκε και στην περιβόητη ένταξη στο ΝΑΤΟ:

«Όσον αφορά το ΝΑΤΟ, έχασα το ενδιαφέρον μου πάνω σε αυτό το θέμα καιρό πριν, μετά αφότου αντιληφθήκαμε ότι η Συμμαχία δεν είναι έτοιμη να δεχθεί την Ουκρανία».

ΠΗΓΗ >> https://www.el.gr/diethni/kosmos/nea-ypochorisi-zelenski-echasa-to-endi/?fbclid=IwAR3Xl9__a-vOTvnqYYHTNQ34BJt0qTuMjIi0-QPgsrwfLfZ3n1IHQCdejLI

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr