MEGA ΒΟΜΒΑ: Πίσω από την εισβολή στην Ουκρανία η Eυρασιατική Εβραϊκή Σύγκλητος με έδρα το…ΚΙΕΒΟ και που προωθεί μια Παν-ευρασιατική Ένωση συναινέσει του…ΠΟΥΤΙΝ!!!


Σοκ: MEGA ΒΟΜΒΑ: Πίσω από την εισβολή στην Ουκρανία η Eυρασιατική Εβραϊκή Σύγκλητος με έδρα το…ΚΙΕΒΟ και που προωθεί μια Παν-ευρασιατική Ένωση συναινέσει του…ΠΟΥΤΙΝ!!!

Πίσω από το Brexit ο Αλεξάντερ Ντούγκιν (Alexander Dugin) κι ο…ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ που εργάζονται προν την…ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΕΝΟΠΟΙΗΣΕΩΣ ΤΗΣ με τη μορφή μιας
ΠΑΝΕΥΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ…!!!

Οι ΕΒΡΑΙΟΙ είναι όπισθεν τόσο αυτής της δόλιας προσπάθειας για την δημιουργία μιας Πανευρασιατικής Ένωσης όσο και της προσπάθειας της Ρωσίας να… προσαρτήσει την Ουκρανία!!!

Ήταν ο ίδιος ο…ΝΤΟΥΓΚΙΝ που προ εικοσαετίας, πρότεινε στην Αγγλία να αποχωρήσει από την…ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ. BREXIT από…ΤΟΤΕ, δηλαδή!!! ΓΙΑΤΙ όμως;;;

ΙΔΟΥ τα σχέδια των Εβραίων προς την αποκατάσταση της αυτοκρατορίας των….ΕΒΡΑΙΩΝ ΧΑΖΑΡΩΝ ΠΡΟΓΟΓΩΝ ΤΟΥΣ…!!! 

ΙΔΟΥ η μεγάλη προσπάθεια των Εβραίων προς μιαν….ΝΕΑΝ ΤΑΞΙΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ με αρχι-πράκτορες τον Dugan και τον…ΠΟΥΤΙΝ….!!!

Ναι το διαβάσατε….ΣΩΣΤΑ και ΙΔΟΥ όλες οι αποδείξεις….!!!….


-του Ιωάννη Κουντούρη | Big Bear της Καλιφόρνια | 17:49 | 19 Νοεμ. 2018 | Αναδημοσιεύθηκε στις 26 ΦΕΒ. 2022 | 19:24


Λοιπόν το ακόλουθο άρθρο το είχαμε βγάλει τον Νοεμ. του 2018 και είναι…ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΟΣΟ ΠΟΤΕ! Τα είχαμε προβλέψει ΟΛΑ τότε όσον αφορά στην Ουκρανία καθώς και στα…ΕΥΡΥΤΕΡΑ ΣΧΕΔΙΑ των….ΕΒΡΑΙΩΝ τόσο της Ρωσίας όσο και του διεθνούς Εβραϊσμού, σε συνεργασία με τη….ΚΙΝΑ, για μια ΠΑΝευρασιατική ένωση!!! Είναι να απορεί κανείς το γεγονός πως με το που εισέβαλε η Ρωσία στην Ουκρανία, άρχισαν αμέσως μετά οι Κινέζοι να θεριεύουν άγρια πάνω στο παγκόσμιο πολιτικό προσκήνιο;;;….

Στο παρακάτω βίντεο “Alexander Dugin is our greatest ally”, δηλαδή, «Ο Αλεξάντερ Ντούγκιν είναι ο μεγαλύτερός μας σύμμαχος», μαθαίνουμε τα εξής…ΦΡΙΚΤΑ για τον ίδιον. Μιλάμε εδώ για έναν από τους πιο στενούς σύμβουλούς του…ΠΟΥΤΙΝ έτσι δεν ειναί;;; Και…ΜΗΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣΤΕ, διότι το περιεχόμενο του ακόλουθο βίντεο είναι ήδη καλά τεκμιριωμένο.

Ο Αλεξάντερ Ντούγκιν είναι πολύ ΑΝΤΙΛΕΥΚΟΣ και είναι υπερ της γενοκτονίας των λευκών Ουκρανέζων και ΔΕΝ μιλάμε μόνο για τους Νεο-ναζί εκεί!!!…

«Σκοτώστε [τους], σκοτώστε, σκοτώστε! Δεν πρέπει να υπάρξει περαιτέρω συζήτηση για αυτό» λέει ο Ντούγκιν αναφερόμενος στους ΟΥΚΡΑΝΕΖΟΥΣ (και μην ξεχνάμε την γενοκτονία (1932-33) αυτού του λαού που λέγεται Χολοντόμερ (Holodomor) από τους…ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΑΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ).

ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΚΛΙΠ…

Σύμφωνα με τον Ντούγκιν, οι Ουκρανοί είναι μια φυλή εκφυλισμένων που βγήκαν από το υπόνομο. Χρειάζεται γενοκτονία για αυτούς…

Ο Ντούγκιν ίδρυσε το Εθνικό Μπολσεβίκικο Κόμμα…

Χρησιμοποιεί τον «Αστέρα του Χάους» σαν σύμβολό του που είναι ένα αποκρυφιστικό σύμβολο…

Ο Αλέξανδρος Ντουγκιν συναντιέται με τις ελίτ της νέας παγκόσμιας τάξης, όπως ο Zbigniew Brzezinski της Τριμερούς Επιτροπής που υποτίθεται ότι είναι «εναντίον» της Ρωσίας του Πούτιν!…

Ο Πούτιν μαζί με τον Ντούγκιν προωθούν μια Ευρασιατική Ένωση που αποσκοπεί στην ένωση της Ρωσίας με την…ΕΥΡΩΠΗ, ένα παλιό σχέδιο της…ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ!!! Και για όσους το αμβισβητούν αυτό, εφημερίδες και περιοδικά από όλο τον κόσμο έχουν γράψει τα χίλια όσα για το θέμα. Δείτε, π.χ., το παρακάτω απόσπασμα….

Η αλήθεια είναι ότι η Ευρασιατική Εβραϊκή Σύγκλητος βρίσκεται πίσω από την προσπάθεια της Πανευρωπαϊκής Ένωσης!!! «Ούτε η Ρωσία ούτε ο Πούτιν ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ τίποτε με τους ΕΒΡΑΙΟΥΣ» λέει ο Ντούγκιν στο επίμαχο παραπάνω βίντεο. «Στην κοινωνία μας, δεν έχουμε καμία εχθρότητα προς τους Εβραίους ή το Ισραήλ» συμπλήρωσε.

Δείτε τώρα το σάιτ αυτών των Εβραίων με το όνομα…ΕΥΡΑΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΒΡΑΙΚΗ ΣΥΓΛΗΤΟΣ!!!…

Και για να καταλάβετε το πως είναι ΟΝΤΩΣ οι Εβραίοι που είναι όπισθεν τόσο αυτής της δόλιας προσπάθειας για την δημιουργία μιας Πανευρασιατικής Ένωσης όσο και της προσπάθειας της Ρωσίας να προσαρτήσει την Ουκρανία, σήμερα, 19 Νοεμ. 2018, διαβάζουμε στο “Jewish Journal” ότι «Εβραϊκή ομάδα περικόπτει τη χρηματοδότηση στο γραφείο του Κιέβου για την κριτική που άσκησε στον Πούτιν.» Δείτε τώρα το σχετικό απόσπασμα…

Ο Αλέξανδρος Ντούγκιν, κύριος γεωπολιτικός σύμβουλος του Πούτιν, αντιπροσωπεύει την κυβέρνηση του Πούτιν σε αυτην την Ευρασιατική Εβραϊκή Σύγκλητο…!!!…

Η Ευρασιατική Ένωση του Πούτιν και του Ντούγκιν δεν είναι τίποτα περισσότερο από την προώθηση της αποκατάστασης της παλιάς αυτοκρατορίας των…ΧΑΖΑΡΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ!!! Ο Ντούγκιν είναι αντι-λευκός, αντι-σκλάβος και ο χειρότερος εχθρός του ρωσικού λαού!

ΟΥΚΡΑΝΙΑ = ΧΑΖΑΡΙΑ, Η ΠΑΛΙΑ ΠΑΤΡΙΣ ΤΩΝ….ΕΒΡΑΙΩΝ.

Απλά δεν το λένε έτσι!!! Αυτή η περιοχή είναι το τελευταίο «προπύργιο» του σατανικού καμπάλ των Σιωνιστών!!!

Στην αρχαία βιβλική εποχή ήταν οι Κενίτες που λάτρευαν τον Βάαλ και θυσίαζαν παιδιά.

Είναι ειδικοί στην «αφομοίωση».

Τα σύγχρονα «Τα τέκνα του Σατανά» ήταν ιστορικά Χαζάροι ή Τσάζαροι, μια Τουρκομογγολική φυλή που περιπλανιόταν στη βόρεια Ευρώπη.

Στη συνέχεια, οι Χαζάροι «ασπάστηκαν» τον Ιουδαϊσμό τον 8ο αιώνα και μετανάστευσαν προς τα δυτικά στην Ανατολική Ευρώπη τον 12ο και 13ο αιώνα, όταν η αυτοκρατορία των Χαζάρων κατέρρεε.

Το 95% των σημερινών Εβραίων δεν έχουν σημιτικό DNA κι είναι οι λεγόμενοι Ασκεναζίμ, δηλαδή, οι απόπογονοι των Χαζάρων, μιας ΤΟΥΡΚΟ-ΜΟΓΓΟΛΙΚΗΣ ΦΑΡΑΣ που το παίζουν «Εβραίοι» ή «συνεχιστές των βιβλικών Ισραηλιτών εδώ και εκατοντάδες χρόνια.

Ήταν το 2012 οπότε ο Χένρι Κίσινγκερ έκανε την εξής περίεργη δήλωση, ότι, μέσα σε περίπου 10 χρόνια το Ισράηλ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΛΕΟΝ! Τη δήλωση αυτή την είχε δώσει στο Wall Street Journal. ΓΙ’ ΑΥΤΟ, υπάρχουν ορισμένοι αναλυτές και ιστροικοί που πιστεύουν πως, σε περίπτωση ΔΙΑΛΥΣΕΩΣ του ΙΣΡΑΗΛ, απλώς οι Εβραίοι θα απιστρέψουν στην…ΑΡΧΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΤΗΝ..ΧΑΖΑΡΙΑ, ΕΠΙΣΗΣ ΓΝΩΣΤΗ ΩΣ…«ΟΥΚΡΑΝΙΑ»!!!

Αλλά δεν είναι μόνο την Ουκρανία (παλιά Χαζαρία) που θέλουν να κατακτήσουν οι…ΕΒΡΑΟΙ που ελέγχουν τον…ΠΟΥΤΙΝ και τη ΡΩΣΙΑ, αλλά θέλουν ΚΑΙ να φτιάξουν μια….ΠΑΝ-ευρασιατική ένωση για την μελλοντική τους αυτοκρατορία!!!

Μην ξεγελιέστε. Η ουκρανική κυβέρνηση είναι υπάκουος στη φιλελεύθερη Δύση, αλλά μόνο αντι-σιωνιστής ΔΕΝ ΗΤΑΝ ο Γιανουκόβιτς…

Ο “αντιφασίστας”, Ρωσο-Εβραίος ολιγάρχης και υποστηρικτής του Πούτιν, ο Μπορίς Σπίγκελ, υποστηρίζει το Novo-Rosiya (Νοβο-ρωσία = η Πανευρασιατική Ένωση = η αποκατάσταση της αυτοκρατορίας των ΕΒΡΑΙΩΝ ΧΑΖΑΡΩΝ!!!)

Και μαντέψετε ΠΟΥ είναι η έδρα της Ευρασιατικής Εβραϊκής Συγκλήτου. Μα στην…ΚΙΕΒΟ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΒΕΒΑΙΩΣ-ΒΕΒΑΙΩΣ!…

Για περισσότερα σχετικά με τους βαθύτατους δεσμούς που διατηρεί ο Πούτιν με τους Εβραίους, διαβάστε και «Ιδού η…ΕΒΡΑΙΟ-ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗ «ρωσική» κυβέρνηση του ΠΟΥΤΙΝ, ΠΑΡΚΤΟΡΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ!»

Κοιτάξτε αυτούς τους νεο-ρώσους μη λευκούς μισθοφόρους. Novo-Ρωσία = Σοβιετικός δημογραφικός ιμπεριαλισμός = ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ της Λευκής Ευρώπης!!!

Και τέλος, η εφημερίδα “The Moscow Times” έγραψe (κάντε κλικ εδω για τη πηγή) στις 15 Ιουνίου 2015: Μια Συμμαχία Ρωσίας-Κίνας θα μπορούσε να ξεκινήσει μια Νέα Παγκόσμια Τάξη. Ας μην ξεχνάμε ότι το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα ιδρύθηκε από τον εβραϊκό μπολσεβικισμό, του οποίου οι διάδοχοι βρίσκονται πίσω από το σχέδιο της Πανευρωπαϊκής Ένωσης του Ντουτζίν και του Πούτιν. Μόνο στη Ρωσία τότε οι Κομμουνιστές Εβραίοι σκότωσαν περισσότερους από 60 εκατομμύρια ανθρώπους…

Και το παράδοξο εδώ είναι αυτό που περιγράφω στο άρθρο μου με τίτλο «ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ: Η MI6: ΕΜΕΙΣ βοηθήσαμε τον Πούτιν να εκλεγεί ως πρόεδρος της Ρωσίας.» όπου είχα γράψει….

Η MI6 εκφράζει τη λύπη του για το γεγονός ότι βοήθησε τον Βλαντιμίρ Πούτιν να εκλεγεί ως πρόεδρος της Ρωσίας, λέει ο πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας κατασκοπείας…

Δείτε τώρα το βίντεο!…

https://www.youtube.com/watch?v=jIM0W73AF1A

Στο άρθρο του που δημοσιεύθηκε στις 18 Ιουν. του 2014 στο μεγάλο περιοδικό “The National Review” με τίτλο «Η σατανική θεολογία του Dugin» (Dugin’s Evil Theology), o κ Robert Zubrin γρέφει τα εξής διαφωτιστικά για τις πολιτικές αντιλήψεις του Ντούγκιν….

Αυτή η «Αυτοκρατορία του Τέλους» χαρακτηρίζεται από τη «διαλεκτική τριάδα» που συνδυάζει την «Τρίτη Ρώμη – Τρίτο Ράιχ – Τρίτη Διεθνή». Όλες οι προσδοκίες των ιστορικών ρωσικών μεσσιανικών αυταπάτων, σε συνδυασμό με τους σκοπούς του Ναζισμού και του σοβιετικού μπολσεβικισμού, την υψηλότερη έκφρασή τους σε αυτή τη νέα ιδεολογία, σύμφωνα με τον Dugin (Ντούγιν).

Τέλος, ο Heiser σχολιάζει τη λατρεία του Ντούγιν  για το Χάος και την υιοθέτηση του αποκρυφιστικού συμβόλου του οκτάκτιστου «Αστέρος του Χάους» ως έμβλημα (και, όταν είναι γραμμένο σε χρυσό με μαύρο φόντο, τη σημαία) του Ευρασιανιστικού κινήματος. 

“Για τον Ντούγκιν, ο «Λόγος» αντικαθίστανται από το «Χάος» και το ίδιο το σύμβολο της μαγείας του χάους είναι το σύμβολο της Ευρασίας: «Ο Λόγος έχει λήξει και όλοι θα θαφτούμε κάτω από τα ερείπια του, εκτός αν κάνουμε μια έκκληση στο Χάος και τις μεταφυσικές του αρχές και τις χρησιμοποιούμε ως βάση για κάτι νέο».

Με λίγα λόγια, ο Ευρασιανισμός του Ντούγκιν είναι μια σατανική λατρεία.

Αυτή είναι η ιδεολογία που βρίσκεται πίσω από το σχέδιο της “Ευρασιατικής Ένωσης” του καθεστώτος του Πούτιν. Σε αυτό το σκοτεινό πρόγραμμα, το οποίο απειλεί όχι μόνο τις προοπτικές για ελευθερία στην Ουκρανία και τη Ρωσία αλλά την ειρήνη του κόσμου, προσπάθησε να πουλήσει τη «χώρα» του ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Διαβάστε επίσης το άρθρο με τίτλο «ΔΕΙΤΕ πόσο «υποστηρίζουν» οι Ρώσοι τη Μακεδονία! ΝΤΟΥΓΙΝ ΣΕ ΣΚΟΠΙΑ: ”ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΣΑΣ» να καταλάβετε ένα πράγματα, οτι, η Ρωσία ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ με το μέρος της Ελλάδος όσον αφορά το ΣΚΟΠΙΑΝΟ και ότι ακολουθούν την ακριβώς ΙΔΙΑ πολιτική γραμμή των…ΕΒΡΑΙΩΝ όσον αφορά τη μοίρα της Μακεδονίας μας.  Ο Ντούγκιν συνδέεται με τους ΕΒΡΑΙΟΥΣ που έχουν βάλει στόχο τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ. Ο ίδιος είναι ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ – παρ’ όλο που προσπαθεί να μας το αποκρύψει αυτό– κι ήταν το ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ Κ.Κ.Ε., σε συνεργασία με τους Εβραίους εντός και εκτός Ελλάδος, που πρωτοξεκίνησαν να βάζουν στόχο την ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ της Μακεδονίας. Και τίποτε…ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ δεν έχει αλλάξει από τότε! ΔΕΙΤΕ και πάλι το παραπάνω βίντεο όπου βλέπουμε και ακούμε τον κ Ντούγκιν να…ΛΑΤΡΕΥΕΙ τους Εβραίους!

Και αυτό που συμβαίνει με τις παρεμβολές της Ρωσίας στο Σκοπιανό, κτλ., δεν είναι τίποτε από έναν μεγάλο…ΑΝΤΙΠΕΡΙΣΠΑΣΜΟ, για πολλούς Έλληνες που πιστεύουν ότι συτό εξυπηρετεί τα δικά μας εθνικά συμφέροντας σε αυτό, ενώ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ να δούν την…ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΙΚΟΝΑ ΕΔΩ: ΠΑΝΣΛΑΒΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ.

Γι᾽αυτό άλλωστε ήταν ο Νίκος ο ΚΟΤΖΙΑΣ που πήγε πρόσφατα να βραβευτεί από τους…ΕΒΡΑΙΟΥΣ του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συμβουλίου. Γιατί, γιατί με λίγα λόγια, η ΠΡΟΔΟΣΙΑ της Συμφωνίας των Πρεσπών άρεσε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ στους Περι…ΟΥΤΣιους του «θεού»! Διαβάστε και «Βράβευση του Νίκου Κοτζιά ΛΟΓΟΥ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥ από το Παγκόσμιο Εβραϊκό Συμβούλιο που «χτύπησαν» τις ΗΠΑ την 11η Σεπτ. του ’01…!!!» να καταλάβετε. Αυτό όμως είναι ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ.

Και τώρα πάμε στο…«ΖΟΥΜΙ»…«ΨΑΧΝΟ» όπου δίνουμε τώρα τον λόγο στον κ αρχισυντάκτη του «Chaser Quarterly», τον κ Charles Firth από την Αυστραλία…


Το μανιφέστο από τη δεκ. ’90, που περιγράφει τα σχέδια της Ρωσίας, αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα

-του Charles Firth | news.com.au | 04 Μαρ. 2017 |

-μετάφρασις του Ιωάννη Κουντούρη από τα «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑ»

Έχετε διερωτηθεί πότε γιατί ο Βλαντιμίρ Πούτιν διείσδυσε στις εκλογές στις ΗΠΑ; Παραδόξως, υπάρχει μια απάντηση σε αυτό.

Το 1997, ένας ρωσικός πολιτικός επιστήμονας με τον όνομα Αλεξάντρ Ντούγκιν και ένας Ρώσος στρατηγός, ο Νικολάι Κλοκοτόφ, κάθισαν και έγραψαν ένα κείμενο που θα αποτελέσει το θεμέλιο της ρωσικής γεωπολιτικής στρατηγικής για τα επόμενα 20 χρόνια. Ονομάστηκε “Θεμέλια της Γεωπολιτικής” (“Foundations of Geopolitics”) και είχε να κάνει με το πώς η Ρωσία θα μπορούσε να επαναεπιβληθεί στον κόσμο.

Ανατριχιαστικά, το βιβλίο διαβάζεται τώρα σαν λίστα υποχρεώσεων για τη συμπεριφορά του Πούτιν στην παγκόσμια σκηνή.

Εκπλητικά ίσως, το έγγραφο δεν είναι μυστικό. Από καιρό είναι γνωστό στους παρατηρητές της ρωσικής εξωτερικής πολιτικής και έχει χρησιμεύσει ως εγχειρίδιο μεταξύ μιας γενιάς στρατιωτικών στρατηγικών. Αλλά με το όλο ένα και αυξανόμενο σκάνδαλο σχετικά με την ρωσική επιρροή στις εκλογές στις ΗΠΑ, είναι εκπληκτικό το πόσο μικρή κάλυψη από τα ΜΜΕ δόθηκε σε αυτό το σημαντικό κείμενο.

Το βιβλίο ξεκινά λέγοντας ότι το περίεργο πράγμα που πρέπει να κάνει η Ρωσία είναι να αποφύγει την άμεση στρατιωτική αντιπαράθεση. Αντ᾽αυτού, το βιβλίο συμβουλεύει τους Ρώσους ηγέτες να ευνοούν την πολιτική μυστικότητα. Τονίζει την ανάγκη για τη διείσδυση των δυτικών θεσμών, και η χρήση της ήπια ασκούμενης δυνάμεως για να διαμορφωθεί ο κόσμος υπέρ της Ρωσίας. Σας θυμίζει κάτι ακόμη;;; Και δεν φτάσαμε καν ακόμη στο «ψαχνό».

Το κείμενο έρχεται στη συνέχεια σε μια πολύ συγκεκριμένη λίστα υποχρεώσεων, σχετικά με τη στάση της Ρωσίας απέναντι σχεδόν σε κάθε έθνος στη γη.

Ας ξεκινήσουμε κοντά στη Ρωσία. Το βιβλίο υποστηρίζει ότι η Ουκρανία θα πρέπει -άκουσον-άκουσον!- να ΠΡΟΣΑΡΤΗΘΕΙ από τη…ΡΩΣΙΑ. Στη συνέχεια, υποστηρίζει ότι η μόνη χρήση για μια ανεξάρτητη Ουκρανία θα ήταν να αποτελέσει εμπόδιο στην Ευρώπη, αλλά ότι δεν είναι απαραίτητο.

Στη συνέχεια, στρέφεται σε…Βρετανία. Ο συγγραφείς του βιβλίου λέει η Ρωσία θα πρέπει να ενθαρρύνουν τη Βρετανία να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και έτσι να την αποδυναμώσουν. Ω ΝΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ. ΣΩΣΤΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ! Οι Ρώσοι στρατηγικοί τάσσονταν ανοιχτά υπέρ του…Brexit το 1997, όταν ήταν ακόμα μια αχτίδα στα μάτια του Nigel Farage.

Το σκόρ μέχρι στιγμής, Πούτιν: 2, Υπόλοιπος κόσμος: 0.

Τι συμβαίνει με τον υπόλοιπο κόσμο; Προσδιορίζει το Ιράν ως βασικό σύμμαχο για τη Ρωσία και συνιστά στην Τουρκία να λάβει μια σειρά «γεωπολιτικών κραδασμών» χρησιμοποιώντας Κούρδους και Αρμένιους για να την κρατήσουν εκτός ισορροπίας. Θα έδινα τώρα στον Πούτιν: 4, στον υπόλοιπο κόσμο: 0.

Το έγγραφο αναφέρει ακόμη και την Αυστραλία, αν και μόνο στη σχέση της με την Κίνα. Αναφέρει ότι η Κίνα πρέπει να ενθαρρυνθεί να ευθυγραμμιστεί με τη γεωπολιτική στάση της προς τη νότια Ινδο-Κίνα (εκτός του Βιετνάμ), τις Φιλιππίνες, την Ινδονησία και την Αυστραλία – έτσι ώστε η Ρωσία να παραμείνει κυρίαρχη στην ηπειρωτική χώρα «Ευρασίας». Αναφέρεται επίσης στο να καταστεί η Γερμανία και η Γαλλία οι κυριότερες εξουσίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να αποφευχθεί η ισορροπία αυτής της συμμαχίας και να ενθαρρυνθεί ένα αντι-αντλαντικό συναίσθημα στην ήπειρο. Το σκόρ μέχρι στιγμής, Πούτιν: 6, Υπόλοιπος κόσμος: 0.

Αλλά ίσως το πιο εκπληκτικό μέρος του βιβλίου είναι όταν ζητά από τη Ρωσία να «εισάγει τη γεωπολιτική διαταραχή στην εσωτερική αμερικανική δραστηριότητα, ενθαρρύνοντας κάθε είδους διαχωρισμό και εθνικές, κοινωνικές και φυλετικές συγκρούσεις, υποστηρίζοντας ενεργά όλα τα κινήματα αντιφρονούντων – εξτρεμιστικων, ρατσιστικών και σεκταριστικων ομάδων, αποσταθεροποιώντας έτσι τις εσωτερικές πολιτικές διαδικασίες στις ΗΠΑ. Θα ήταν επίσης λογικό να υποστηρίζουμε ταυτόχρονα τις απομονωτικές τάσεις στην αμερικανική πολιτική». Αν αυτό διαβάζει σαν μια ακριβή περιγραφή του εσωτερικού κύκλου του Τράμπ, θυμηθείτε και πάλι ότι αυτό το κείμενο γράφτηκε πριν από είκοσι χρόνια.

Όπως και ο Πούτιν, ο Ντούγκιν και ο Klokotov είδαν την κατάρρευση του σοβιετικού κράτους ως ταπεινωτική. Πιστεύουν ότι η Δύση επείραξε και παραβίασε και διείσδυσε στα θεσμικά τους όργανα στα τέλη της δεκαετίας του 1980 για να αποδυναμώσουν το σοβιετικό κράτος από μέσα. Ως εκ τούτου, επιδίωξαν σε είδος την εκδίκηση – επηρεάζοντας τους θεσμούς άλλων χωρών, για να επιστρέψουν τη Ρωσία σε αυτό που θεωρούσαν τη νόμιμη θέση της ως υπερδύναμη.

Είναι πλέον σαφές σε όλους, εκτός από τον κ Sean Spicer, ότι η εκστρατεία του Τράμπ ήταν σε επικοινωνία με το Κρεμλίνο για ένα έτος που οδήγησε στην εκλογική του νίκη. Πούτιν: 7, υπόλοιπος κόσμος: 0.

Από κάθε άποψη, το βιβλίο χρησιμοποιήθηκε για να διδάξει μια γενιά στρατιωτικών αξιωματικών στη Ρωσία για όλ’ αυτά, ενώ ο ίδιος ο Ντούγκιν εξακολουθεί να θεωρείται μέλος του εσωτερικού κύκλου του Πούτιν .

Αλλά διαβάζοντας προσεκτιά από το έγγραφο, είναι δύσκολο να ξεφύγουμε από το συμπέρασμα ότι μεγάλο μέρος της εξωτερικής πολιτικής της Ρωσίας διαμορφώθηκε διαμορφωθεί από τη σκέψη του…ΝΤΟΥΓΚΙΝ και του Klokotov – και αυτό, με τη σειρά του, διαμορφώνει τον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος κατευθύνεται.

Και αυτό πρέπει να είναι μια ανησυχία για όλους μας.

Το ερώτημα για την αμερικανική κοινότητα πληροφοριών και τους ηγέτες του Κογκρέσου που εξετάζουν τη ρωσική επιρροή στις εκλογές στις ΗΠΑ, τώρα γίνεται, τι θα κάνει στη συνέχεια ο Πούτιν; Ήταν η αποστολή του για την παροχή βοήθειας στον Τράμπ επι τη διάρκεια των εκλογών του ‘016 απλά να διεκδικηθεί τις ΗΠΑ για την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης; Ή μήπως απλά να αποδυναμωθούν οι ΗΠΑ, έτσι ώστε η δική του Ευρασιατική Ένωση –μια ιεραρχική, αντιδημοκρατική συμμαχία χωρών με επικεφαλής τη Ρωσία- να μπορεί να γίνει υπερδύναμη; Ποιος ξέρει, αλλά με τον ίδιο τρόπο που οι ΗΠΑ θεώρησαν ότι είχαν έναν φίλο στο Κρεμλίνο όταν ο πρόεδρος Γκορμπατσόφ βρισκόταν στην εξουσία, ο Πούτιν έχει σαφώς έναν φίλο στον Λευκό Οίκο. Αν ήμουν Πούτιν, θα συνέχιζα να παίζω την ίδια αυτή κάρτα όσο διαρκεί.


Ο Charles Firth ειδικεύτηκε στην Οικονομική Επιστήμη (Social Science) στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ. Είναι επίσης συντάκτης του «Chaser Quarterly». Follow him on Twitter @charlesfirth

Λίνκ του αρχικού άρθρου στα Αγγλικά >> https://www.news.com.au/world/europe/1990s-manifesto-outlining-russias-plans-is-starting-to-come-true/news-story/343a27c71077b87668f1aa783d03032c