Home Greek News Σας παρουσιάζουμε….Κούλη και…ΚΑΜΑΛΑ – Συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη με την Κάμαλα Χάρις στο Μόναχο

Σας παρουσιάζουμε….Κούλη και…ΚΑΜΑΛΑ – Συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη με την Κάμαλα Χάρις στο Μόναχο

by _
0 comment 175 views

Συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη με την Κάμαλα Χάρις στο Μόναχο

Συνάντηση στις 7 ώρα Ελλάδας θα έχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις. 

Η συνάντηση αυτή κλείστηκε στο περιθώριο της Διάσκεψης του Μονάχου και θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική την συγκεκριμένη χρονική στιγμή καθώς οι εξελίξεις στην Ουκρανία είναι καταιγιστικές ενώ και οι σχέσεις μας με την Τουρκία δεν είναι στο καλύτερο δυνατό επίπεδο.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η συνάντηση αυτή επιβεβαιώνει την στρατηγική σχέση Ελλάδας και ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο κ. Μητσοτάκης είχε έναν σύντομο αλλά πολύ εγκάρδιο τετ α τετ με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Αντονι Μπλίνκεν.

Επίσης σημειώνεται η συνάντηση που θα έχει το απόγευμα ο πρωθυπουργός με την Κάμαλα Χάρις θα είναι προπαρασκευαστική της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ την άνοιξη όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Μια πολύ ζωντανή και ενδιαφέρουσα συζήτηση με θέμα τη Δημοκρατία  είχε χθες ο πρωθυπουργός ο οποίος συμμετείχε σε πάνελ με την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι και την υπουργό Άμυνας της Γερμανίας.



Απαντώντας σε ερώτηση για την δημοκρατία και τον λαϊκισμό ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι τα χρόνια της οικονομικής κρίσης στην χώρα μας γιγαντώθηκε η κοινωνική δυσαρέσκεια αλλά τελικά η Δημοκρατία μας και οι θεσμοί αποδείχθηκαν ανθεκτικοί.

Παράλληλα εκτίμησε πως κόμματα, που ρέπουν προς το λαϊκισμό μπορούν να γίνουν πολύ επικίνδυνα, όταν κερδίσουν και δεύτερη συνεχόμενη φορά, κάτι, που, όπως είπε χαρακτηριστικά, αποτρέψαμε το 2019.

Αποστολή: Γεωργία Σκιντζή

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr