Home ΠΟΛΙΤΙΚΗ Γ. Σγουρός: Τα κόμματα πρέπει να προσέχουν ποιους στηρίζουν (ηχητικό)

Γ. Σγουρός: Τα κόμματα πρέπει να προσέχουν ποιους στηρίζουν (ηχητικό)

by _
0 comment 104 views

Γ. Σγουρός: Τα κόμματα πρέπει να προσέχουν ποιους στηρίζουν (ηχητικό)

Ευθύνες τόσο στην κυβέρνηση για τις επιλογές των προσώπων σε επιτελικές θέσεις όσο και στη Περιφέρεια για μη πρόληψη παρά τις προειδοποιήσεις των μετεωρολόγων, επέρριψε ο πρώην Περιφερειάρχης και επικεφαλής της παράταξης Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής, Γιάννης Σγουρός, μιλώντας στο «Κανάλι Ένα 90,4» και την εκπομπή Πειραιάς 24 με τον Βασίλη Ταλαμάγκα.

«Το θέμα είναι καθαρά πολιτικό. Δεν φταίει μόνο ο κ. Πατούλης διότι ήταν αναποτελεσματικός αυτό το τριήμερο. Φταίνε τα κόμματα, τα οποία επιλέγουν ανθρώπους που δεν κάνουν για αυτή τη δουλειά. Για τον β΄ βαθμό της τοπικής αυτοδιοίκησης πρέπει να έχεις περιφερειακή ορατότητα και να ξέρεις τι ακριβώς συμβαίνει στην Περιφέρεια των 5 εκατομμυρίων πολιτών. Αν δεν υπάρχει, τότε αποκλείεται ότι και να πάρεις να το βγάλεις σε πέρας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σγουρός αναφερόμενος στα σοβαρά προβλήματα που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Ελπίδα».

Μεταξύ άλλων είπε ότι η Περιφέρεια «όφειλε να έχει προβεί σε ρίψη άλατος πριν την έναρξη της χιονόπτωσης και να έχει παρατάξει σε εύλογη απόσταση, εκχιονιστικά, γκρέϊντερ και άλλα μηχανήματα ώστε να επιχειρήσουν άμεσα. Επίσης να υπάρχει μέριμνα απεγκλωβισμού ατόμων ή όπου δεν κατέστη δυνατόν να παρέχεται τροφή και νερό». Παράλληλα σύμφωνα με τον πρώην Περιφερειάρχη Αττικής κ. Σγουρό έπρεπε «να είχαν επισημανθεί τα επικίνδυνα σημεία και όλοι οι φορείς να είναι έτοιμοι να δράσουν. Αντιθέτως, όλοι μετά τις 2 το μεσημέρι εξαφανίστηκαν και είναι αδικαιολόγητοι».

Αναφερόμενος στη διανομή του αλατιού είπε ότι οι ποσότητες που είχε προμηθευτεί η Περιφέρεια Αττικής ήταν ελάχιστες καθώς την τελευταία στιγμή ο διαγωνισμός που ήταν σε εξέλιξη, κόπηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο. «Ο διαγωνισμός έπρεπε να γίνει έναν χρόνο πριν, για να αντιμετωπίσεις τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις. Εμείς, 12 χρόνια που διοικήσαμε δεν αντιμετωπίσαμε ποτέ τέτοιο θέμα. Η κυβέρνηση της ΝΔ έκανε ένα σοβαρό λάθος. Τον Σεπτέμβριο του 2019 μετέφερε τις αρμοδιότητες του Περιφερειακού συμβουλίου στην Οικονομική Επιτροπή.  Σε άτομα νέα, τα οποία δεν είχαν την εμπειρία και τη δυνατότητα να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες της χρονικής περιόδου. Ωστόσο το πρώτο λάθος ήταν του Σύριζα. Που εφάρμοσε την απλή αναλογική με αποτέλεσμα να γίνουν συμφωνίες κάτω από το τραπέζι για να γίνουν πλειοψηφίες με το πρόσχημα και την δικαιολογία της κυβερνησιμότητας» κατέληξε ο κ. Σγουρός.

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη του κ. Γιάννη Σγουρού:

ΠΗΓΗ >> https://kanaliena.gr/g-sgoyros-ta-kommata-prepei-na-prosechoyn-poioys-stirizoyn-ichitiko/

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr