Home ΔΙΕΘΝΗ Επικίνδυνος για την παγκόσμια ειρήνη πλέον ο Β.Ζελένσκι: Ζητά από τις ΗΠΑ Ζώνη Απαγόρευσης Πτήσεων στην Ουκρανία

Επικίνδυνος για την παγκόσμια ειρήνη πλέον ο Β.Ζελένσκι: Ζητά από τις ΗΠΑ Ζώνη Απαγόρευσης Πτήσεων στην Ουκρανία

by _
0 comment 101 views

Επικίνδυνος για την παγκόσμια ειρήνη πλέον ο Β.Ζελένσκι: Ζητά από τις ΗΠΑ Ζώνη Απαγόρευσης Πτήσεων στην Ουκρανία

Θέλει να εμπλέξει σε παγκόσμιο πόλεμο ΗΠΑ, Ευρώπη και Ρωσία


Ο πρώην κωμικός και πρωταγωνιστής reality και τηλεοπτικών show Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει γίνει πλέον επικίνδυνος όχι μόνο για την ασφάλεια στην Ευρώπη, αλλά για όλο τον κόσμο.

Η εμμονή του να εμπλέξει στην σύγκρουση με την Ρωσία το ΝΑΤΟ και την ΕΕ διακινδυνεύοντας ένα παγκόσμιο πόλεμο, που πιθανότατα θα είναι και ο τελευταίος για την ανθρωπότητα είναι παροιμιώδης.

Ο Ουκρανός πρόεδρος ζήτησε για ακόμη μια φορά από τις ΗΠΑ «βοήθεια» (σ.σ. ουσιαστικά δεν ζήτησε βοήθεια αλλά πλήρη εμπλοκή τους) για την εγκαθίδρυση ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξης με Αμερικανούς γερουσιαστές.

Την ίδια ώρα, ο Ζελένσκι ζήτησε να επιβληθούν μεγαλύτερες κυρώσεις στη Ρωσία, μεταξύ άλλων και στον τομέα της ενέργειας, ενώ ζήτησε περισσότερη στρατιωτική βοήθεια για τις ουκρανικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με το CNN, ένας άλλος γερουσιαστής που συμμετείχε στην συνδιάλεξη δήλωσε ότι ο Ζελένσκι τάχθηκε υπέρ της απαγόρευσης των εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου, ενώ απεύθυνε έκκληση στους νομοθέτες να βοηθήσουν την Ουκρανία να αποκτήσει περισσότερα μαχητικά αεροπλάνα στα οποία οι Ουκρανοί πιλότοι είναι εκπαιδευμένοι.

Η επικοινωνία του Ουκρανού πρόεδρου με τους Αμερικανούς νομοθέτες διήρκησε σύμφωνα με τις πληροφορίες περίπου μια ώρα.



Ο Πούτιν αντιδρώντας στην συζήτηση περί ΖΑΠ δήλωσε ευθαρσώς:

«Το δευτερόλεπτο που οποιαδήποτε χώρα επιχειρήσει την εγκαθίδρυση Ζώνης Απαγόρευσης Πτήσεων πάνω από την Ουκρανία, ακόμη και από την δική τους την επικράτεια γίνεται αυτομάτως μέρος της σύγκρουσης, καθώς θα θέσει τις ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία σε κίνδυνο.

Και δεν με ενδιαφέρει καθόλου σε ποια συμμαχία θα είναι μέλος», δήλωσε.

Την ίδια ώρα όμως το ΝΑΤΟ βρίσκεται κοντά στα σύνορα  με την Ρωσία. Αεροσκάφη έγκαιρης προειδοποίησης και έλεγχου E-3 Sentry περιπολούν σχεδόν επάνω στα σύνορα Πολωνίας με την Λευκορωσία και την Ουκρανία επιτηρώντας εκατοντάδες χιλιόμετρα εντός του ρωσικού εναέριου χώρου.



You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr