Home Greek News Για πότε ορίστηκε η δικάσιμος του προέδρου της κοινότητας Φυλακίου Χρήστου Τυρμπάκη

Για πότε ορίστηκε η δικάσιμος του προέδρου της κοινότητας Φυλακίου Χρήστου Τυρμπάκη

by _
0 comment 136 views

Φωτογραφία της ΕΡΤ Ορεστιάδας.

Για πότε ορίστηκε η δικάσιμος του προέδρου της κοινότητας Φυλακίου Χρήστου Τυρμπάκη

 15-01-2022

Για τις 18 Φεβρουαρίου 2022 ορίστηκε η δικάσιμος του προέδρου της κοινότητας Φυλακίου, Χρήστου Τυρμπάκη, ο οποίος συνελήφθη το εχτές πρωί για “παράνομη βία” και “απείθεια”, στη διάρκεια ειρηνικής διαμαρτυρίας που έκανε μπροστά σε εκσκαφέα της εταιρείας που έχει αναλάβει τις εργασίες επέκτασης των δομών μεταναστών, με σκοπό να εμποδίσει τη συνέχισή τους.

Πριν οδηγηθεί στην Αστυνομική Διεύθυνση, οι αστυνομικοί τον συνόδευσαν στο Κέντρο Υγείας Ορεστιάδας, όπου, προληπτικά, υποβλήθηκε σε εξετάσεις, καθώς εχθές παρουσίασε επεισόδιο υπέρτασης την ώρα που αστυνομικοί επιχείρησαν να τον απομακρύνουν από το οδόστρωμα, όπου έκανε καθιστική διαμαρτυρία.

“Σαν εκπρόσωπος της τοπικής κοινωνίας, πήγα για να εκφράσω τη διαμαρτυρία όλων των κατοίκων, οι οποίοι αντιτίθενται στην επέκταση της δομής“, δήλωσε ο κ. Τυρμπάκης όταν βγήκε από το γραφείο του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι “δεν γνωρίζει γιατί συνελήφθη”, άλλωστε, όπως είπε, όταν του ζητήθηκε, παραδόθηκε στους αστυνομικούς. “Ίσως να τους ενόχλησε που πήρα κάποια πλάνα, και η διαμαρτυρία μου”, ανέφερε συγκεκριμένα.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων και αντιδράσεων από την πλευρά των κατοίκων του Φυλακίου, ο κ. Τυρμπάκης δήλωσε ότι “δεν γνωρίζει τι θα ακολουθήσει, καθώς θα πρέπει πρώτα να μαζευτούν οι κάτοικοι και να αποφασίσουν μαζί για τη συνέχεια…”

Τον κ. Τυρμπάκη συνόδευαν ως συνήγοροι υπεράσπισής του, οι νομικοί σύμβουλοι του δήμου Ορεστιάδας, Βασίλης Παραπαγγίδης και Αμαλία Σούλη.



Σε δηλώσεις του, ο κ. Παραπαγγίδης εξήγησε ότι ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις πράξεις της “παράνομης βίας” και της “απείθειας”, και μετά την εμφάνιση του κατηγορούμενου στον Εισαγγελέα, αφέθηκε ελεύθερος. “Αρνούμαστε κάθε κατηγρία, στις 18 Φεβρουαρίου, που ορίστηκε η δικάσιμος, θα παρουσιάσουμε όλα μας τα επιχειρήματα, έχοντας, φυσικά, απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη…”, πρόσθεσε ο κ. Παραπαγγίδης, υπογραμμίζοντας ότι “ο κ. Τυρμπάκης είναι γνωστός και για τον πράο χαρακτήρα του και για τη συμπεριφορά του όλα αυτά τα χρόνια”.

Παρόντες έξω από το δικαστικό μέγαρο Ορεστιάδας ήταν ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης, ο επικεφαλής της “Δημοτικής Επαναφοράς”, Χρήστος Καζαλτζής και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι, σε ένδειξη συμπαράστασης στον πρόεδρο του Φυλακίου. “Το θετικό είναι ότι ο κ. Τυρμπάκης αφέθηκε ελεύθερος, θεωρούμε ότι δεν έπραξε καμία από τις κατηγορίες, και αυτό θα αποδειχθεί και στη δικάσιμο της 18ης Φεβρουαρίου”, σχολίασε ο κ. Μαυρίδης.

Καταλήγοντας υπογράμμισε ότι ο δήμος έχει ξεκινήσει τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, που θα κατατεθούν τη Δευτέρα (17/01). “Ήδη προετοιμάζονται γι’ αυτό οι νομικοί μας σύμβουλοι, ώστε να είναι εμπεριστατωμένη η κατάθεση των ασφαλιστικών μέτρων, ώστε να έχουμε πιθανότητες δικαίωσης”, κατέληξε στις δηλώσεις του.



Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr