Home ΔΙΕΘΝΗ Ο ΠΟΥ προβλέπει το τέλος της πανδημίας του Covid στην Ευρώπη…

Ο ΠΟΥ προβλέπει το τέλος της πανδημίας του Covid στην Ευρώπη…

by _
0 comment 126 views

Ο ΠΟΥ προβλέπει το τέλος της πανδημίας του Covid στην Ευρώπη…

24 Ιανουαρίου 2022, από τον Niamh Harris


Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ευρώπη λέει ότι η παραλλαγή Omicron θα μπορούσε να είναι το «τελικό παιχνίδι» του Covid-19.

Ο διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ευρώπη, Χανς Κλούγκε, ισχυρίστηκε ότι μπορεί να υπάρξει τέλος για την πανδημία.

«Είναι εύλογο ότι η περιοχή κινείται προς ένα είδος πανδημικού τελικού παιχνιδιού», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο την Κυριακή, προσθέτοντας ότι η παραλλαγή Omicron, η οποία έχει αποδειχθεί ότι είναι πιο ήπια από προηγούμενα στελέχη, θα μπορούσε να μολύνει το 60% των Ευρωπαίων μέχρι τον Μάρτιο.

Ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Άντονι Φάουτσι έκανε παρόμοια πρόβλεψη την Κυριακή.

Το RT αναφέρει: Μετά από αυτό το τρέχον κύμα του Omicron, «θα υπάρχει για αρκετές εβδομάδες και μήνες μια παγκόσμια ανοσία, είτε χάρη στο εμβόλιο είτε επειδή οι άνθρωποι έχουν ανοσία λόγω της μόλυνσης και επίσης μειώνοντας την εποχικότητα», εξήγησε ο Kluge.

«Προβλέπουμε ότι θα υπάρξει μια περίοδος ησυχίας προτού επανέλθει ο Covid-19 προς το τέλος του έτους, αλλά όχι απαραίτητα η επανεμφάνιση της πανδημίας», είπε ο ειδικός για τους ιούς.

Ωστόσο, ο Kluge προέτρεψε να είμαστε προσεκτικοί και επανέλαβε ότι ο ιός Covid-19 ήταν πολύ δύσκολο να προβλεφθεί. Ο επικεφαλής του ΠΟΥ είπε ότι προτεραιότητα πρέπει να είναι η σταθεροποίηση της πανδημίας και η «ελαχιστοποίηση της διαταραχής».

Σημείωσε ότι τα επίπεδα εμβολιασμού στην Ευρώπη κυμαίνονται μεταξύ των χωρών, από 25% έως 95% του πληθυσμού, γεγονός που ευθύνεται για διαφορετικά επίπεδα νοσηλειών και θανάτου.

«Σταθεροποίηση σημαίνει ότι το σύστημα υγείας δεν κατακλύζεται πλέον λόγω του Covid-19 και μπορεί να συνεχίσει με τις βασικές υπηρεσίες υγείας, οι οποίες δυστυχώς έχουν πραγματικά διαταραχθεί λόγω καρκίνου, καρδιαγγειακών παθήσεων και συνήθους ανοσοποίησης», πρόσθεσε.

___________

ΠΗΓΗ >> https://newspunch.com/who-predicts-an-end-to-the-covid-pandemic-in-europe/

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr