Home ΚΟΣΜΟΣ Δεν αποχωρούν από την Οττάβα οι οδηγοί φορτηγών – Παραμένουν έξω από το κοινοβούλιο – Εξαφανισμένος ο Τριντό

Δεν αποχωρούν από την Οττάβα οι οδηγοί φορτηγών – Παραμένουν έξω από το κοινοβούλιο – Εξαφανισμένος ο Τριντό

by _
0 comment 196 views

Δεν αποχωρούν από την Οττάβα οι οδηγοί φορτηγών – Παραμένουν έξω από το κοινοβούλιο – Εξαφανισμένος ο Τριντό

Με τον Καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό να βρίσκεται σε άγνωστη τοποθεσία, μετά τη φυγάδευσή του από την Οττάβα, συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η δυναμική διαμαρτυρία στην πρωτεύουσα του Καναδά, με τους οδηγούς φορτηγών να δίνουν το πρόσταγμα διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στην απόφασή της κυβέρνησης να καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό κατά τουCovid-19.

Με τη συμμετοχή 50 χιλιάδων φορτηγατζήδων συνεχίζεται  και σήμερα η τεράστια κινητοποίηση των πολιτών στην καναδική πρωτεύουσα ενώ ο φιλελεύθερος Τζάστιν Τριντό και η οικογένειά του εγκατέλειψαν άρον-άρον την Οττάβα, όπως ανέφερε εχθές το τηλεοπτικό δίκτυο CBC, όταν οι διαδηλωτές έφτασαν στο κατώφλι του πρωθυπουργικού γραφείου, ενώ τώρα πολιορκούν το κοινοβούλιο, αρνούμενοι  να εγκαταλείψουν το χώρο. .

Το γραφείο του Καναδού πρωθυπουργού ανακοίνωσε ότι δεν σχολιάζει θέματα ασφαλείας

O Tριντό, αναφερόμενους σε όσους αντιδρούν στην απόφασή του για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, τους αποκάλεσε «μικρή περιθωρειακή μειοψηφία» γεγονός που προκάλεσε την οργή τους.



Το κίνημα «κομβόι της Ελευθερίας» που έστειλε σε μυστικό καταφύγιο τον Τριντό και την οικογένειά του, πυροδοτήθηκε από την εντολή υποχρεωτικού εμβολιασμού για τους φορτηγατζήδες που περνούν τα σύνορα ΗΠΑ-Καναδά, η οποία εφαρμόστηκε από τη φιλελεύθερη κυβέρνηση του Καναδού πρωθυπουργού στις αρχές του μήνα.

Αναστατωμένοι με το νέο μέτρο που απαιτούσε από τους ανεμβολίαστους Καναδούς φορτηγατζήδες που περνούν τα σύνορα με τις ΗΠΑ να μπαίνουν σε καραντίνα μόλις επιστρέφουν στην πατρίδα τους, μία ομάδα οδηγών και άρχισε να οργανώνει την κίνηση που ξεκίνησε στον δυτικό Καναδά.

Στην πορεία, όμως, απέκτησε πολλούς υποστηρικτές, που ήδη αντιτίθενται στον Τριντό και την πολιτική του καθώς έχουν απογοητευτεί με τα μέτρα της πανδημίας.



Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr