Home ΔΙΕΘΝΗ Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ προωθεί ένα σύστημα ψηφιακής ταυτότητας που θα καθορίσει την πρόσβαση στις υπηρεσίες

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ προωθεί ένα σύστημα ψηφιακής ταυτότητας που θα καθορίσει την πρόσβαση στις υπηρεσίες

by _
0 comment 179 views

Image Credit: Getty Images/Getty Images for Greentech Festival

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ προωθεί ένα σύστημα ψηφιακής ταυτότητας που θα καθορίσει την πρόσβαση στις υπηρεσίες

του Τομ Πάρκερ | Ανάκτηση του Δικτύου
23 Φεβρουαρίου 2022, 5:30 π.μ


Το σύστημα ψηφιακής ταυτότητας προτείνει παρακολούθηση διαδικτυακής συμπεριφοράς, αγορών, βιομετρικών στοιχείων και πολλών άλλών.

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (Π.Ο.Φ., WEF, WORLD ECONOMIC FORUM), ένας διεθνής οργανισμός που εργάζεται για να «διαμορφώσει παγκόσμιες, περιφερειακές και βιομηχανικές ατζέντες», δημοσίευσε πρόσφατα την τελευταία δυστοπική του πρόταση – ένα εκτεταμένο σύστημα ψηφιακής ταυτότητας που θα συλλέγει όσο το δυνατόν περισσότερα δεδομένα για άτομα και στη συνέχεια χρησιμοποιούν αυτά τα δεδομένα για να προσδιορίσουν το επίπεδο πρόσβασής τους σε διάφορες υπηρεσίες.

Αυτή η πρόταση ψηφιακής ταυτότητας περιγράφεται σε μια έκθεση με τίτλο «Advancing Digital Agency: The Power of Data Intermediaries» (Προώθηση της Ψηφιακής Υπηρεσίας: Η Δύναμη των Διαμεσολαβητών Δεδομένων) και βασίζεται σε ένα πλαίσιο ψηφιακής ταυτότητας που έχει δημοσιεύσει προηγουμένως το WEF.

Σε αυτό το πλαίσιο, το WEF προτείνει τη συλλογή δεδομένων από πολλές πτυχές της «καθημερινής ζωής» των ανθρώπων μέσω των συσκευών τους, των δικτύων τηλεπικοινωνιών και των τρίτων παρόχων υπηρεσιών.

Το WEF προτείνει ότι αυτό το δίκτυο συλλογής δεδομένων θα επέτρεπε σε ένα ψηφιακό αναγνωριστικό να συλλέγει δεδομένα σχετικά με τη διαδικτυακή συμπεριφορά των ανθρώπων, το ιστορικό αγορών, τη χρήση δικτύου, το πιστωτικό ιστορικό, τα βιομετρικά στοιχεία, τα ονόματα, τους αριθμούς εθνικής ταυτότητας, το ιατρικό ιστορικό, το ιστορικό ταξιδιών, τους λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης, ηλεκτρονικούς κρατικούς λογαριασμούς, τραπεζικούς λογαριασμούς, χρήση ενέργειας, στατιστικά στοιχεία υγείας, εκπαίδευση και πολλά άλλα.

Μόλις το ψηφιακό αναγνωριστικό αποκτήσει πρόσβαση σε αυτό το τεράστιο, εξαιρετικά προσωπικά σύνολο δεδομένων, το WEF προτείνει τη χρήση του για να αποφασιστεί εάν οι χρήστες επιτρέπεται να «κατέχουν και να χρησιμοποιούν συσκευές», να «ανοίγουν τραπεζικούς λογαριασμούς», να «εκτελούν διαδικτυακές οικονομικές συναλλαγές», να «διεξάγουν επιχειρηματικές συναλλαγές», να έχουν «πρόσβαση σε ασφάλιση, περίθαλψη», να κλείνει «ταξίδια», να περνάει «συνοριακούς ελέγχους μεταξύ χωρών ή περιοχών», να έχει «πρόσβαση σε υπηρεσίες τρίτων που βασίζονται στις συνδέσεις μέσων κοινωνικής δικτύωσης», να κάνει «υποβολή φόρων» να «φηφίζει», να «απολαμβάνει παροχών»,  κι αλλα.



Στην εν λόγω έκθεση (Advancing Digital Agency: The Power of Data Intermediaries), το WEF τοποθετεί αυτό το πλαίσιο ψηφιακής ταυτότητας ως μέρος της λύσης για ένα «κενό εμπιστοσύνης στην κοινή χρήση δεδομένων» και σημειώνει ότι τα διαβατήρια εμβολίων, τα οποία επιβλήθηκαν σε όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια της «πανδημιας»-COVID -19, «από τη φύση τους χρησιμεύουν ως μια μορφή ψηφιακής ταυτότητας».

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ >> https://www.infowars.com/posts/world-economic-forum-pushes-digital-id-system-that-will-determine-access-to-services/

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr