Home ΔΙΕΘΝΗ ΑΠΟΣΥΡΕΙ αθόρυβα η Pfizer αίτηση για το εμβόλιό της αφού οι ρυθμιστικές αρχές απαιτούσαν…δοκιμή ασφάλειας

ΑΠΟΣΥΡΕΙ αθόρυβα η Pfizer αίτηση για το εμβόλιό της αφού οι ρυθμιστικές αρχές απαιτούσαν…δοκιμή ασφάλειας

by _
0 comment 214 views

ΑΠΟΣΥΡΕΙ αθόρυβα η Pfizer αίτηση για το εμβόλιό της αφού οι ρυθμιστικές αρχές απαιτούσαν…δοκιμή ασφάλειας

February 14, 2022 Baxter Dmitry


Η Pfizer απέσυρε αίτηση για άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης για το εμβόλιο Covid-19 της στην Ινδία, αφού αρνήθηκε να συνεργαστεί με τις απαιτήσεις της ρυθμιστικής αρχής για τοπικές δοκιμές ασφάλειας.

Η απόφαση της Pfizer σημαίνει ότι το εμβόλιο της δεν θα είναι διαθέσιμο προς πώληση στις δύο πολυπληθέστερες χώρες του κόσμου, την Ινδία και την Κίνα, στο εγγύς μέλλον.

Σε αντίθεση με άλλες εταιρείες που διεξάγουν μελέτες στην Ινδία για εμβόλια που έχουν αναπτυχθεί στο εξωτερικό, η Pfizer είχε ζητήσει εξαίρεση επικαλούμενη εγκρίσεις που είχε λάβει αλλού, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών. Όταν ο ρυθμιστής επέμεινε σε μια τοπική δοκιμή ασφάλειας, η Pfizer «τράβηξε την καρφίτσα» (απέσυρε, δηλαδλη, την αίτησή της).

Οι ειδήσεις μέρες αφότου ο Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna «πιάστηκε» να ξεφορτώνεται εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια σε μεταχές της Moderna και να διαγράφει τον λογαριασμό του στο Twitter. Ένα άλλο ανώτερο στέλεχος της Moderna πέταξε επίσης ένα τεράστιο ποσό μετοχών στη Big Pharma Company.

Η Pfizer παραδέχτηκε επίσης την περασμένη εβδομάδα ότι ένας έλεγχος ασφαλείας θα μπορούσε να εξαλείψει δισεκατομμύρια από την αποτίμησή της στο χρηματιστήριο.

Αναφορά Reuters: Η αμερικανική εταιρεία, η οποία ήταν η πρώτη φαρμακευτική εταιρεία που ζήτησε έκτακτη έγκριση στην Ινδία για το εμβόλιο της που αναπτύχθηκε με τη γερμανική BioNTech, πήρε την απόφαση απόσυρσης μετά από συνάντηση με τον Κεντρικό Οργανισμό Προτύπων Ελέγχου Φαρμάκων της Ινδίας (CDSCO) την Τετάρτη.



Η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων είπε στον ιστότοπό της οι ειδικοί της δεν συνέστησαν το εμβόλιο λόγω των ανεπιθύμητων ενεργειών που αναφέρθηκαν στο εξωτερικό εξακολουθούν να διερευνώνται. Ανέφερε επίσης ότι η Pfizer δεν είχε προτείνει κανένα σχέδιο για τη δημιουργία δεδομένων ασφάλειας και ανοσογονικότητας για την  Ινδία.

«Με βάση τις συζητήσεις στη συνάντηση και την κατανόηση πρόσθετων πληροφοριών που μπορεί να χρειαστεί η ρυθμιστική αρχή, η εταιρεία αποφάσισε να αποσύρει την αίτησή της αυτή τη στιγμή», ανέφερε η Pfizer σε δήλωση.

«Η Pfizer θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την αρχή και θα υποβάλλει εκ νέου το αίτημα έγκρισής της με πρόσθετες πληροφορίες καθώς θα είναι διαθέσιμες στο εγγύς μέλλον.

_________

ΠΗΓΗ >> https://newspunch.com/pfizer-quietly-drops-vaccine-application-after-regulator-demands-safety-trial/

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr