Home Greek News ΩΠΑΑΑΑΑΑΑ ΡΕ!!! ΙΔΟΥ Ο ΜΕΓΑΣ ΤΟΥΡΚΟΦΑΓΟΣ ΑΓΡΙΟ-ΚΟΥΛΗΣ!!! – Μητσοτάκης προς Τουρκία: Βαρύ το τίμημα μιας σύγκρουσης με την Ελλάδα

ΩΠΑΑΑΑΑΑΑ ΡΕ!!! ΙΔΟΥ Ο ΜΕΓΑΣ ΤΟΥΡΚΟΦΑΓΟΣ ΑΓΡΙΟ-ΚΟΥΛΗΣ!!! – Μητσοτάκης προς Τουρκία: Βαρύ το τίμημα μιας σύγκρουσης με την Ελλάδα

by _
0 comment 193 views
ΩΠΑΑΑΑΑΑΑ ΡΕ!!! – Μητσοτάκης προς Τουρκία: Βαρύ το τίμημα μιας σύγκρουσης με την Ελλάδα
ΩΠΑΑΑΑΑΑΑ ΡΕ!!! – Μητσοτάκης προς Τουρκία: Βαρύ το τίμημα μιας σύγκρουσης με την Ελλάδα

Μητσοτάκης: «Αυτά τα οποία ακούμε τελευταία δεν είναι απλά ανυπόστατα, είναι παντελώς παράλογα, νομικά και πολιτικά».
Γραφείο Τύπου Πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος

Μητσοτάκης προς Τουρκία: Βαρύ το τίμημα μιας σύγκρουσης με την Ελλάδα


Στην προβολή της ελληνικής ισχύος και μάλιστα με μια ασυνήθιστα, χρωματισμένη αναφορά, προχώρησε ο πρωθυπουργός, τη στιγμή που η έκφανση της τουρκικής κινητικότητας καταγράφεται ολοένα και πιο έντονα προς την κατεύθυνση της όξυνσης και του διπλωματικού εκτροχιασμού, με την Άγκυρα να επιδιώκει να προσδώσει περίβλημα νομιμοποίησης στις αστήριχτες αξιώσεις της.

Με την επιλογή ενός εκ των πιο έντονων λεκτικών σχημάτων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυνε μια αυστηρή υπενθύμιση προς όλους όσοι επιμένουν στον λανθασμένο υπολογισμό, αναφορικά με τον αντίκτυπο, μιας ελληνικής αντίδρασης.

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ και τον Γιώργο Αυτιά, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε χωρίς περιστροφές:

«Όποιος αμφισβητήσει την κυριαρχία, τα κυριαρχικά δικαιώματα, θα γνωρίζει πάρα πολύ καλά ότι, αν ο μη γένοιτο, ο μη γένοιτο, φτάναμε σε κάποια σύγκρουση, το τίμημα το οποίο θα πλήρωναν θα ήταν πάρα πολύ βαρύ».

Ταυτόχρονα όμως ο κ. Μητσοτάκης κατέστησε σαφές προς τους παραλήπτες στην Τουρκία, την προσωπική αλλά και εν συνόλω την απροθυμία της Αθήνας, να πέσει στην τουρκική παγίδα των φραστικών αντιπαραθέσεων.

Ο πρωθυπουργός διέγνωσε και τα αίτια στα οποία εδράζεται η έκφραση της τουρκικής επιθετικότητας: «Μπορεί ενδεχομένως να αισθάνονται οι φίλοι μας από την άλλη μεριά του Αιγαίου ότι υπάρχει κάποια εσωτερική πίεση, ότι θέλουν να αλλάξουν την ατζέντα από πολλά προβλήματα που έχει η τουρκική οικονομία».



Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στιγμάτισε τα τελευταία κρούσματα της τουρκικής επιθετικότητας με τα οποία επιχειρείται η σύνδεση του καθεστώτος αποστρατικοποίησης με την κυριαρχία των νησιών: «Αυτά τα οποία ακούμε τελευταία δεν είναι απλά ανυπόστατα, είναι παντελώς παράλογα, νομικά και πολιτικά».

Τα Rafale

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ολοκλήρωση της πρόσκτησης των μαχητικών αεροσκαφών Rafale εντός, μόλις, 18 μηνών. Αποδόμησε μαλιστα εκ νέου το τουρκικό κατηγορητήριο, που αφορά στην ενίσχυση του οπλοστασίου των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων:

«Από εκεί και πέρα η Ελλάδα έχει μια υποχρέωση να εξοπλίζεται λελογισμένα και να αποτελεί μία ισχυρή αποτρεπτική δύναμη».

Υπερθεματίζοντας μάλιστα σημείωσε: «Η Ελλάδα δεν είναι επιθετική δύναμη, αλλά είναι αμυντική δύναμη.Και όποιος αμφισβητήσει την κυριαρχία, τα κυριαρχικά δικαιώματα, θα γνωρίζει πάρα πολύ καλά ότι αν ω μη γένοιτο, ω μη γένοιτο, φτάναμε σε κάποια σύγκρουση, το τίμημα το οποίο θα πλήρωναν θα ήταν πάρα πολύ βαρύ».

Το ραντεβού στον Λευκό Οίκο



Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσδιόρισε και τη χρονική ζώνη εντός του 2022, στην οποία θα περάσει το κατώφλι του Οβάλ Γραφείου, για την πρώτη συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν: «Εκτιμώ ότι θα υπάρξει πρόσκληση από τις ΗΠΑ και το Λευκό Οίκο να επισκεφτώ τις ΗΠΑ εντός του πρώτου 6μήνου του 2022. Αλλά δεν έχω να σας πω κάτι περισσότερο. Δεν έχουμε ακόμα κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία. Και συνάντηση με τον κ. Μπάιντεν προφανώς».

ΠΗΓΗ >> https://www.cnn.gr/politiki/story/301134/mitsotakis-pros-toyrkia-vary-to-timima-mias-sygkroysis-me-tin-ellada?

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr