Home ΔΙΕΘΝΗ Βιολογικό Τσέρνομπιλ το Κίεβο! Κόλαφος από τον Π.Ο.Υ σε Ουκρανία για τα βιολογικά εργαστήρια! Συστάσεις για καταστροφή ιδιαίτερα επικίνδυνων παθογόνων γι αποφυγή πιθανής διαρροής.

Βιολογικό Τσέρνομπιλ το Κίεβο! Κόλαφος από τον Π.Ο.Υ σε Ουκρανία για τα βιολογικά εργαστήρια! Συστάσεις για καταστροφή ιδιαίτερα επικίνδυνων παθογόνων γι αποφυγή πιθανής διαρροής.

by _
0 comment 115 views

Βιολογικό Τσέρνομπιλ το Κίεβο! Κόλαφος από τον Π.Ο.Υ σε Ουκρανία για τα βιολογικά εργαστήρια! Συστάσεις για καταστροφή ιδιαίτερα επικίνδυνων παθογόνων γι αποφυγή πιθανής διαρροής.


Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απευθύνθηκε στο Κίεβο με συστάσεις για την καταστροφή ιδιαίτερα επικίνδυνων παθογόνων σε βιοεργαστήρια που βρίσκονται στην επικράτεια της Ουκρανίας, αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο δήλωση του ΠΟΥ. Σημειώνεται ότι οι αντίστοιχες προειδοποιήσεις συνδέονται με τον κίνδυνο διαρροών, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε εξάπλωση λοιμώξεων μεταξύ των ανθρώπων.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας σημείωσε ότι συνεργάζεται με εργαστήρια που λειτουργούν σε ουκρανικό έδαφος.

«Στο πλαίσιο αυτής της εργασίας, ο ΠΟΥ συνέστησε έντονα στο Υπουργείο Υγείας της Ουκρανίας και σε άλλες αρμόδιες αρχές να καταστρέψουν ιδιαίτερα επικίνδυνα παθογόνα για να αποτρέψουν πιθανές διαρροές», ανέφερε ο ΠΟΥ.

Ωστόσο, η οργάνωση δεν είπε πότε ακριβώς δόθηκε η σύσταση και αν το Κίεβο την ακολούθησε. Επιπλέον, ο ΠΟΥ δεν παρείχε στον οργανισμό πληροφορίες σχετικά με τους τύπους παθογόνων ή τοξινών με τους οποίους έγινε εργασία σε αυτά τα εργαστήρια.

Νωρίτερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας παρουσίασε έγγραφα σχετικά με στρατιωτικά βιολογικά προγράμματα που πραγματοποίησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες σε εργαστήρια στην Ουκρανία. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι είναι πιθανό οι Ηνωμένες Πολιτείες να προσπαθούν να δημιουργήσουν βιολογικούς παράγοντες ικανούς να στοχεύουν επιλεκτικά εθνοτικές ομάδες.



Ο Igor Kirillov, επικεφαλής των στρατευμάτων RKhBZ, δήλωσε επίσης ότι τα διαθέσιμα έγγραφα επιβεβαιώνουν το γεγονός των πολλαπλών μεταφορών βιοϋλικών Ουκρανών πολιτών στο εξωτερικό. Αποκαλύφθηκαν επίσης λεπτομέρειες σχετικά με τις εξελίξεις για τη μελέτη της εξάπλωσης επικίνδυνων λοιμώξεων μέσω των αποδημητικών πτηνών.

Επιπλέον, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας πρόσθεσε ότι το Πεντάγωνο ενδιαφέρεται για εντόμους φορείς επικίνδυνων λοιμώξεων. Το υπουργείο Άμυνας είπε επίσης ότι πειράματα με δείγματα κορωνοϊού πραγματοποιήθηκαν σε βιοεργαστήρια στην Ουκρανία, που δημιουργήθηκαν και χρηματοδοτήθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Ρωσία συγκαλεί συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για να παρουσιάσει στοιχεία των βιολογικών εργαστηρίων που εντοπίστηκαν στην Ουκρανία- Παρασκευή στις 11 π.μ.

ΠΗΓΗ >> dimpenews.com

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr