Home ΔΙΕΘΝΗ Δίνει ο Μπάιντεν το «πράσινο φως» σε χώρες του ΝΑΤΟ για να στείλουν μαχητικά αεροσκάφη στην Ουκρανία!!!

Δίνει ο Μπάιντεν το «πράσινο φως» σε χώρες του ΝΑΤΟ για να στείλουν μαχητικά αεροσκάφη στην Ουκρανία!!!

by _
0 comment 151 views

Οι χώρες του ΝΑΤΟ έχουν το «πράσινο φως» για να στείλουν μαχητικά αεροσκάφη στην Ουκρανία, λέει ο Blinken…

Η έκκληση του Ζελένσκι για μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία συνεχίζει να μην έχει καμία υποστήριξη…

Του David Aaro | Fox News


Τα μέλη του ΝΑΤΟ έχουν το «πράσινο φως» για να στείλουν μαχητικά αεροσκάφη ως μέρος της στρατιωτικής τους βοήθειας για να στηρίξουν την Ουκρανία ενάντια στη ρωσική εισβολή, δήλωσε την Κυριακή ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

«Αυτό παίρνει πράσινο φως», είπε ο Blinken σε μια συνέντευξη στο «Face the Nation» του CBS News.

«Στην πραγματικότητα, μιλάμε με τους Πολωνούς φίλους μας αυτή τη στιγμή για το τι θα μπορούσαμε να κάνουμε για να καλύψουμε τις ανάγκες τους εάν στην πραγματικότητα επιλέξουν να παράσχουν αυτά τα μαχητικά αεροσκάφη στους Ουκρανούς», πρόσθεσε ο Blinken.

Η απόφαση έρχεται εν μέσω μιας ώθησης για παροχή όπλων στις ουκρανικές δυνάμεις, καθώς συνεχίζουν να πολεμούν ενάντια στην ανώτερη δύναμη πυρός των Ρώσων.

Οι ΗΠΑ φέρεται να εξετάζουν μια συμφωνία με την Πολωνία για την αποστολή πολεμικών αεροσκαφών των ΗΠΑ στη Βαρσοβία για να αντικαταστήσουν οποιαδήποτε μαχητικά αεροσκάφη της σοβιετικής εποχής στέλνει η χώρα του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.



Σύμφωνα με την πρόταση, οι Ουκρανοί θα λάβουν MiG ρωσικής κατασκευής που κληρονόμησε η Πολωνία μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Κατά τη διάρκεια μιας κλήσης Zoom το Σάββατο, με περισσότερους από 280 αμερικανούς νομοθέτες, ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelenskyy είπε ότι η Ουκρανία χρειάζεται μαχητικά αεροσκάφη περισσότερο από τους αντιαεροπορικούς πυραύλους που είχαν συμφωνήσει οι ΗΠΑ, ανέφερε η εφημερίδα.

Ο ηγέτης της πλειοψηφίας της Γερουσίας Chuck Schumer, D-N.Y. αναφέρθηκε σε αυτόν τον ισχυρισμό την Κυριακή. Ο Σούμερ είπε ότι υποστήριξε την ιδέα να δώσουν οι ΗΠΑ βοήθεια σε άλλα έθνη – όπως η Πολωνία – εάν αποφασίσουν να προμηθεύσουν την Ουκρανία με αεροσκάφη της σοβιετικής εποχής.

Ο Σούμερ σημείωσε ότι τα αεροσκάφη ανήκουν στην Πολωνία και σε άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και ότι οι Ουκρανοί πιλότοι είναι εκπαιδευμένοι να τα χρησιμοποιούν.

Εν τω μεταξύ, η έκκληση του Zelenskyy για μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία συνεχίζει να μην έχει καμία υποστήριξη.



Σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter το πρωί της Κυριακής, ο Ζελένσκι έστειλε ένα μήνυμα με υπότιτλους στα αγγλικά που έλεγε: “Επαναλαμβάνουμε καθημερινά: “Κλείστε τον ουρανό πάνω από την Ουκρανία!”.

Ο Λευκός Οίκος είπε ότι δεν έχει συμφωνήσει με τους περιορισμούς απαγόρευσης πτήσεων επειδή θέλουν να κρατήσουν τις ΗΠΑ μακριά από την άμεση σύγκρουση με τη Ρωσία. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η Μόσχα θα θεωρήσει οποιαδήποτε προσπάθεια άλλων χωρών να δημιουργήσουν ζώνη απαγόρευσης πτήσεων ως ενεργό «συμμετοχή στην ένοπλη σύγκρουση».

Περισσότερα εδώ από τη πηγή >> https://www.foxnews.com/world/nato-countries-green-light-send-fighter-jets-ukraine-blinken?cmpid=fb_fnc&fbclid=IwAR1Y33Y-7ybYkEGVkI9k8nmp6ioDA3iMhWkDSTFbxsd9A9bxJpi9wQufyfg

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr