Home ΚΟΣΜΟΣ Εξέγερση ανεμβολίαστων στον Καναδά: «Παλεύουμε για την ελευθερία όλων των Καναδών»

Εξέγερση ανεμβολίαστων στον Καναδά: «Παλεύουμε για την ελευθερία όλων των Καναδών»

by _
0 comment 146 views

Εξέγερση ανεμβολίαστων στον Καναδά: «Παλεύουμε για την ελευθερία όλων των Καναδών»


Οι οδηγοί φορτηγών και μαζί τους οι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που υποστηρίζουν το κίνημα τους, έχουν αποκλείσει το κέντρο της Οτάβας εδώ και έξι ημέρες. Οι εκπρόσωποι του κινήματος των οδηγών, ξεκαθάρισαν πως δεν θα αποχωρήσουν μέχρι η κυβέρνηση του Καναδά να αποσύρει το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά της Covid-19.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε ως μια ενέργεια για να αναγκαστεί η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό να αποσύρει την εντολή εμβολιασμού για τους οδηγούς φορτηγών που διασχίζουν τα σύνορα. Έκτοτε έχει μετατραπεί σε μια εξέγερση κατά του  Τριντό με υποστήριξη μεγάλης μερίδας των πολιτών.

«Κατανοούμε την αγανάκτησή σας… όμως η ευθύνη για την ταλαιπωρία σας επιρρίπτεται ξεκάθαρα στους ώμους των πολιτικών», δήλωσε ο επικεφαλής των διαδηλωτών Κρις Μπάρμπερ, σε μια ανακοίνωση προς τους κατοίκους της Οτάβας.

«Βρισκόμαστε εδώ και δεν πάμε πουθενά, εωσότου πετύχουμε τον στόχο μας, να δούμε ένα τέλος σε όλα τα μέτρα για την Covid-19 και με αυτό την αποκατάσταση των ελευθεριών όλων των Καναδών», σημείωσε.

Οι κυβερνητικοί βουλευτές επιθυμούν καταστολή της διαδήλωσης ωστόσο το πράγμα αυτό δεν μοιάζει απλό καθώς οι οδηγοί έχουν επιτύχει σημαντκή υποστήριξη.  Ορισμένοι αστυνομικοί  πόζαρουν  σε σέλφι με τους διαδηλωτές, πράγμα που δυσχεραίνει την ευόδωση σχεδίων για διάλυση της διαδήλωσης.



Στην Αλμπέρτα(δυτικός Καναδάς) έφιπποι αστυνομικοί προσέγγισαν χθες τους οδηγούς φορτηγών που μπλόκαραν την αμερικανική μεθόριο, στην πόλη Κουτς, ωστόσο υποχώρησαν έπειτα από συγκρούσεις με διαδηλωτές.

Οι κινητοποιήσεις απειλούν, επίσης, το μέλλον του αντιπολιτευόμενου Συντηρητικού Κόμματος. Ο ηγέτης του κόμματος Έριν Ο΄ Τουλ βρίσκεται αντιμέτωπος με μια ψήφο εμπιστοσύνης σήμερα από βουλευτές που εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους, επειδή δεν στήριξε σθεναρά τους διαδηλωτές.

ΠΗΓΗ >> https://www.pronews.gr/kosmos/1054732_kanadas-anypohoritoi-oi-odigoi-den-apohoroyn-apo-tin-ottava-paleyoyme-gia-tin

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr