Home Greek News FBI: Συνελήφθη συνεργάτης Ρώσου ολιγάρχη – Είχε στήσει κανάλι με διευθυντή τον Κώστα Βαξεβάνη

FBI: Συνελήφθη συνεργάτης Ρώσου ολιγάρχη – Είχε στήσει κανάλι με διευθυντή τον Κώστα Βαξεβάνη

by _
0 comment 160 views
FBI: Συνελήφθη συνεργάτης Ρώσου ολιγάρχη – Είχε στήσει κανάλι με διευθυντή τον Κώστα Βαξεβάνη
FBI: Συνελήφθη συνεργάτης Ρώσου ολιγάρχη – Είχε στήσει κανάλι με διευθυντή τον Κώστα Βαξεβάνη

FBI: Συνελήφθη συνεργάτης Ρώσου ολιγάρχη – Είχε στήσει κανάλι με διευθυντή τον Κώστα Βαξεβάνη

Στα χέρια των αμερικανικών αρχών τηλεοπτικός παραγωγός – Η σχέση του με τον Ρώσο ολιγάρχη Κωνσταντίν Μαλοφέγιεφ και η ανάρτηση Γεωργιάδη για τον Βαξεβάνη.

THETOC TEAM

ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM


Συνελήφθη χθες από τις αμερικανικές αρχές ο τηλεοπτικός παραγωγός Jack Hanick που εργάστηκε για τον Ρώσο ολιγάρχη Κωνσταντίν Μαλοφέγιεφ καθώς σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ παραβίασε τις κυρώσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και έκανε ψευδείς δηλώσεις σε πράκτορες του FBI.

Την σχετική είδηση αναδημοσίευσε στο Twitter από την αντίστοιχη ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

“Συνελήφθη χθες από το FBI ο Hanic διότι βοηθούσε τον Ρώσο ολιγάρχη, Malofeyev να σπάει τις κυρώσεις και να στήνει ΜΜΕ για Ρωσική προπαγάνδα. Ο Hanic ήρθε Ελλάδα το 2015-1016 και δημιούργησε την Hellas Net ως μέλος ΔΣ. Πήρε πανελλαδική άδεια και έβαλε διευθυντή τον Κώστα Βαξεβάνη“, ανέφερε στην ανάρτησή του.

Όπως δημοσίευσε η Ομάδα Αλήθειας, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, ο αμερικανός εισαγγελέας Damian Williams δήλωσε:

“Ο Konstantin Malofeyev είναι στενά συνδεδεμένος με τη ρωσική επιθετικότητα στην Ουκρανία, αφού προσδιορίστηκε από την OFAC ότι ήταν μία από τις κύριες πηγές χρηματοδότησης για την προώθηση των συνδεδεμένων με τη Ρωσία αυτονομιστικών ομάδων που δρουν στο κυρίαρχο έθνος της Ουκρανίας. Οι κυρώσεις των Ηνωμένων Πολιτειών στον Malofeyev απαγορεύουν στους πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών να εργάζονται ή να συναλλάσσονται με τον Malofeyev, αλλά όπως λέγεται, ο Hanick παραβίασε αυτές τις κυρώσεις δουλεύοντας απευθείας για τον Malofeyev σε πολλά τηλεοπτικά προγράμματα κατά τη διάρκεια πολλών ετών”.



Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση “ο Τζον Χάνικ εργαζόταν επίσης για τον Κωνσταντίν Μαλοφέγιεφ σε ένα πρότζεκτ για τη δημιουργία και ανάπτυξη ενός ελληνικού τηλεοπτικού δικτύου και στις προσπάθειες για να αποκτήσει ένα βουλγαρικό τηλεοπτικό δίκτυο. Υπό την καθοδήγηση του Μαλοφέγιεφ, ο Χάνικ ταξίδεψε στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία σε διαφορετικές περιστάσεις το 2015 και το 2016 προκειμένου να εργασθεί επάνω σε αυτές τις πρωτοβουλίες και έδινε αναφορά απευθείας στον Μαλοφέγειφ για τη δουλειά του. Για παράδειγμα, το Νοέμβριο του 2015, ο Χάνικ έγραψε στον Μαλοφέγιεφ πως το Ελληνικό τηλεοπτικό δίκτυο θα ήταν “μία ευκαιρία για να παρουσιαστεί η ρωσική οπτική στην ελληνική τηλεόραση”.

Σε σχέση με τις προσπάθειες του Μαλοφέγιεφ να αποκτήσει βουλγαρικό τηλεοπτικό δίκτυο, ο Χάνικ ανέλαβε ενέργειες προκειμένου να αποκρύψει το ρόλο του Μαλοφέγιεφ στην εξαγορά, κανονίζοντας να ταξιδέψει στη Βουλγαρία με ένα άλλο άτομο, το οποίο αναγνώρισε/εντόπισε Έλληνας συνεργάτης του Μαλοφέγιεφ, ώστε να φαίνεται πως ο αγοραστής ήταν Έλληνας και όχι ο Μαλοφέγιεφ”.

Η ανακοίνωση της Hellas Net

Με ανακοίνωσή της η Hellas Net σημειώνει ότι συνεργάστηκε έναν χρόνο μόνο με τον Hanick και συγκεκριμένα το 2015-1016. Στη συνέχεια η συνεργασία διακόπηκε, με την εταιρεία να διαψεύδει τα σχετικά δημοσιεύματα.



“Η Ηellas Net συνεργάστηκε με τον John Hanick κατά την πρώτη περίοδο της λειτουργίας της και συγκεκριμένα απο τις 2/2/2015 εως τις 29/2/2016.

Ο Hanick ήταν ενας απο τους πιο επιτυχημένους τηλεοπτικούς παραγωγούς στις ΗΠΑ και για 15 χρόνια κορυφαίο στέλεχος του FOX NEWS του πρώτου σε τηλεθέαση δικτύου στην αμερικανική αγορά. Η συνεργασία μας στηρίχθηκε στον υψηλό βαθμό επαγγελματικής εμπειρίας του συγκεκριμένου και την αναζήτηση εκ μερους μας μεταφοράς της εμπειρίας του στην οργάνωση και την ανάπτυξη του δικτυου της Ηellas Net. H συνεργασία διακόπηκε στις 29/2/2016 για λόγους αλλαγής των προτεραιοτήτων τόσο της εταιρείας μας όσο και του ιδίου.

Καμία άλλη σχέση συνεργασία ή εμπλοκή της ΗELLAS NET με οποιονδήποτε άλλον αναφέρεται στα σχετικά δημοσιεύματα δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια”.

ΠΗΓΗ >> https://www.thetoc.gr/koinwnia/article/fbi-sunelifthi-sunergatis-rosou-oligarxi—eixe-stisei-kanali-me-dieuthunti-ton-kosta-baxebani/

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr