Home ΗΠΑ Ο Τραμπ κατηγορείται ότι παραπλάνησε τράπεζες και εφοριακούς

Ο Τραμπ κατηγορείται ότι παραπλάνησε τράπεζες και εφοριακούς

by _
0 comment 184 views

O πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε συγκέντρωση οπαδών στο Πέρι της Τζόρτζια, στις 25 Σεπτεμβρίου 2021. (AP Photo/Ben Gray, File)

Ο Τραμπ κατηγορείται ότι παραπλάνησε τράπεζες και εφοριακούς

19 Ιανουαρίου 2022

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ («ΑΡ») – Το γραφείο της γενικής εισαγγελέως της Νέας Υόρκης αργά την Τρίτη δήλωσε σε δικαστήριο ότι οι ερευνητές της έχουν αποκαλύψει στοιχεία πως η εταιρεία του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ χρησιμοποίησε «δόλια ή παραπλανητικά» εκτιμήσεις περιουσιακών στοιχείων για να λάβει δάνεια και φορολογικά οφέλη.

Τα δικόγραφα αναφέρουν ότι οι πολιτειακές Αρχές δεν έχουν αποφασίσει ακόμη εάν θα ασκήσουν μήνυση σε σχέση με τους ισχυρισμούς, αλλά ότι οι ερευνητές πρέπει να ανακρίνουν τον Τραμπ και τα δύο μεγαλύτερα παιδιά του ως μέρος της έρευνας.

Ο οργανισμός Τραμπ εξέδωσε ανακοίνωση την Τετάρτη χαρακτηρίζοντας την πολιτική έρευνα «αβάσιμη» και πολιτικά υποκινούμενη.

Στα δικαστικά έγγραφα, το γραφείο της γενικής εισαγγελέως Λετίθια Τζέιμς έδωσε την πιο λεπτομερή λογιστική μέχρι στιγμής μιας μακροχρόνιας έρευνας για τους ισχυρισμούς ότι η εταιρεία του Τραμπ υπερέβαλλε την αξία των περιουσιακών στοιχείων για να λάβει ευνοϊκούς όρους δανείου ή ανέφερε λανθασμένα την αξία της γης για να μειώσει τη φορολογική της επιβάρυνση.

Ο Οργανισμός Τραμπ, ανέφερε, είχε υπερεκτιμήσει την αξία των δωρεών γης που έγιναν στη Νέα Υόρκη και την Καλιφόρνια σε έγγραφα που υποβλήθηκαν στην Εφορία (IRS) για να δικαιολογήσει πολλά εκατομμύρια δολάρια σε φορολογικές εκπτώσεις.

Οταν έκανε εκτιμήσεις για την περιουσία του Τραμπ, η εταιρεία ανέφερε λάθος το μέγεθος του ρετιρέ του στο Μανχάταν, λέγοντας ότι ήταν σχεδόν τρεις φορές το πραγματικό του μέγεθος -μια διαφορά στην αξία περίπου 200 εκατομμυρίων δολαρίων- ανέφερε το γραφείο της εισαγγελέως Τζέιμς, επικαλούμενο την κατάθεση από τον μακροχρόνιο οικονομικό επικεφαλής του Τραμπ, Αλεν Γουίζελμπεργκ (Αllen Weisselberg), ο οποίος είχε κατηγορηθεί πέρυσι για φορολογική απάτη σε παράλληλη ποινική έρευνα.



Το γραφείο της Τζέιμς εξήγησε τα ευρήματά του σε μια δικαστική πρόταση που επιδιώκει να αναγκάσει τον Τραμπ, την κόρη του Ιβάνκα Τραμπ και τον γιο του Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ να συμμορφωθούν με τις κλήσεις που ζητούν την κατάθεσή τους.

Οι ερευνητές, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, «ανέπτυξαν σημαντικά πρόσθετα στοιχεία που δείχνουν ότι ο οργανισμός Τραμπ χρησιμοποίησε δόλιες ή παραπλανητικές αποτιμήσεις περιουσιακών στοιχείων για να αποκτήσει μια σειρά από οικονομικά οφέλη, συμπεριλαμβανομένων δανείων, ασφαλιστικών καλύψεων και φορολογικών εκπτώσεων».

Στη δήλωσή του, ο οργανισμός Τραμπ ανέφερε ότι «η μόνη που παραπλανά το κοινό είναι η Λετίθια Τζέιμς».

«Εξαπάτησε τους Νεοϋορκέζους βασίζοντας ολόκληρη την υποψηφιότητά της σε μια υπόσχεση να συλλάβει τον Τραμπ πάση θυσία χωρίς να έχει δει ίχνος αποδείξεων και παραβιάζοντας κάθε πιθανό ηθικό κανόνα», έγραψε ο οργανισμός Τραμπ. «Τρία χρόνια αργότερα βρίσκεται τώρα αντιμέτωπη με τη σκοτεινή πραγματικότητα ότι δεν έχει καμία υπόθεση».



Η νομική ομάδα του Τραμπ προσπάθησε να μπλοκάρει τις κλήσεις, αποκαλώντας τις ως ένα «πρωτοφανή και αντισυνταγματικό ελιγμό». Λένε ότι η Τζέιμς προσπαθεί με ακατάλληλο τρόπο να λάβει μαρτυρία που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στην παράλληλη ποινική έρευνα, υπό την επίβλεψη του εισαγγελέα του Μανχάταν, Αλβιν Μπραγκ (Alvin Bragg).

Ο Τραμπ μήνυσε την Τζέιμς στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο τον περασμένο μήνα, επιδιώκοντας να βάλει τέλος στην έρευνά της.

_____________

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr