Home ΔΙΕΘΝΗ Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσική αεροπορική επίθεση στην κεντρική αγορά της Μαριούπολης και σε παιδιατρικό νοσοκομείο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσική αεροπορική επίθεση στην κεντρική αγορά της Μαριούπολης και σε παιδιατρικό νοσοκομείο

by _
0 comment 141 views
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσική αεροπορική επίθεση στην κεντρική αγορά της Μαριούπολης και σε παιδιατρικό νοσοκομείο
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσική αεροπορική επίθεση στην κεντρική αγορά της Μαριούπολης και σε παιδιατρικό νοσοκομείο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσική αεροπορική επίθεση στην κεντρική αγορά της Μαριούπολης και σε παιδιατρικό νοσοκομείο

09/03/2022, 17:21


«Οι ρωσικές δυνάμεις κατοχής έριξαν πολλές βόμβες στο νοσοκομείο παίδων, η καταστροφή είναι κολοσσιαία», ανέφερε το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, προσθέτοντας ότι δεν έχει ακόμη γνώση για πιθανά θύματα – Για κτηνωδία από την πλευρά των Ρώσων έκανε λόγο σε μήνυμά του ο πρόεδρος Ζελένσκι ενώ ζήτησε από την Μόσχα να σταματήσει τις δολοφονίες

Ένα νοσοκομείο παίδων στην ουκρανική πόλη Μαριούπολη καταστράφηκε από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές, ανέφερε το δημοτικό συμβούλιο σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο.

«Οι ρωσικές δυνάμεις κατοχής έριξαν πολλές βόμβες στο νοσοκομείο παίδων. Η καταστροφή είναι κολοσσιαία», ανέφερε, προσθέτοντας ότι δεν έχει ακόμη γνώση για πιθανά θύματα.

Η πληροφορία δεν κατέστη δυνατό να επαληθευτεί άμεσα από το Reuters. Η Ρωσία αρνείται ότι θέτει στο στόχαστρο αμάχους στην εισβολή που έχει εξαπολύσει στην Ουκρανία. Σημειώνεται πως ο δημοσιογράφος Κώστας Ονισένκο που κατοικεί στο Κίεβο ανέβασε στα social media ένα βίντεο από το βομβαρδισμένο νοσοκομείο ενώ πρόσθεσε πως οι Ρώσοι πραγματοποίησαν επίθεση και στην κεντρική πλατεία της Μαριούπολης.

Δείτε τα tweet που ανήρτησαν οι ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις καθώς και ο δημοσιογράφος Κώστας Ονισένκο:



Ζελένσκι:  Σταματήστε τώρα τις δολοφονίες

Για τη νέα ρωσική επίθεση μίλησε μέσω Twitter ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ο οποίος παρέθεσε και βίντεο από τα συντρίμμια του νοσοκομείου.

«Μαριούπολη. Άμεσο χτύπημα των ρωσικών δυνάμεων στο μαιευτήριο. Άνθρωποι, παιδιά, βρίσκονται κάτω απ’ τα συντρίμμια. Κτηνωδία! Για πόσο ακόμα ο κόσμος θα είναι συνεργός αγνοώντας τον τρόμο; Κλείστε τον εναέριο χώρο τώρα! Σταματήστε τις δολοφονίες! Έχετε τη δύναμη αλλά φαίνεται πως χάνετε την ανθρωπιά», ήταν το σχόλιο του Ουκρανού προέδρου.



Πάνω από 400.000 Ουκρανοί παραμένουν εγκλωβισμένοι στη Μαριούπολη

Υπενθυμίζεται πως περισσότεροι από 400.000 άνθρωποι «κρατούνται όμηροι» στην πολιορκημένη Μαριούπολη από τις ρωσικές δυνάμεις που εμποδίζουν την ανθρωπιστική βοήθεια και την εκκένωση, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα.

Περιγράφοντας τις συνθήκες κάτω από τις οποίες οι πολίτες επιχειρούν να απομακρυνθούν με ασφάλεια την ώρα που οι Ρώσοι σφυροκοπούν την ουκρανική πόλη, ο Ουκρανός υπουργός τόνισε ότι στο λιμάνι της Μαριούπολης εκτυλίσσονται σκηνές «αποκάλυψης».

«Εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι έχουν βρει εκεί καταφύγιο για να προστατευτούν από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς και τις πυραυλικές επιθέσεις χωρίς να έχουν πρόσβαση σε νερό, ρεύμα ή θέρμανση. Οι τηλεφωνικές επικοινωνίες γίνονται επίσης με δυσκολία.

Χθες, οι προσπάθειες για την μεταφορά με λεωφορεία περίπου 400.000 κατοίκων της πολιορκημένης πόλης μέσω ενός «ανθρωπιστικού διαδρόμου» απέβησαν άκαρπες καθώς, σύμφωνα με την ουκρανική κυβέρνηση, οι ρωσικές δυνάμεις δεν σταμάτησαν τους βομβαρδισμούς.



Η Ουκρανία έχει απευθύνει έκκληση στις ρωσικές δυνάμεις να τηρήσουν την «επίσημη δημόσια δέσμευσή» τους για κατάπαυση του πυρός, επί 12 ώρες σήμερα, προκειμένου να απομακρυνθούν οι άμαχοι.

Την ίδια ώρα, οι εικόνες που μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ είναι ενδεικτικές της τραγικής κατάστασης που επικρατεί στη Μαριούπολη. Κατεστραμμένα σπίτια, ξεριζωμένα δέντρα, πτώματα στους δρόμους σκεπασμένα με κάποιο σεντόνι.

Μια ανθρωπιστική κρίση εκτυλίσσεται στην στρατηγική αυτή πόλη της Ουκρανίας, με τον άμαχο πληθυσμό να περιμένει εναγωνίως έναν ασφαλή διάδρομο.

ΠΗΓΗ >> https://www.protothema.gr/world/article/1220204/polemos-stin-oukrania-rosiki-aeroporiki-epithesi-stin-kedriki-agora-tis-marioupolis-kai-se-paidiatriko-nosokomeio/

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr