Home Greek News Ο Ηλίθιος (Μπαϊντεν) και ο Πανηλίθιος (Κούλης) – Πιθανή επίσκεψη Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο

Ο Ηλίθιος (Μπαϊντεν) και ο Πανηλίθιος (Κούλης) – Πιθανή επίσκεψη Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο

by _
0 comment 180 views

ΦΩΤ. ΑΡΧΕΙΟΥ; Συνάντηση του τότε προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον τέως αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, την Τρίτη 6 Ιουνίου 2017, στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

«Εθνικός Κήρυξ»: Πιθανή επίσκεψη Μητσοτάκη στον Λευκό Οίκο…

10 Φεβρουαρίου 2022

Οι δύο άνδρες σε παλαιότερη τηλεφωνική τους επικοινωνία είχαν συμφωνήσει η επίσκεψη να γίνει το συντομότερο δυνατόν, αλλά τα αλλεπάλληλα κύματα της πανδημίας έχουν καθυστερήσει τη μεταξύ τους συνάντηση.

Πλέον, όμως, κατά πληροφορίες, το Μέγαρο Μαξίμου αναμένει κατά κυριολεξία από ημέρα σε ημέρα την επίσημη πρόσκληση του Λευκού Οίκου, με το ταξίδι του Πρωθυπουργού να προσδιορίζεται χρονικά μέσα στην άνοιξη, και πιθανώς μετά την 25η Μαρτίου ώστε να υπάρχει και το ενδεχόμενο να συνδυαστεί και με μια ταυτόχρονη εκδήλωση για τον εορτασμό της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, έστω και με μια μικρή καθυστέρηση.

Για το λόγο αυτό η ακριβής ημερομηνία της συνάντησης θα εξαρτηθεί και από το πότε θα ανοίξει και πάλι ο Λευκός Οίκος για το κοινό, ώστε η προεδρική κατοικία να ντυθεί στα γαλανόλευκά και με παρουσία ομογενών σε αυτή.

Όπως δε αναφέρει το «iefimerida.gr», η επίσκεψη είναι πιθανό να συμπέσει και με την δημοσιοποίηση από κορυφαίο αμερικανικό ίδρυμα ενός report για την Ελλάδα που θα περιλαμβάνει οικονομικά, πολιτικά και γεωπολιτικά δεδομένα.

Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα «Washington Post» είχε εκφράσει την πεποίθηση ότι θα μπορέσει να επισκεφθεί επίσημα τον κ. Μπάιντεν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.



Το βέβαιο είναι ότι οι δύο άνδρες θα έχουν πολλά να πουν σε μια περίοδο κατά την οποία οι σχέσεις των δύο χωρών βρίσκονται στο καλύτερο ενδεχομένως επίπεδο από κάθε άλλη φορά και η συνεργασία σε μια σειρά από τομείς είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα της επίσκεψης Μητσοτάκη στην Ουάσιγκτον συζητήθηκε ήδη από την πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ανδρών, πέρυσι ανήμερα της επετείου της 25ης Μαρτίου.

Το ότι απηύθυνε «ανοιχτή πρόσκληση» στον Ελληνα Πρωθυπουργό να επισκεφθεί την αμερικανική πρωτεύουσα το αποκάλυψε λίγο αργότερα και ο ίδιος ο Τζο Μπάιντεν σε διαδικτυακή εκδήλωση για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση που οργάνωσε ο Λευκός Οίκος, λέγοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον μόλις το επιτρέψουν τα δεδομένα της πανδημίας.

____________

ΠΗΓΗ >> https://www.ekirikas.com/pithani-episkepsi-mitsotaki-ston-lefko/?fbclid=IwAR2hehH6UH_aezD-hJ5TDqoYRyuxtkGqpPlZhZPfoDoXyTK5Pcm5zijAT7M

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr