Home ΗΠΑ «Βόμβα» από Έλον Μασκ: «Το πραγματικό αμερικανικό χρέος είναι 60 τρισεκατομμύρια δολάρια – Δεν είναι βιώσιμο»

«Βόμβα» από Έλον Μασκ: «Το πραγματικό αμερικανικό χρέος είναι 60 τρισεκατομμύρια δολάρια – Δεν είναι βιώσιμο»

by _
0 comment 147 views

«Βόμβα» από Έλον Μασκ: «Το πραγματικό αμερικανικό χρέος είναι 60 τρισεκατομμύρια δολάρια – Δεν είναι βιώσιμο»


Ο μεγιστάνας ιδρυτής της Tesla, Έλον Μασκ, ανέφερε ότι το αμερικανικό χρέος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής δεν είναι βιώσιμο και προειδοποίησε ότι στην πραγματικότητα είναι περίπου τρεις φορές το μέγεθος της εθνικής οικονομίας των ΗΠΑ.

«Το πραγματικό χρέος, συμπεριλαμβανομένων των μη χρηματοδοτούμενων δικαιωμάτων, είναι τουλάχιστον 60 τρισεκατομμύρια δολάρια, χονδρικά τρεις φορές το μέγεθος ολόκληρης της αμερικανικής οικονομίας» έγραψε την Πέμπτη στο Twitter ο Έλον Μασκ.

Το σχόλιο του μεγιστάνα ήρθε σε απάντηση μιας δημοσίευσης του σατυρικού Babylon Bee, που ανέφερε ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν σκοπεύει να πληρώσει το δημόσιο χρέος στοιχηματίζοντας «διπλά ή τίποτα» στην ομάδα των Cincinnati Bengals στον τελικό του Super Bowl, την Κυριακή.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τους υπολογισμούς της αμερικανικής κυβέρνησης, το ακαθάριστο εθνικό χρέος φτάνει σε πάνω από 30 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Το χρέος έχει γίνει πλέον τόσο μεγάλο που δεν είναι διαχειρίσιμο για τον πλανήτη. Κοινώς η παγκόσμια οικονομία δεν το αντέχει πλέον και το τύπωμα δολαρίων επειγόντως πρέπει να σταματήσει καθώς δημιουργεί μια τεράστια «φούσκα».



Ωστόσο, αυτό το ποσό θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερο, μιας και δεν αναγνωρίζει τις αξίες των μελλοντικών υποχρεώσεων, σύμφωνα με τον Έλον Μασκ.

Πίσω στα 2018, σύμφωνα με σχετική αναφορά στο Hill, ο Σίβα Ρατζγκοπάλ, καθηγητής λογιστικής στο Columbia Business School, ισχυρίστηκε ότι οι λογιστές της Ουάσιγκτον «δεν αναγνωρίζουν τους λογαριασμούς» για πράγματα που θα πληρωθούν στο μέλλον, όπως περικοπές φόρων, υποχρεώσεις της κοινωνικής ασφάλισης, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και άλλες δεσμεύσεις.

«Το μη καταγεγραμμένο χρέος, περίπου 60 τρισεκατομμύρια, αντιστοιχεί περίπου σε 240 χιλ. δολάρια για κάθε ενήλικα που ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής» είχε δηλώσει ο ακαδημαϊκός τότε.



Εν μέσω της παρούσας δημοσιονομικής κατάστασης, ο Μπάιντεν συνεχίζει να προωθεί το νομοσχέδιο «Build Back Better», ένα οικονομικό σχέδιο που περιλαμβάνει σχεδόν 2 τρισεκατομμύρια δολάρια για κοινωνικές παροχές και περιβαλλοντικές δαπάνες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εάν το νομοσχέδιο περάσει από το Κονγκρέσο και λάβει επέκταση των διατάξεών του, το εθνικό χρέος των ΗΠΑ θα μπορούσε να εκτοξευτεί κατά 24% μέσα στα επόμενα 30 χρόνια, σύμφωνα με το οικονομικό μοντέλο Pehn Wharton, μιας μη κομματικής ερευνητικής πρωτοβουλίας του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια.

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr