Home ΗΠΑ Ο Τραμπ λέει ότι η Κίνα θα κυνηγήσει «οπωσδήποτε» την Ταϊβάν μετά την «καταστροφή» Ρωσίας-Ουκρανίας – Ο Τραμπ περιέγραψε τον Σι Τζινπίνγκ της Κίνας και τον Βλαντιμίρ Πούτιν της Ρωσίας ως «δίδυμες αδερφές»

Ο Τραμπ λέει ότι η Κίνα θα κυνηγήσει «οπωσδήποτε» την Ταϊβάν μετά την «καταστροφή» Ρωσίας-Ουκρανίας – Ο Τραμπ περιέγραψε τον Σι Τζινπίνγκ της Κίνας και τον Βλαντιμίρ Πούτιν της Ρωσίας ως «δίδυμες αδερφές»

by _
0 comment 145 views

Former President Trump speaks to a crowd a rally at the Montgomery County Fairgrounds on Saturday, Jan. 29, 2022 in Conroe, Texas. (Getty Images)

Ο Τραμπ λέει ότι η Κίνα θα κυνηγήσει «οπωσδήποτε» την Ταϊβάν μετά την «καταστροφή» Ρωσίας-Ουκρανίας

Ο Τραμπ περιέγραψε τον Σι Τζινπίνγκ της Κίνας και τον Βλαντιμίρ Πούτιν της Ρωσίας ως «δίδυμες αδερφές»

Από την Jessica Chasmar | Fox News


Ο πρώην Πρόεδρος Τραμπ είπε την Τρίτη ότι «η Κίνα θα είναι η επόμενη» που θα κινηθεί επιθετικά στην παγκόσμια σκηνή αφού ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε στρατεύματα στην ανατολική Ουκρανία.

Κατά τη διάρκεια μιας εμφάνισής του στο «The Clay Travis & Buck Sexton Show» στο κτήμα του στο Mar-a-Lago, ο Τραμπ είπε ότι ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping θα εκλάβει τις ενέργειες της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας ως ένα μήνυμα για να προσπαθήσει να πάρει πίσω την Ταϊβάν.

«Η Κίνα θα είναι η επόμενη», είπε. “Ω, οπωσδήποτε. Όχι επι της δικής μου θητείας, δεν θα το έκαναν.”

Ο Τραμπ κατηγόρησε τον Πρόεδρο Μπάιντεν για την «καταστροφή» στην Ουκρανία και είπε ότι «αυτό δεν θα είχε συμβεί ποτέ» υπό τη διακυβέρνησή του.

«Περιμένουν μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες», είπε για την κινεζική κυβέρνηση. “Τώρα τελείωσαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες και κοιτάξτε το χρονόμετρο σας, σωστά; [Ο Σι] το θέλει αυτό.”

«Είναι σχεδόν σαν δίδυμες αδερφές εδώ, γιατί έχεις μια που θέλει την Ταϊβάν, νομίζω εξίσου άσχημα – κάποιος είπε, «Ποιος το θέλει περισσότερο;» Νομίζω πιθανώς εξίσου άσχημα», είπε, συγκρίνοντας τον Σι με τον Πούτιν.



«Ο Πούτιν δεν θα το έκανε ποτέ και ο Σι δεν θα το έκανε ποτέ [υπό τη διακυβέρνησή μου]», πρόσθεσε.

Ο Πούτιν ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι αναγνωρίζει δύο αποσχισμένα εδάφη στην Ουκρανία, τη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ και τη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ, και έδωσε συνέχεια σε αυτό με την ανάπτυξη στρατευμάτων που ο Λευκός Οίκος χαρακτήρισε «εισβολή».

«Η εισβολή ξεκίνησε», είπε ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου στο Fox News. «Έτσι η απάντησή μας στις κυρώσεις ξεκίνησε».

Ο Μπάιντεν αναμένεται να ανακοινώσει νέες οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας αφού υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα τη Δευτέρα για την επιβολή κυρώσεων στις αυτονομιστικές περιοχές της Ουκρανίας.

Εν τω μεταξύ, Αμερικανοί και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι προετοιμάζονται για ένα πιθανό κύμα προσφύγων από την Ουκρανία – εγείροντας φόβους για μια κρίση που θα μπορούσε να επισκιάσει την προσφυγική κρίση της Συρίας το 2015.



“Εάν η Ρωσία εισβάλει ακόμη περισσότερο στην Ουκρανία, θα δούμε καταστροφικές απώλειες ζωών, ασύλληπτα δεινά. Εκατομμύρια εκτοπισμένοι θα δημιουργήσουν μια προσφυγική κρίση σε ολόκληρη την Ευρώπη”, δήλωσε η πρέσβειρα του ΟΗΕ Λίντα Τόμας-Γκρίνφιλντ τη Δευτέρα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Οι επικριτές της κυβέρνησης Μπάιντεν είπαν ότι οι γκάφες της στην εξωτερική πολιτική, ξεκινώντας με την αποχώρηση του αμερικανικού στρατού από το Αφγανιστάν, έδωσαν το πράσινο φως στους αυταρχικούς ηγέτες να ενεργήσουν επιθετικά σε όλο τον κόσμο.

___________

Ο Adam Shaw και η Brooke Singman του Fox News συνέβαλαν σε αυτήν την αναφορά.

ΠΗΓΗ >> https://www.foxnews.com/politics/trump-china-taiwan-russia-ukraine

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr