Home ΔΙΕΘΝΗ Ντοκιμαντέρ του 2019 απεικονίζει τον πυρηνικό πόλεμο μεταξύ των ΗΠΑ και της…ΡΩΣΙΑΣ.

Ντοκιμαντέρ του 2019 απεικονίζει τον πυρηνικό πόλεμο μεταξύ των ΗΠΑ και της…ΡΩΣΙΑΣ.

by _
0 comment 219 views

Ντοκιμαντέρ του 2019 απεικονίζει τον πυρηνικό πόλεμο μεταξύ των ΗΠΑ και της…ΡΩΣΙΑΣ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία διαθέτουν περισσότερα από 12.000 πυρηνικά μαζί. Πάνω από 3.000 από αυτά μπορούν να κυκλοφορήσουν εντός 15 λεπτών. Αποφύγαμε τον αφανισμό στον Ψυχρό Πόλεμο, αλλά τι θα γινόταν αν ο ολοκληρωτικός πυρηνικός πόλεμος συνέβαινε σήμερα;

Το Πρόγραμμα του Πρίνστον για την Επιστήμη και την Παγκόσμια Ασφάλεια, μαζί με τον Alex Wellerstein του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Stevens, δημιούργησαν μια νέα ρεαλιστική προσομοίωση πυρηνικού πολέμου για μια εύλογη κλιμάκωση μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας. Ο πόλεμος θα γινόταν σε φάσεις, κλιμακούμενος γρήγορα καθώς οι στόχοι άλλαζαν από τακτικές τοποθεσίες σε πόλεις.

Περισσότεροι από 30 εκατομμύρια άνθρωποι θα πέθαιναν αμέσως και οι διπλάσιοι θα τραυματίζονταν. Οι θάνατοι θα αυξάνονταν καθώς οι πυρηνικές επιπτώσεις θα άρχιζαν να κατακάθονται. Αυτό συμβαίνει όταν το υπολειμματικό ραδιενεργό υλικό που προωθείται στην ανώτερη ατμόσφαιρα πέφτει πίσω στη Γη. Οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις μιας συνολικής πυρηνικής ανταλλαγής μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας θα ήταν σοβαρές.

 

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr