Home ΚΟΣΜΟΣ Η Δανία θα τερματίσει τους περισσότερους περιορισμούς καθώς ο Covid δεν θεωρείται πλέον «κοινωνικά κρίσιμη νόσος»

Η Δανία θα τερματίσει τους περισσότερους περιορισμούς καθώς ο Covid δεν θεωρείται πλέον «κοινωνικά κρίσιμη νόσος»

by _
0 comment 153 views

Η Δανία θα τερματίσει τους περισσότερους περιορισμούς καθώς ο Covid δεν θεωρείται πλέον «κοινωνικά κρίσιμη νόσος»

27 Ιανουαρίου 2022 Niamh Harris


Η Δανία ανακοίνωσε ότι θα καταργήσει σχεδόν όλους τους περιορισμούς για τον Covid τον επόμενο μήνα, καθώς δεν κατηγοριοποιεί πλέον τον ιό ως «κοινωνικά κρίσιμη ασθένεια».

Οι περισσότεροι από τους περιορισμούς θα αρθούν έως την 1η Φεβρουαρίου, δήλωσε την Τετάρτη η πρωθυπουργός Mette Frederiksen: «Απόψε μπορούμε να σηκώσουμε τους ώμους μας και να ξαναβρούμε το χαμόγελο. Έχουμε απίστευτα καλά νέα, μπορούμε τώρα να καταργήσουμε τους τελευταίους περιορισμούς του κορωνοϊού στη Δανία»

Το RT αναφέρει: Το μόνο μέτρο που θα παραμείνει σε ισχύ προς το παρόν είναι η απαίτηση να κάνετε τεστ Covid-19 πριν εισέλθετε στη Δανία από το εξωτερικό.

Η Frederiksen σημείωσε ότι αν και «μπορεί να φαίνεται παράξενο και παράδοξο» ότι οι περιορισμοί θα καταργηθούν καθώς η Δανία βιώνει τα υψηλότερα ποσοστά μόλυνσης μέχρι σήμερα, επεσήμανε τη μείωση του αριθμού των ασθενών στην εντατική θεραπεία, πιστώνοντας τους εκτεταμένους εμβολιασμούς κατά του Covid-19 για διακοπή της σχέσης μεταξύ του αριθμού των νοσηλειών και των λοιμώξεων.

Ο υπουργός Υγείας Magnus Heunicke δήλωσε ότι υπήρξε «αποσύνδεση μεταξύ των λοιμώξεων και των ασθενών εντατικής θεραπείας, και οφείλεται κυρίως στη μεγάλη προσκόλληση των Δανών στον επανεμβολιασμό».



Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι ασφαλές και το σωστό να γίνει τώρα», υποστήριξε.

Ο Heunicke ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ο Covid-19 δεν θα θεωρείται πλέον «κοινωνικά κρίσιμη ασθένεια» από την 1η Φεβρουαρίου.

___________

ΠΗΓΗ >> https://newspunch.com/denmark-to-end-most-restrictions-as-covid-no-longer-considered-a-socially-critical-disease/

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr