Home Greek News Δολοφονία Άλκη: Ο «Αθηναίος» ομολόγησε ότι κρατούσε το «καραμπίτ» με το οποίο χτυπήθηκε θανάσιμα ο 19χρονος

Δολοφονία Άλκη: Ο «Αθηναίος» ομολόγησε ότι κρατούσε το «καραμπίτ» με το οποίο χτυπήθηκε θανάσιμα ο 19χρονος

by _
0 comment 165 views
Δολοφονία Άλκη: Ο «Αθηναίος» ομολόγησε ότι κρατούσε το «καραμπίτ» με το οποίο χτυπήθηκε θανάσιμα ο 19χρονος
Δολοφονία Άλκη: Ο «Αθηναίος» ομολόγησε ότι κρατούσε το «καραμπίτ» με το οποίο χτυπήθηκε θανάσιμα ο 19χρονος

Δολοφονία Άλκη: Ο «Αθηναίος» ομολόγησε ότι κρατούσε το «καραμπίτ» με το οποίο χτυπήθηκε θανάσιμα ο 19χρονος

 Upd:


Κυνήγησα έναν φίλο του Άλκη, του κατάφερα δύο «τσιμπιές», αλλά δεν χτύπησα, ούτε σκότωσα τον 19χρονο, φέρεται να είπε ο «Αθηναίος» – Προσωρινά κρατούμενοι και οι τέσσερις χούλιγκαν που απολογήθηκαν την Παρασκευή – Συνολικά 10 εμπλεκόμενοι έχουν απολογηθεί και έχουν προφυλακιστεί…

Στη φυλακή οδηγούνται άλλοι τέσσερις κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του 19χρονου ‘Αλκη και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου, στην περιοχή Χαριλάου, στη Θεσσαλονίκη.

Μετά τις μαραθώνιες απολογίες τους ενώπιον της 7ης τακτικής ανακρίτριας, κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι, όπως είχε συμβεί με τους έξι συγκατηγορουμένους τους, τα προηγούμενα 24ωρα.

Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή, επίθεση με αντικείμενα και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Όπως ανέφερε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ), ο 25χρονος, αποκαλούμενος και «Αθηναίος», ομολόγησε στην απολογία του ότι κρατούσε μαχαίρι, τύπου «καραμπίτ». Παραδέχθηκε επιπλέον ότι το χρησιμοποίησε καταφέροντας «δύο τσιμπιές» -όπως είπε- σε άτομο που όμως δεν ήταν ο Άλκης. Μάλιστα, το μαχαίρι αυτό φέρεται να εντοπίστηκε από την αστυνομία. Τον 25χρονο είχε κατονομάσει συγκατηγορούμενός του ως το πρόσωπο που μαχαίρωσε τον 19χρονο φοιτητή, υποδεικνύοντας και το σημείο όπου πέταξε το μαχαίρι, σε ερημική περιοχή.

Ακολουθεί το βίντεο από το GrTimes:




«Κυνήγησα έναν, αλλά δεν σκότωσα τον Άλκη», φέρεται να είπε ο «Αθηναίος»

Οι υπόλοιποι τρεις κατηγορούμενοι που πέρασαν την πόρτα του γραφείου της ανακρίτριας αρνήθηκαν όλοι την εμπλοκή τους στον θανάσιμο τραυματισμό του 19χρονου (ο θάνατός του προήλθε από τα χτυπήματα στα κάτω άκρα και τα κατάγματα που υπέστη στο κεφάλι).

Συγκεκριμένα, ο 22χρονος οδηγός του δευτέρου αυτοκινήτου φέρεται να απολογήθηκε ότι πλησίασε στο σημείο του εγκλήματος, όταν το επεισόδιο είχε λήξει και επέστρεφαν οι συγκατηγορούμενοί του. «Δεν κρατούσα τίποτα στα χέρια μου και δεν χτύπησα κανέναν», φέρεται να ανέφερε, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά.

Από την πλευρά του, ο 23χρονος επιβάτης του ίδιου αυτοκινήτου φαίνεται να υποστήριξε ότι βγήκε από το όχημα αλλά δεν απομακρύνθηκε απ’ αυτό. Στο ίδιο μήκος κύματος, ένας ακόμη επιβάτης του συγκεκριμένου αυτοκινήτου, ηλικίας 21 ετών, είπε ότι δεν είδε τίποτα από το επεισόδιο και δεν κατέβηκε καν στο δρόμο. «Δεν γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι υπήρχαν όπλα στα αυτοκίνητα ούτε πως η συνάντησή μας αυτή θα είχε τέτοια κατάληξη», φέρεται να υποστήριξε.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι κλήθηκαν να αποκαλύψουν την ταυτότητα και τον ρόλο του οδηγού του τρίτου οχήματος, αλλά -όπως και οι προηγούμενοι που απολογήθηκαν- φαίνεται να μην έδωσαν αξιόπιστες απαντήσεις ή δήλωσαν άγνοια.



Οι πολύωρες απολογίες τους τελείωσαν αργά το βράδυ της Παρασκευής, με την ομόφωνη απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέως ως προς την προφυλάκισή τους.

Ο αποκαλούμενος και «Αθηναίος», τον οποίο συγκατηγορούμενός του είχε υποδείξει ως τον άνθρωπο που χτύπησε με το «δρεπάνι» τον Άλκη, παραδέχθηκε ότι κυνήγησε έναν από τους φίλους του 19χρονου, αλλά δεν χτύπησε και δεν σκότωσε τον νεαρό φοιτητή.

Τη Δευτέρα θα οδηγηθεί στην ανακρίτρια και ο 11ος χούλιγκαν, ο 20χρονος Αλβανός που παραδόθηκε την Πέμπτη το βράδυ στις ελληνικές αρχές. Ο 20χρονος παρουσιάστηκε σήμερα και ζήτησε προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί.

Οι δηλώσεις της δικηγόρου

«Με απόφαση και της ανακρίτριας και της εισαγγελέως κρίθηκαν και οι τέσσερις προφυλακιστέοι. Αυτή την ώρα συνεχίζεται η ανάκριση καθώς υπάρχουν παραγγελίες και για άλλες ανακριτικές πράξεις. Η υπόθεση ακόμα δεν έχει τελειώσει, συνεχίζεται και τα αποτελέσματα των ανακριτικών πράξεων, πιστεύω, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα δώσουν μια πιο σαφή εικόνα στο σύνολο της δικογραφίας» αναφέρει η δικηγόρος του 23χρονου Κική Μπακιρτζίδου.

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει κάποιο στοιχείο αναφορικά με τον 25χρονο, η δικηγόρος Κική Μπακιρτζίδου ανέφερε: «Θα μου επιτρέψετε, η ανάκριση είναι μυστική και οφείλουμε όλοι να τηρήσουμε αυτή την υποχρέωση που έχουμε για την προστασία όλων και την ανακάλυψη της αλήθειας. Δεν θα μπορέσω να σας πω τίποτα παραπάνω και πολύ περισσότερο αυτά που έχουν υποπέσει στην αντίληψή μου κατά τη διάρκεια της ανάκρισης. Πρέπει να το καταλάβετε ότι είναι για το καλό της υπόθεσης, για τους γονείς του Άλκη, για την οικογένειά του, για τον ίδιο, για τους κατηγορουμένους και πάνω από όλα για την αλήθεια. Η ανάκριση είναι σε εξέλιξη, βλέπετε ότι η υπόθεση ψάχνεται πάρα πολύ και σε βάθος, υπάρχουν ζητήματα που εκκρεμούν αλλά σύντομα πιστεύω ότι θα δοθούν απάντηση σε όλα».

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις της δικηγόρου:

ΠΗΓΗ >> https://www.protothema.gr/greece/article/1211161/dolofonia-alki-o-athinaios-omologise-oti-kratouse-to-karabit-me-to-opoio-htupithike-thanasima-o-19hronos/

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr