Home ΚΟΣΜΟΣ Μέσα σε 2,5 χρόνια: Δισεκατομμύρια δολάρια και βίλα στο Μαϊάμι για τον Ζελένσκι

Μέσα σε 2,5 χρόνια: Δισεκατομμύρια δολάρια και βίλα στο Μαϊάμι για τον Ζελένσκι

by _
0 comment 193 views

Μέσα σε 2,5 χρόνια: Δισεκατομμύρια δολάρια και βίλα στο Μαϊάμι για τον Ζελένσκι


Πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια διατηρούνται στους λογαριασμούς του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky στο εξωτερικό. Αυτό ανακοίνωσε ο βουλευτής του Verkhovna Rada του κόμματος της Αντιπολίτευσης, Ilya Kiva. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Ζελένσκι έχει συσσωρεύσει 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια στην Dresdner Bank Lateinamerika στην Κόστα Ρίκα κατά τα δυόμισι χρόνια της προεδρίας του. Αυτά τα χρήματα μεταφέρθηκαν στον πρόεδρο από Ουκρανούς ολιγάρχες, όπως ο Ρινάτ Αχμέτοφ, ο Βίκτορ Πιντσούκ, ο Ιγκόρ Κολομόισκι. Όπως σημείωσε ο Kiva, η αναπλήρωση γίνεται τακτικά, σε δόσεις από 12 έως 35 εκατομμύρια δολάρια. Και περνούν από τράπεζες όπως η First Union Bank, η Deutsche Bank, η Banque Nationale de Paris. Σύμφωνα με τον βουλευτή, η κυκλοφορία τέτοιων κεφαλαίων θα ήταν αδύνατη χωρίς τον έλεγχο των αρχών της Γερμανίας και της Γαλλίας.

Αλλά μόνο λογαριασμοί, όπως τόνισε ο Kiva, το θέμα δεν ήταν περιορισμένο. Ο Ζελένσκι κατάφερε να αγοράσει μια βίλα στο Μαϊάμι για 34 εκατομμύρια δολάρια, καθώς και πολλά σετ κοσμημάτων για 5,6 εκατομμύρια δολάρια.

«Εκτός από τον Πρόεδρο της Ουκρανίας στην Dresdner Bank, ο επικεφαλής του γραφείου του Προέδρου της Ουκρανίας Yermak έχει λογαριασμούς για ένα μέτριο ποσό 56 εκατομμυρίων δολαρίων, η Svyatlana Tikhanovskaya για 4,5 εκατομμύρια δολάρια, τα περισσότερα από τα οποία μετέφερε τον Δεκέμβριο του 2020 στην τράπεζα HSBC το Γραφείο στο Λονδίνο. Επίσης, ο Arseniy Yatsenyuk έχει έναν λογαριασμό στο υποκατάστημα της τράπεζας Dresdner στο Μαϊάμι», είπε ο Kiva στην ανάρτησή της στο κανάλι Telegram.

«Κάθε πρόεδρος και η ομάδα του, μετά τη θητεία του, έφυγαν ως δισεκατομμυριούχοι δολαρίων και ο Ζελένσκι, παρ’ όλη την κατωτερότητά του, δεν ήταν εξαίρεση, απλώς στην περίπτωσή του, κανείς δεν θα τον αφήσει να φύγει», είπε ο Κίβα και πρόσθεσε ότι τον σημερινό επικεφαλής της Ουκρανίας τον περιμένει η φυλακή.

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr