Home ΔΙΕΘΝΗ Η Βρετανία ανακοινώνει την επείγουσα αποχώρηση των στρατευμάτων της από την Ουκρανία

Η Βρετανία ανακοινώνει την επείγουσα αποχώρηση των στρατευμάτων της από την Ουκρανία

by _
0 comment 150 views

thetimes.co.uk

Η Βρετανία ανακοινώνει την επείγουσα αποχώρηση των στρατευμάτων της από την Ουκρανία

13 Φεβρουαρίου 2022


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ! >> ΕΚΤΑΚΤΟ – Εμ…τι στο…ΔΙΑΟΛΟ κάνουν αμερικανικά στρατεύματα στην…Ουκρανία;;;!!!


Το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε ότι θα αποσύρει στρατεύματα από την Ουκρανία αυτό το Σαββατοκύριακο και οι Βρετανοί πολίτες καλούνται να φύγουν αμέσως καθώς οι ΗΠΑ προειδοποιούν ότι η μια ρωσική εισβολή στη γείτονά της θα μπορούσε να είναι επικείμενη

Ο υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων της Βρετανίας, Τζέιμς Χίππεϊ, δήλωσε στην εκπομπή Today του BBC Radio 4 το Σάββατο: «Όλα αυτά θα αποσυρθούν….. Δεν θα υπάρχουν βρετανικά στρατεύματα στην Ουκρανία εάν πρόκειται να υπάρξει σύγκρουση εκεί».

Ο Heappey πρόσθεσε: «Θα φύγουν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου»

Το RT αναφέρει: Προέτρεψε τους Βρετανούς υπηκόους να εγκαταλείψουν αμέσως την Ουκρανία, υποστηρίζοντας ότι η Ρωσία μπορεί να επιτεθεί «χωρίς ειδοποίηση». Την Παρασκευή, το Ηνωμένο Βασίλειο προέτρεψε τους υπηκόους του να εγκαταλείψουν τη χώρα «ενώ εξακολουθούν να υπάρχουν εμπορικά μέσα».

Ο Heappey είπε ότι οι βρετανοί εκπαιδευτές παρείχαν εκπαίδευση για τη χρήση αντιαρματικών πυραυλικών συστημάτων που έστειλε το Λονδίνο στο Κίεβο τον περασμένο μήνα. Η νέα παρτίδα εκπαιδευτών εντάχθηκε στους βρετανούς στρατιώτες που εκπαιδεύουν τους Ουκρανούς συναδέλφους τους στο πλαίσιο της Επιχείρησης Orbital από το 2015.

Νωρίτερα το Σάββατο, οι ΗΠΑ διέταξαν την εκκένωση όλου του μη έκτακτου προσωπικού από την πρεσβεία τους στο Κίεβο και συμβούλευσαν τους Αμερικανούς να μην ταξιδέψουν στην Ουκρανία. Αρκετά άλλα έθνη εξέδωσαν επίσης κόκκινες ταξιδιωτικές ειδοποιήσεις.



Η Ρωσία, εν τω μεταξύ, δήλωσε ότι «βελτιστοποιεί» το προσωπικό στις διπλωματικές της αποστολές στην Ουκρανία, επικαλούμενη πιθανές «προκλήσεις» από το Κίεβο ή τρίτα μέρη.

Αρκετά δυτικά ειδησεογραφικά πρακτορεία επικαλέστηκαν Αμερικανούς αξιωματούχους την Παρασκευή να προειδοποιούν ότι η Μόσχα θα μπορούσε να εισβάλει στην Ουκρανία την επόμενη εβδομάδα. Η Ρωσία αρνήθηκε σχέδια για επίθεση στη γείτονά της.

_______

Niamh Harris

Writer at News Punch

ΠΗΓΗ >> https://newspunch.com/britain-announces-urgent-troop-withdrawal-from-ukraine/

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr