Home ΔΙΕΘΝΗ FAUCI: ΣΤΡΟΦΗ 180 ΜΟΙΡΩΝ – «H πανδημία τελείωσε … οι περιορισμοί λήγουν σύντομα»

FAUCI: ΣΤΡΟΦΗ 180 ΜΟΙΡΩΝ – «H πανδημία τελείωσε … οι περιορισμοί λήγουν σύντομα»

by _
0 comment 183 views

FAUCI: ΣΤΡΟΦΗ 180 ΜΟΙΡΩΝ

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2022, 17:07

«H πανδημία τελείωσε … οι περιορισμοί λήγουν σύντομα»

(δηλαδή μέχρι τις 1 Μαρτίου – κατά τον ετήσιο προεδρικό λόγο για την «Κατάσταση της Ένωσης»;)

Τα ποντίκια άρχισαν να εγκαταλείπουν πρώτα το σκάφος που βουλιάζει, κάνοντας στροφή 180 μοιρών σε όσα έλεγαν μέχρι τώρα

Από Ramon Tomey

10-02-2022

https://www.newstarget.com/2022-02-10-fauci-hints-at-end-of-covid-restrictions.html

Ο κορυφαίος «ειδικός» σε μολυσματικές ασθένειες Dr. Anthony Fauci, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID) από το… 1984 (και κατηγορούμενος για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας) δήλωσε σε  συνέντευξή του στις 9 Φεβρουαρίου 2022 στους Financial Times (FT) ότι η «πλήρης φάση» της πανδημίας του κοροναϊού της Γουχάν (COVID-19) έχει τελειώσει». Υπαινίχθηκε επίσης πότε θα λήξουν οι περιορισμοί για τον COVID-19.

Κατά τη συνέντευξη, ο Fauci παραδέχθηκε ότι «δεν υπάρχει τρόπος να εξαλείψουμε αυτόν τον ιό», [είπε ], ότι προσβλέπει «ο πληθυσμός να έχει επαρκή ανοσία», ότι «οι περιορισμοί για τον COVID-19 σύντομα θα ανήκουν στο παρελθόν», ότι «ελπίζει ότι αυτό θα γίνει σύντομα». Και ότι «είναι πιθανόν ο COVID-19 να φτάσει σε μια “ισορροπία”, ώστε «η κυβέρνηση δεν θα χρειάζεται πλέον να παρακολουθεί τα επίπεδα μόλυνσης».

Και συμπλήρωσε ότι: «Καθώς βγαίνουμε από την πλήρη πανδημική φάση του COVID-19 –από την οποία βγαίνουμε σίγουρα– οι σχετικές αποφάσεις θα λαμβάνονται όλο και περισσότερο σε τοπικό επίπεδο και όχι σε κεντρικό επίπεδο. Θα υπάρξουν επίσης περισσότεροι άνθρωποι που θα λαμβάνουν τις δικές τους αποφάσεις για το πώς θέλουν να αντιμετωπίσουν τον ιό».

Σε αντίθεση με ό,τι υποστηρίζουν πολλοί άλλοι ειδικοί, ο Fauci δεν ανέφερε ότι ο COVID-19 έγινε ενδημικός χάρη στην πιο μεταδοτική αλλά πολύ πιο ήπια παραλλαγή του omicron.  Ο διευθυντής του NIAID προειδοποίησε ότι οι τοπικές υπηρεσίες υγείας θα μπορούσαν να επιβάλουν εκ νέου προσωρινά μέτρα σε περιπτώσεις που ανιχνευθεί τοπική μετάδοση.

Η συνέντευξη του Fauci στις 9 Φεβρουαρίου στους FT έγινε ενώ πολλές πολιτείες εγκατέλειψαν τις εντολές μασκοφορίας (μεταξύ αυτών και η Καλιφόρνια, το Νιου Τζέρσεϊ, η Ντέλαγουερ και η Νέα Υόρκη – στις οποίες ηγούνται Δημοκρατικοί κυβερνήτες). Παρ’ όλα αυτά, ορισμένες πολιτείες επέλεξαν να διατηρήσουν τις εντολές μασκοφορίας σε ισχύ. Βλ. σχετικά: Οι πολιτείες τις εντολές μασκοφορίας έχουν υψηλότερα ποσοστά κρουσμάτων COVID-19 από τη Φλόριντα, η οποία δεν είχε εφαρμόσει ποτέ εντολές μασκοφορίας σε όλη την πολιτεία.



Ομοσπονδιακά δεδομένα έδειξαν ότι οι λοιμώξεις από τον COVID-19 που προκαλούνται από την παραλλαγή omicron έχουν μειωθεί σε όλες τις Πολιτείες. Σημαντική πτώση παρουσίασαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες και οι νοσηλείες COVID-19.

Ο Fauci με σαγιονάρες τραγουδά μια άλλη μελωδία στα ενισχυτικά

Είναι ενδιαφέρον ότι ο Fauci έκανε αναφορά στη φυσική ανοσία κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στο FT . Ανέφερε ότι προτού αρθούν εντελώς οι περιορισμοί για τον COVID-19, «θα πρέπει να υπάρχουν αρκετοί εμβολιασμένοι και αρκετοί με προστασία από προηγούμενη μόλυνση».

Κατά τις συνεντεύξεις του το 2021 σε διαφορετικά εταιρικά ΜΜΕ, ο Fauci υποβάθμιζε τη φυσική ανοσία έναντι των εμβολίων. Τόσο αυτός όσο και άλλοι αξιωματούχοι πίεζαν για «εμβόλια»COVID-19 ως τον μόνο τρόπο να σταματήσει η πανδημία.

Ο Fauci απάντησε και στις επικρίσεις ότι οι αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας βασίζονταν υπερβολικά στα «εμβόλια»-COVID-19 για να κρατήσουν μακριά την ασθένεια.

«Από την αρχή της επιδημίας, κάναμε δοκιμές για θεραπευτικές προσεγγίσεις… Μια απ’ αυτές είναι η ρεμντεσιβίρη, που ανακαλύφθηκε στους δύο πρώτους μήνες της “πανδημίας”, η οποία μπορεί να κρατήσει τους ασθενείς εκτός νοσοκομείου». Ωστόσο, αυτό το φάρμακο βρέθηκε ότι κάνει περισσότερο κακό παρά καλό – προκαλώντας νεφρική ανεπάρκεια σε νοσηλευόμενους ασθενείς με COVID-19.



Στη συνέντευξη στους FT, ο Fauci έθιξε επίσης και τις αναμνηστικές δόσεις, λέγοντας:

«Δεν πιστεύω ότι κάθε Αμερικανός θα χρειαζόταν τακτικές ενισχυτικές δόσεις εμβολίων για να παραμείνει προστατευμένος έναντι του COVID-19. Θα εξαρτηθεί από το ποιος είστε. Αλλά αν είστε ένα φυσιολογικό, υγιές άτομο 30 ετών χωρίς υποκείμενες παθήσεις, μπορεί να χρειάζεστε αναμνηστικό μόνο κάθε 4 ή 5 χρόνια».

Η συνέντευξή του Fauci στους FT βρίσκεται σε αντίθεση με τις δηλώσεις που έκανε κατά το προηγούμενο διάστημα. Τον Αύγουστο του 2021, ο Fauci επέμενε ότι:

«Οι Αμερικανοί πιθανώς θα χρειαστούν ενισχυτικές δόσεις κατά του COVID-19. Έχουμε ήδη αρχίσει να διαπιστώνουμε κάποια μείωση ανοσίας [που προκαλείται από το εμβόλιο-Covid Αναπόφευκτα, θα υπάρξει μια στιγμή που θα πρέπει να κάνουμε ενισχυτικές δόσεις. Κανένα εμβόλιο –τουλάχιστον αυτής κατηγορία– δεν πρόκειται να έχει απεριόριστο βαθμό προστασίας».

__________

Οι πηγές περιλαμβάνουν:

TheEpochTimes.com

FT.com

CNBC.com

Brighteon.com

_________

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2022, 19:08

ΠΗΓΗ > https://www.zougla.gr/ygeia/article/fauci-strofi-180-miron

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr