Home ΔΙΕΘΝΗ Ο Ουκρανός ΥΠΑΜ «τελείωσε» τα σενάρια για «ρωσική εισβολή»: «Δεν υπάρχουν ρωσικές δυνάμεις – Δεν θα υπάρξει εισβολή»

Ο Ουκρανός ΥΠΑΜ «τελείωσε» τα σενάρια για «ρωσική εισβολή»: «Δεν υπάρχουν ρωσικές δυνάμεις – Δεν θα υπάρξει εισβολή»

by _
0 comment 153 views

Ο Ουκρανός ΥΠΑΜ «τελείωσε» τα σενάρια για «ρωσική εισβολή»: «Δεν υπάρχουν ρωσικές δυνάμεις – Δεν θα υπάρξει εισβολή»


Η κυβέρνηση της Ουκρανίας που δείχνει να προσπαθεί ειλικρινά τα τελευταία 24ωρα να αποφύγει τις συνέπειες της τεχνητής έντασης που προκαλούν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, χρησιμοποιώντας παραστρατιωτικές ομάδες, στην πλειοψηφία τους νεοναζιστές (οι οποίοι δεν ελέγχονται από το Κίεβο), στην γραμμή επαφής με τις αποσχισθείσες περιοχές του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ στην περιφέρεια του Ντονμπάς, παραδέχθηκε σήμερα ότι «Οι υπηρεσίες πληροφοριών μας δεν βλέπουν να υπάρχουν ρωσικές “δυνάμεις κρούσης” στα σύνορα και δεν υπάρχει ενδεχόμενο επικείμενης εισβολή»

Αυτό δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολεξέι Ρεζνίκοφ σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ICTV.

Μάλλον δεν έχει διαβάσει τα ελληνικά ΜΜΕ (πλην pronews.gr και defencenet.gr) και τους γελοίους υστερικούς τίτλους τους που ευφάνταστα μεταθέτουν κάθε τρεις ημέρες την «εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία».

«Μέχρι σήμερα, οι υπηρεσίες μας δεν παρατηρούν κάποιες μονάδες κρούσης, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι (οι Ρώσοι) δεν μπορούν να τις αναπτύξεις όταν θέλουν, επειδή ο κίνδυνος υπάρχει ακόμη», είπε ο Ρεζνίκοφ (στην φωτό με τα γυαλιά).

Σύμφωνα με τον υπουργό, «θα χρειάζονταν δύο εβδομάδες τουλάχιστον για να αναπτυχθούν τέτοιες μονάδες, ανάλογα με τα ρωσικά σχέδια, αλλά τώρα δεν υπάρχει κάτι τέτοιο».

Και συμπλήρωσε με «φαρμακερό» τρόπο ότι «Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν τέτοιες δυνάμεις κρούσεις του ρωσικού Στρατού σε κάποια πόλη γύρω από την Ουκρανία, δεν είναι σωστό να λέγεται ότι μπορεί να γίνει μια επίθεση μέσα στις επόμενες ημέρες, “αύριο ή μεθαύριο”. Σίγουρα είμαστε σε επαγρύπνηση, καθώς η ρωσική στρατιωτική απειλή υπάρχει εδώ και εννέα χρόνια, αλλά τώρα δεν υπάρχει κάτι που να μας κάνει να πιστεύουμε ότι επίκειται εισβολή» πρόσθεσε.



Όπως είχε αποκαλύψει το pronews.gr οι ρωσικές μονάδες που μετείχαν σε ασκήσεις και είχαν συγκεντρωθεί στην μεθόριο με την Ρωσία είχαν αρχίσει να εγκαταλείπουν από την περασμένη Τετάρτη τις θέσεις τους.

Η ένταση περιορίστηκε στις περιοχές του Λουγκάνσκ και του Ντόνιετσκ από τις επιθέσεις των παραστρατιωτικών ομάδων (που διαθέτουν ακόμα και πυροβόλα) στους ρωσόφωνους, αλλά από χθες με ευκαιρία και την παρέμβαση Μακρόν, ξεκίνησε και εκεί η αποκλιμάκωση.

Βέβαια, αυτό μόνο στο pronews.gr και στο defencenet.gr μπορείτε να το διαβάσετε. Στα λοιπά ΜΜΕ όλοι μιλάνε για την «ρωσική εισβολή που αναμένεται την… Τρίτη 22/02» και για την «κόλαση φωτιάς στην ανατολική Ουκρανία» όπως περιγράφουν τις σποραδικές αψιμαχίες ρωσόφωνων με παραστρατιωτικές ουκρανικές ομάδες.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι όπως ήδη μετέδωσε το pronews.gr σε επικοινωνία του απόψε με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι  «Παραμένει έτοιμος για διάλογο με τη Μόσχα»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ακολούθησε μακρά τηλεφωνική επικοινωνία του Ε.Μακρόν με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν. 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr