Home ΚΟΣΜΟΣ Το Κεμπέκ του Καναδά απορρίπτει το διάταγμα έκτακτης ανάγκης του Τριντό!!! Αρχίζει να αίρει τις εντολές για τον Covid!!!

Το Κεμπέκ του Καναδά απορρίπτει το διάταγμα έκτακτης ανάγκης του Τριντό!!! Αρχίζει να αίρει τις εντολές για τον Covid!!!

by _
0 comment 204 views

Το Κεμπέκ του Καναδά απορρίπτει το διάταγμα έκτακτης ανάγκης του Τριντό!!! Αρχίζει να αίρει τις εντολές για τον Covid!!!

17 Φεβρουαρίου 2022 Niamh Harris


Ο πρωθυπουργός του Κεμπέκ, Φρανσουά Λεγκώ (Francois Legault), απέρριψε την προσπάθεια του Τζάστιν Τριντό να συντρίψει το κίνημα διαμαρτυρίας του Κομβοϊ Ελευθερίας επικαλούμενος εξουσίες έκτακτης ανάγκης και άρχισε επίσης να αίρει τους περιορισμούς για τον κορωνοϊό.

Τη Δευτέρα ο Legault είπε: «Νομίζω ότι ήμουν πολύ σαφής με τον πρωθυπουργό ότι ο ομοσπονδιακός νόμος για τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης δεν πρέπει να εφαρμόζεται στο Κεμπέκ. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα στο Κεμπέκ μέχρι στιγμής. Το Sureté du Québec έχει τα πάντα υπό έλεγχο».

Την Τρίτη το Κεμπέκ ανακοίνωσε την αρχή του τέλους για τα διαβατήρια εμβολίων

Το Breitbart αναφέρει: Υπήρχαν διαδηλώσεις Freedom Convoy (Κομβοϊ Ελευθερίας) στο Μόντρεαλ και την πόλη του Κεμπέκ τις τελευταίες δύο εβδομάδες, αλλά ήταν σχετικά συγκρατημένες και πραγματοποιήθηκαν κυρίως τα Σαββατοκύριακα. Ο Legault είπε ότι η χρήση των εξουσιών έκτακτης ανάγκης που προσφέρει ο Trudeau εναντίον των διαδηλωτών θα ήταν αδικαιολόγητη και διχαστική.

«Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή δεν θα βοηθούσε το κοινωνικό κλίμα. Υπάρχει μεγάλη πίεση αυτή τη στιγμή και νομίζω ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Πραγματικά δεν χρειάζεται να ρίξουμε λάδι στη φωτιά», είπε.

Το Κεμπέκ ήρε περισσότερους από τους περιορισμούς στους οποίους αντιτάχθηκαν οι διαδηλωτές τη Δευτέρα. Την Τρίτη, ανακοινώθηκαν σχέδια για την έναρξη της άρσης των απαιτήσεων διαβατηρίου εμβολίων σταδιακά, με τη διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί έως τις 14 Μαρτίου.

Περισσότερα ΕΔΩ >> https://newspunch.com/quebec-rejects-trudeaus-emergency-decree-starts-lifting-covid-mandates/

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr