Home Greek News Αττική Οδός: Οι μέτοχοι έφαγαν τον CEO και αναβάθμισαν τον υπεύθυνο του χάους

Αττική Οδός: Οι μέτοχοι έφαγαν τον CEO και αναβάθμισαν τον υπεύθυνο του χάους

by _
0 comment 92 views

Αττική Οδός: Οι μέτοχοι έφαγαν τον CEO και αναβάθμισαν τον υπεύθυνο του χάους

Η εταιρία, νωρίτερα, αναγκάστηκε να αποδεχθεί την “πρόταση” του Κυριάκου Μητσοτάκη για να καταβάλλει αποζημίωση 2,000 ανά αυτοκίνητο…


Εν μετρία συγχύσει τελούν διοίκηση και μέτοχοι της Αττικές Διαδρομές, εταιρίας που διαχειρίζεται την Αττική Οδό, καθώς εξώθησαν σε παραίτηση των διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας και ανέθεσαν τα καθήκοντά του στον έως τώρα διευθυντή κυκλοφορίας, ήτοι τον καθ ύλην αρμόδιο για το χάος που δημιουργήθηκε!

Την παραίτηση του CEO της Αττικές Διαδρομές -διαχειρίστριας εταιρίας της Αττικής Οδού- έκανε αποδεκτή το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας, Βασίλη Χαλκιά που συνεδρίασε εκτάκτως. Παράλληλα αναβάθμισε τον έως τώρα διευθυντή κυκλοφορίας της εταιρίας, Αριστοφάνη Παπαδημητρίου, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα CEO, έως ότου οριστεί νέος.

Η απόφαση αυτή εγείρει προφανή ερωτηματικά και αποτελεί ένδειξη μιας ακόμη προσπάθειας επικοινωνιακής συγκάλυψης μιας κρίσιμης κατάστασης για την οποία κανείς δεν θέλει να αναλάβει ουσιαστικά την ευθύνη.

Η απομάκρυνση του CEO φαίνεται όμως ότι ήταν προαποφασισμένη και ότι εντάσσεται στο ευρύτερο σχέδιο αναδιάρθρωσης που προωθεί η νέα διοίκηση των Ολλανδών στην Ελλάκτωρ. Η κρίση στην Αττική Οδό φαίνεται ότι έδρασε ως επιταχυντής εξελίξεων, χωρίς όμως να οδηγήσει σε ουσιαστική ανασκόπηση και ενδεχόμενη επαναξιολόγηση προσώπων και καταστάσεων.

Η εταιρία, νωρίτερα, αναγκάστηκε να αποδεχθεί την “πρόταση” του Κυριάκου Μητσοτάκη για να καταβάλλει αποζημίωση 2,000 ανά αυτοκίνητο που ήταν αποκλεισμένο στην Αττική Οδό, ήτοι ένα κόστος που δεν υπερβαίνει τα 15 εκατ. Ωστόσο, η κίνηση αυτή, όπως έχει εγκαίρως το Crisis Monitor επισημάνει, αποτελεί έμμεση παραδοχή ευθύνης, τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη Εισαγγελική έρευνα. Κατ’ επέκταση, η εταιρία αναμένεται να συρθεί στα δικαστήρια και να αναγκαστεί να πληρώσει τεράστιες αποζημιώσεις, οι οποίες δεν μπορούν να προβλεφθούν, αλλά θα πρέπει να περιγραφούν στις οικονομικές καταστάσεις της εταιρίας, τη στιγμή μάλιστα που η σύμβαση λήγει και υπάρχει ενδεχόμενο την επόμενη να την αναλάβει άλλη κοινοπραξία, καθώς το ΤΑΙΠΕΔ προκήρυξε τη δημοπράτηση της νέας σύμβασης παραχώρησης.

Η ανακοίνωση



Στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε., που συνεδρίασε εκτάκτως, σήμερα, Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022, ο κ. Βασίλειος Χαλκιάς, Διευθύνων Σύμβουλος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, από την ίδρυσή της το 1999, υπέβαλλε την παραίτησή του.

Όπως δήλωσε ο κ. Χαλκιάς στην επιστολή του

«Προ ολίγου διασφαλίστηκε η ασφαλής απομάκρυνση και των τελευταίων ανθρώπων που εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό. Ως όμως προϊστάμενος ενός ολόκληρου μηχανισμού αισθάνομαι την ανάγκη να διευκολύνω την εταιρεία και να υποβάλλω την παραίτησή μου από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου ευχόμενος τα καλύτερα στον αντικαταστάτη μου. Ήταν τιμή μου που υπηρέτησα τις ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε. σε αυτό το εμβληματικό έργο της Αττικής Οδού».



Το Διοικητικό Συμβούλιο αφού ευχαρίστησε τον κ. Β. Χαλκιά για την 20ετή του προσφορά στην εταιρεία έκανε δεκτή την παραίτησή του και αποφάσισε την ανάληψη και άσκηση των καθηκόντων του κ. Β. Χαλκιά, από τον κ. Αριστοφάνη Παπαδημητρίου, Διευθυντή Κυκλοφορίας της εταιρείας, μέχρι την επιλογή νέου Διευθύνοντος Συμβούλου.

—————

ΠΗΓΗ >> https://www.crisismonitor.gr/2022/01/25/attiki-odos-oi-metochoi-efagan-ton-ceo-kai-anavathmisan-ton-ypeythyno-toy-chaoys/

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr