Home Greek News Έξαλλοι στην Μόσχα: Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν ελληνικό έδαφος κατά της Ρωσίας-Στρατηγός Φραγκούλης: Γίνε λίγο Τούρκος

Έξαλλοι στην Μόσχα: Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν ελληνικό έδαφος κατά της Ρωσίας-Στρατηγός Φραγκούλης: Γίνε λίγο Τούρκος

by _
0 comment 145 views

Εθνικά θέματα 

Έξαλλοι στην Μόσχα: Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν ελληνικό έδαφος κατά της Ρωσίας-Στρατηγός Φραγκούλης: Γίνε λίγο Τούρκος


Ο Στρατηγός ουσιαστικά ζητά από την ελληνική πλευρά, να διαπραγματευτεί με τις ΗΠΑ, για την αποδοχή σοβαρών ανταλλαγμάτων που θα αφορούν κρίσιμα αμερικανικά οπλικά συστήματα που έχουν τόσο ανάγκη οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, όπως Αντιτορπιλικά, ελικόπτερα, αυτοκινούμενα πυροβόλα κά.

“Σε περίπτωση ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τη βάση στον κόλπο της Σούδας στην Κρήτη”, δήλωσε ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στον ΟΑΣΕ Μάικλ Κάρπεντερ στις 23 Ιανουαρίου σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Καθημερινή.

Η συνέντευξη επικεντρώθηκε στην κατάσταση στην Ουκρανία, τις ανησυχίες για πιθανή στρατιωτική παρέμβαση της Ρωσίας στην ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, και τις πιθανές ενέργειες του ΝΑΤΟ για να αποτρέψει ένα τέτοιο σχέδιο.



Ο Αμερικανός αξιωματούχος ρωτήθηκε τι θα μπορούσε να απαιτηθεί από την Ελλάδα ως μέρος της συνολικής προσπάθειας του ΝΑΤΟ εάν η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία;

«Πολύ», απάντησε ο Κάρπεντερ. Σύμφωνα με τον ίδιο, “οι ΗΠΑ θα επιδιώξουν να διασφαλίσουν ότι οι δυτικοί εταίροι και σύμμαχοί τους θα επιφέρουν στη Ρωσία, μαζί με το διπλωματικό, και οικονομικό κόστος”.

«Θα φροντίσουμε να ενισχύσουμε την αποτρεπτική μας δύναμη μαζί με τους Έλληνες φίλους μας. Και ξέρετε, δεν είναι μυστικό ότι η Σούδα είναι ένα από τα κύρια στρατηγικά μας πλεονεκτήματα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε », τόνισε ο Κάρπεντερ.

Ο ίδιος δήλωσε ότι εφόσον οι ΗΠΑ και η Ελλάδα συνεργάζονται στον τομέα της ενέργειας, και οποιαδήποτε κρίση στην Ουκρανία θα ήταν επίσης του ίδιου επιπέδου, Ελλάδα και ΗΠΑ θα πρέπει να συντονίσουν τις ενέργειές τους έχοντας κατά νου και αυτό το ενδεχόμενο.



Ο Κάρπεντερ τόνισε ότι η Αλεξανδρούπολη είναι ένας σημαντικός ενεργειακός κόμβος και πρόσθεσε ότι δεν έχει τίποτα να πει για την πόλη αυτή , αλλά τόνισε ότι η Ελλάδα και οι ΗΠΑ είναι τόσο στενά συνδεδεμένες σε διάφορους τομείς που «αν δεν αρέσει στον κ. Λαβρόφ, τότε τι μπορεί να κάνει”.

Στις 14 Οκτωβρίου 2021, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ελλάδα ανανέωσαν την αμυντική τους συμφωνία. Η Ελλάδα παραχώρησε στις Ηνωμένες Πολιτείες το δικαίωμα να χρησιμοποιούν πολλές βάσεις για στρατιωτικούς σκοπούς επ’ αόριστον και η ίδια η συμφωνία συμπληρώθηκε με διάταξη για αυτόματη ανανέωση μετά τη λήξη της.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ, ο γραμματέας Τύπου του Ρώσου Προέδρου, δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι Antenna ότι “η μεταφορά στρατιωτικού υλικού από τις ΗΠΑ μέσω της Αλεξανδρούπολης ανησυχεί τη Ρωσία, γιατί το ΝΑΤΟ αποκαλεί τη Ρωσία “εχθρό”.

Η ουσία εδώ αφορά την γνωστή διαχρονική παροιμία με τα “ Βουβάλια και τα βατράχια”, και αφορά την ελληνική πλευρά, η οποία ακροβατεί σε μια πιθανή γιγαντιαίων τόνων σύγκρουση, η οποία μόνο καλό δεν θα έφερνε για κανέναν.

—————–

ΠΗΓΗ >> https://www.pentapostagma.gr/ethnika-themata/7065173_exalloi-stin-mosha-oi-ipa-shediazoyn-na-hrisimopoiisoyn-elliniko-edafos

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr