Home Greek News Κυβερνητικό αλαλούμ στη Βουλή – το άδειασμα του Σκέρτσου και οι αιχμές Θεοδωρικάκου για Στυλιανίδη

Κυβερνητικό αλαλούμ στη Βουλή – το άδειασμα του Σκέρτσου και οι αιχμές Θεοδωρικάκου για Στυλιανίδη

by _
0 comment 94 views

Κυβερνητικό αλαλούμ στη Βουλή – το άδειασμα του Σκέρτσου και οι αιχμές Θεοδωρικάκου για Στυλιανίδη


Με έκδηλη την αγωνία να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα εμφανίζονται στην Ολομέλεια της Βουλής οι περισσότεροι υπουργοί, κατά τη συζήτηση της πρότασης μομφής εναντίον της κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ. Το έργο των κυβερνητικών στελεχών ήταν εξ αρχής δύσκολο, με νωπές τις μνήμες – και με τα χιόνια να παραμένουν ακόμα σε πολλές γειτονιές της πρωτεύουσας – από την πρόσφατη κακοκαιρία, την κατάρρευση του επιτελικού κράτους και την αδιανόητη ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών. Σε ορισμένες όμως περιπτώσεις φαίνεται ότι το παιχνίδι με μπαλάκι των ευθυνών ξεφεύγει από κάθε έλεγχο, ενώ και οι αντιφάσεις για κρίσιμες πτυχές της πρωτοφανούς κρίσης δεν έχουν τέλος.

Σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις η κυβερνητική παρουσία γέννησε περισσότερα ερωτήματα απ’ όσα προσπάθησε να απαντήσει κατά το πρώτο διήμερο της συζήτησης.

Αρχικά ήταν το βράδυ της Παρασκευής, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος φωτογράφισε τον συνάδελφό του της Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη, επιρρίπτοντάς του ευθύνες για τον ελλιπή συντονισμό.

«Ασφαλώς υπάρχει ανάγκη καλύτερου συντονισμού και ο καθένας έχει την υποχρέωση να αντεπεξέρχεται στις ευθύνες και τα καθήκοντα που προκύπτουν από τις αρμοδιότητες που έχει», είπε αρχικά ο κ. Θεοδωρικάκος για να ομολογήσει στη συνέχεια ευθέως ότι όταν τα πράγματα έγιναν σκούρα, αναγκάστηκε να απευθυνθεί στο Μαξίμου, παρακάμπτοντας ουσιαστικά τον αρμόδιο υπουργό. «Όταν τη Δευτέρα διαμορφώθηκε μία εξαιρετικά έκτακτη κατάσταση, η Ελληνική Αστυνομία εκτός πρωτοκόλλου σε συνεννόηση με το γραφείο του Πρωθυπουργού και με το υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, κινητοποιήθηκε αμέσως» σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος. Σημειωτέον τα δύο υπουργεία, το Προστασίας του Πολίτη και το Πολιτικής Προστασίας, το οποίο δημιουργήθηκε στην πραγματικότητα με την απόσπαση αρμοδιοτήτων από το πρώτο, βρίσκονται από την πρώτη στιγμή της δομικής αλλαγής, που επιχείρησε ο κ. Μητσοτάκης τον περασμένο Σεπτέμβριο σε έναν άτυπο ανταγωνισμό για τα όρια των πεδίων στα οποία έχουν την ευθύνη.

Από το πρωί του Σαββάτου όμως η Βουλή έζησε και το δράμα του… Άκη Σκέρτσου. Ο υπουργός Επικρατείας και πραγματικός συντονιστής (αμέσως κάτω από τον πρωθυπουργό προφανώς) του περιβόητου «επιτελικού κράτους» έμεινε εκτός προβολέων καθ’ όλη της διάρκεια της εβδομάδας, ιδίως μετά την κατακραυγή για το χάος της Δευτέρας. Όμως τώρα αποκαλύπτεται ότι εκείνος συντόνισε τις κρίσιμες συσκέψεις της περασμένης Κυριακής και στις οποίες έγιναν όλες οι λάθος επιλογές για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας που έπληξε τη χώρα μία μέρα μετά.



Στην καταγγελία-αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ να δοθούν τα πρακτικά εκείνων των συσκέψεων στη δημοσιότητα, σημειώθηκε η δεύτερη «καραμπόλα» στο κυβερνητικό στρατόπεδο, που αφήνει εκτεθειμένο το Μέγαρο Μαξίμου και σε εκκρεμότητα την δίκαιη απαίτηση για παροχή εξηγήσεων. Απαντώντας στο σχετικό αίτημα του Γιάννη Ραγκούση από τον ΣΥΡΙΖΑ, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος Φωτεινή Αραμπατζή, εμφανίστηκε με περίσσια σιγουριά έτοιμη να ανταποκριθεί θετικά, λέγοντας με χαρακτηριστική, πλην αφελή άνεση, ότι «κυβέρνηση σοβαρή, συνεπής, συνετή, προγραμματισμένη… τα πρακτικά είναι το λιγότερο το οποίο έχει και καταγράφει»!

Όμως ο κ. Σκέρτσος άδειασε την γαλάζια βουλευτή και πρώην υφυπουργός, καθώς πήρε το λόγο αμέσως μετά και ομολόγησε ότι έχει πλήρη άγνοια για την ύπαρξη πρακτικών. Είπε συγκεκριμένα ότι «όσον αφορά τα πρακτικά, δεν γνωρίζω αν υπάρχουν», απορρίπτοντας από την πλευρά του το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ!

ΠΗΓΗ >> https://politicus.gr/270498/kyvernitiko-alaloum-sti-vouli-to-adeiasma-tou-skertsou-kai-oi-aichmes-theodorikakou-gia-stylianidi/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr