Home Greek News Κορίνα Τσοπέη: Η Ελληνίδα καλλονή που έφερε 1η τον τίτλο «Μις Υφήλιος», οι περιπέτειες στον γάμο της και η απόσυρση από τα φώτα

Κορίνα Τσοπέη: Η Ελληνίδα καλλονή που έφερε 1η τον τίτλο «Μις Υφήλιος», οι περιπέτειες στον γάμο της και η απόσυρση από τα φώτα

by _
0 comment 230 views

Κορίνα Τσοπέη: Η Ελληνίδα καλλονή που έφερε 1η τον τίτλο «Μις Υφήλιος», οι περιπέτειες στον γάμο της και η απόσυρση από τα φώτα

 

Κορίνα Τσοπέη: Όλα όσα δεν γνωρίζατε για τη ζωή της

Το 1964 η Ελληνίδα καλλονή Κορίνα Τσοπέη, αναδείχθηκε Mις Υφήλιος στο Μαϊάμι. Η όμορφη Ελληνίδα, έκανε ολόκληρο τον πλανήτη να παραμιλά με την ομορφιά της, τη στιγμή που έφερε τον πολυπόθητο τίτλο στην Ελλάδα. Η γοητευτική Ελληνίδα έχει παντρευτεί δύο φορές και στο παρακάτω άρθρο παρουσίαζονται οι άγνωστες πτυχές της προσωπικής της ζωής.

Την άνοιξη του 1964 η Κορίνα- Κούλα Τσοπέη από τη Μάνη έμπαινε διστακτικά στα γραφεία της Απογευματινής προκειμένου να δηλώσει συμμετοχή στον ελληνικό διαγωνισμό ομορφιάς. Τον Ιούνιο φωτογραφήθηκε με τις υπόλοιπες 11 υποψήφιες από τον φακό του Σκανάτοβιτς. Την ημέρα του διαγωνισμού, οι ολόσωμες φωτογραφίες των 12 καλλονών κοσμούσαν το φύλλο της εφημερίδας. Οι υποψήφιες κοιτούσαν νωχελικά το φακό και ακουμπούσαν με χάρη μια κολόνα από το στούντιο φωτογράφισης….

Στις 20 Ιουνίου ο διαγωνισμός διεξήχθη στα Αστέρια. Την παρουσίαση είχε αναλάβει ο Νίκος Κούρκουλος, ενώ τη στέψη θα έκανε η Τζένη Καρέζη. Η Τσοπέη την επόμενη ημέρα θα γινόταν 20 χρονών. Η ζωή της άλλαξε ριζικά μετά την επιτυχία της στο διαγωνισμό….

Η ζωή της Κορίνας Τσοπέη μοιάζει με ταινία. Το 2018 μάλιστα, είχε μιλήσει για τα προσωπικά της και είχε αποκαλύψει άγνωστες πτυχές της ζωής της.



Κορίνα Τσοπέη: Η Ελληνίδα καλλονή που έφερε 1η τον τίτλο «Μις Υφήλιος», οι περιπέτειες στον γάμο της και η απόσυρση από τα φώτα

Η φωτογραφία από τον πρώτο γάμο της Κορίνας Τσοπέη

Ο πρώτος γάμος της Κορίνα Τσοπέη ήταν με τον πλαστικό χειρουργό στο Μπέβερλι Χιλς, Στίβεν Ζαξ, από το 1968 έως το 1978. Το ζευγάρι απέκτησε τρεις γιους: τον Ανδρέα, τον Στέφανο και τον Γιώργο. Ζούσαν στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια αλλά επισκέπτονταν συχνά την Ελλάδα. Ο δεύτερος γάμος της Τσοπέη ήταν με τον θεατρικό και κινηματογραφικό ατζέντη του Χόλυγουντ Φρέντι Φιλντς (αδερφό του τραγουδιστή Σεπ Φιλντς) από το 1981 μέχρι τον θάνατό του από καρκίνο του πνεύμονα τον Δεκέμβριο του 2007.

Τον Δεκέμβριο του ’67 γνωρίζει και ερωτεύεται τον γιατρό Steven Zacks με τον οποίο από το 1968 και για τα επόμενα δέκα χρονιά όπου χωρίζουν, αποκτούν τρεις γιους. Με τον έγγαμο βίο και το μεγάλωμα των παιδιών καθώς και με δική της επιθυμία, απομακρύνεται από τα φώτα της δημοσιότητας και ασχολείται ενεργά σε φιλανθρωπικούς συλλόγους για παιδιά με προβλήματα υγείας. Σε εκδήλωση στην Νέα Υόρκη για την προβολή της ταινίας του Νίκου Μαστοράκη “The Greek Tycoon”, γνωρίζει τον δεύτερο σύζυγό της και γνωστό ατζέντη του Χόλιγουντ Freddy Fields. Ένας κεραυνοβόλος και μεγάλος έρωτας που καταλήγει το 1981 σε ένα παραμυθένιο γάμο στο Μαλιμπού και μια ζωή στην συνέχεια γεμάτη υπέροχες στιγμές μέχρι και τον “χαμό” του το 2007. Το γεγονός αυτό την συγκλονίζει, αναθεωρεί πολλά πράγματα και προσπαθεί με περισσότερη δύναμη και υπομονή να συνεχίσει την ζωή της».

Σήμερα διαμένει μόνιμα στην Αμερική με τακτικές επισκέψεις στην πατρίδα της όπου απολαμβάνει τον ήλιο και την θάλασσα από το εξοχικό της στην Μύκονο. Ένα σπάνιο και υπέροχο πλάσμα με ήθος, ευγένεια και πάντα ένα τεράστιο χαμόγελο, που παραμένει το ίδιο φινετσάτη και αριστοκρατική και με μια ζωή που θα μπορούσε να αποτελέσει το καλύτερο σενάριο χολιγουντιανής ταινίας.



Κορίνα Τσοπέη: Η Ελληνίδα καλλονή που έφερε 1η τον τίτλο «Μις Υφήλιος», οι περιπέτειες στον γάμο της και η απόσυρση από τα φώτα

 

Κορίνα Τσοπέη: Η Ελληνίδα καλλονή που έφερε 1η τον τίτλο «Μις Υφήλιος», οι περιπέτειες στον γάμο της και η απόσυρση από τα φώτα

Κορίνα Τσοπέη: Τα μεγάλα έπαθλα



Με το χαμόγελό της, η «σύγχρονη Αφροδίτη» κατάφερε να εκτοπίσει τις εκπροσώπους του Ισραήλ και της Μεγάλης Βρετανίας, οι οποίες μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων έτρεξαν να τη φιλήσουν και να τη συγχαρούν. Μοναδική παραφωνία στο γενικό κλίμα ενθουσιασμού που επικρατούσε ήταν η αντίδραση της Μις Τουρκίας, η οποία αποσύρθηκε από τη σκηνή των φιναλίστ. Αρχικά αρνήθηκε να φιλήσει τη νικήτρια, αλλά στη συνέχεια επικράτησε η λογική.

Ήταν η εποχή που υπήρχε ένταση ανάμεσα στις δυο χώρες για το Κυπριακό και την ίδια χρονιά έγινε νέος διωγμός των Ελλήνων από την Πόλη. Η Τσοπέη κέρδισε τεράστια ποσά για την εποχή. 10.000 δολάρια σε 12 δόσεις, εφάπαξ 7.500 δολάρια, ένα αυτοκίνητο, γούνες, κοσμήματα και καλλυντικά. Οι δεσμεύσεις ήταν οι εξής: Για τον επόμενο χρόνο δεν μπορούσε να παντρευτεί, ούτε να δεχτεί να παίξει σε ταινία. Θα έπρεπε να κάνει κάποιες συγκεκριμένες εμφανίσεις σε εκδηλώσεις και συνοδός της θα ήταν ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του διαγωνισμού.

Σε διάστημα ενός χρόνου ταξίδεψε συνολικά 250.000 μίλια, δηλαδή μεταφορικά έκανε δέκα φορές το γύρο του κόσμου. Αν δεν τηρούσε τις υποχρεώσεις της θα έχανε τον τίτλο. Η δεύτερη του διαγωνισμού, η Μις Αγγλία, ήταν σε αναμονή. H υποδοχή της οικογένειας και η καριέρα στο Χόλυγουντ Το καλοκαίρι στους θερινούς κινηματογράφους προβλήθηκε ένα δεκαπεντάλεπτο ασπρόμαυρο φιλμ με την εκλογή της στο διεθνή διαγωνισμό. ‘Όταν παρέδωσε το στέμμα της στη Μις Υφήλιος 1965 αποφάσισε να συνεχίσει τη ζωή της στην Αμερική και να ασχοληθεί με τον κινηματογράφο. Μετακόμισε στο Λος Άντζελες για να σπουδάσει σε δραματική σχολή, ενώ ο Ελληνοαμερικανός, πρώην πρόεδρος της 20th Century Fox, Σπύρος Σκούρας, έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να συμμετάσχει η Κορίνα σε οντισιόν για ταινίες και τηλεοπτικές σειρές.

Πρωταγωνίστησε στην ταινία «Ο άνθρωπος που τον έλεγαν άλογο» με τον Ρίτσαρντ Χάρισον, ενώ στην Ελλάδα γύρισε την ταινία «Εσύ κι’ εγώ» με τον Κώστα Πρέκα. Στην Αμερική γνώρισε τον πρώτο της σύζυγο με τον οποίο απέκτησε τρία παιδιά. Με τη γέννηση μάλιστα του πρώτου της παιδιού εγκατέλειψε την υποκριτική και ασχολήθηκε όχι μόνο με τα δικά της παιδιά, αλλά και με όσα είχαν ανάγκη. Έτσι, άρχισε να δραστηριοποιείται ενεργά, δημιουργώντας ή συμμετέχοντας σε φιλανθρωπικούς συλλόγους για παιδιά με λευχαιμία, άπορα ή κακοποιημένα. Μετά από δέκα χρόνια γάμου χώρισε με τον πρώτο της άντρα. Στο Λος Άντζελες γνώρισε και τον δεύτερο σύζυγό της, Freddy Fields, διάσημο παραγωγό και ατζέντη του Χόλιγουντ.

 

Κορίνα Τσοπέη: Η Ελληνίδα καλλονή που έφερε 1η τον τίτλο «Μις Υφήλιος», οι περιπέτειες στον γάμο της και η απόσυρση από τα φώτα

 

 

Κορίνα Τσοπέη: Η προσωπική ζωή της

 

Η Ελληνίδα Καλλονή που στέφθηκε Μις Υφήλιος το 1964,  είχε αποκαλύψει πώς κάποτε παραλίγο να καταστρέψει τη ζωή της για έναν άνδρα. Ωστόσο, δεν είναι αγκάθι πλέον στην καρδιά της η εγκατάλειψη ενώ είχε πει σχετικά η Κορίνα Τσοπέη: ” Τον άντρα μου τον «έθαψα» μέσα στο μυαλό μου την ίδια μέρα. Δεν υπήρχε για μένα μετά. Αυτός πίστευε ότι θα με ξαναβρεί κοντά του. Εγώ όμως είχα δώσει το τέλος σε αυτή την ιστορία. Μετά γνώρισα τον δεύτερο σύζυγό μου, που έκανε τη ζωή μου τόσο όμορφη όσο δεν θα μπορούσα να φανταστώ ούτε σε όνειρο. Στην πραγματικότητα, ο πρώτος μου σύζυγος μου έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσω έναν δεύτερο υπέροχο άντρα.

Να τον σκοτώσω, ναι, το είχα σκεφτεί. Ου ου, πολλές φορές. Μου ερχόταν να πάρω το αυτοκίνητο και να μπω μέσα στο δικαστήριο και να τον τελειώσω

Εκείνες τις τραγικές ώρες ήθελα εκδίκηση, όμως μετά, που ήμουν νηφάλια, έλεγα «όχι, δεν θα καταστραφώ». Ευτυχώς, όλες τις πράξεις της ζωής μου τις περνάω από κόσκινο είχε αποκαλύψει το 2018.

Πληροφορίες και φωτογραφίες αντλήθηκαν από το βιβλίο «Οι όμορφες» του Γιώργου Πρεβελάκη, εκδόσεις Εστία

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr