Home ΗΠΑ Κάτι τρέχει με τους πιλότους και η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας των ΗΠΑ αναστέλλει την εγκατάσταση 5G σε ΌΛΑ τα αεροδρόμια…

Κάτι τρέχει με τους πιλότους και η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας των ΗΠΑ αναστέλλει την εγκατάσταση 5G σε ΌΛΑ τα αεροδρόμια…

by _
0 comment 141 views

Κάτι τρέχει με τους πιλότους και η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας των ΗΠΑ αναστέλλει την εγκατάσταση 5G σε ΌΛΑ τα αεροδρόμια…

Effie Stavridou


Κάτι τρέχει με τους πιλότους…

Μετά τους αλεπάλληλους θανάτους και θρομβοεμβολικά ή αιμορραγικά επεισόδια εμβολιασμένων πιλότων (αλήθεια με τους επιβάτες ποιος ξέρει τι συμβαίνει αφότου πάνε στον προορισμό τους?) και τον εκβιασμό εκ μέρους των εταιρειών ότι θα διακόψουν επ’ αόριστον τα δρομολόγιά τους και θα κάνουν καταγγελία στο Ανώτατο Δικαστήριο, ο FAA (Federal Aviation Administration, Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας) την παραμονή ακριβώς της εφαρμογής, αναστέλλει την έναρξη λειτουργίας της 5G στα αμερικάνικα αεροδρόμια, προκειμένου να τεθεί πλαίσιο ασφάλειας.

(Εδώ γελάνε, γιατί όλα γίνονται για την ασφάλεια των μηχανημάτων, αλλά κάτι είναι κι αυτό…) 

Εδώ όλα καλά? Όλα στο γάμο του καραγκιόζη??

Διαβάστε τώρα την ανακοίνωση που έβγαλε η FAA για αυτό το θέμα….

_____________

Το 5G και η Ασφάλεια της Αεροπορίας



Η FAA εργάζεται σε μέτρα για να διασφαλίσει ότι τα ραδιοσήματα από τα πρόσφατα ενεργοποιημένα ασύρματα συστήματα τηλεπικοινωνιών μπορούν να συνυπάρχουν με ασφάλεια με τις πτητικές λειτουργίες στις Ηνωμένες Πολιτείες, με τη συμβολή του κλάδου των αερομεταφορών και της βιομηχανίας τηλεπικοινωνιών.

Το ζήτημα της ασφάλειας

Η ασφάλεια είναι η αποστολή μας και καθοδηγεί όλες τις αποφάσεις μας. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι υπηρεσίες 5G σχεδιάζονται να ξεκινήσουν από τις 19 Ιανουαρίου χρησιμοποιώντας συχνότητες σε ένα ραδιοφάσμα που ονομάζεται C-band. Αυτές οι συχνότητες μπορεί να είναι κοντά σε αυτές που χρησιμοποιούνται από τα υψομετρικά ραντάρ, ένα σημαντικό κομμάτι του εξοπλισμού ασφαλείας στα αεροσκάφη. Για να εξασφαλιστεί ότι αυτό δεν οδηγεί σε επικίνδυνες παρεμβολές, η FAA απαιτεί τα υψομετρικά ραντάρ να είναι ακριβή και αξιόπιστα.

Κίνδυνος διακοπής της αεροπορίας από το 5G

Επειδή η προτεινόμενη ανάπτυξη 5G περιλαμβάνει έναν νέο συνδυασμό επιπέδων ισχύος, συχνοτήτων, εγγύτητας σε πτητικές λειτουργίες και άλλων παραγόντων, η FAA θα χρειαστεί να επιβάλει περιορισμούς στις πτητικές λειτουργίες χρησιμοποιώντας ορισμένους τύπους εξοπλισμού υψομέτρου ραντάρ κοντά σε κεραίες σε δίκτυα 5G.

 


Αυτοί οι περιορισμοί ασφαλείας θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα προγράμματα και τις λειτουργίες πτήσεων, επηρεάζοντας το σύστημα αερομεταφορών. Πριν και μετά την έναρξη της ανάπτυξης του 5G, η FAA θα συνεχίσει να εργάζεται καθημερινά για να μειώσει τις επιπτώσεις αυτής της διακοπής καθώς σημειώνουμε πρόοδο στην ασφαλή ενσωμάτωση του 5G και της αεροπορίας.

Συνεργασία και εργασίες σε εξέλιξη για τη μείωση του κινδύνου διαταραχής
Οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών προσφέρθηκαν να καθυστερήσουν οικειοθελώς την ανάπτυξη 5G κατά δύο εβδομάδες και να περιορίσουν τις δικές τους λειτουργίες κεραίας σε περιοχές κοντά σε βασικά αεροδρόμια όπου οι παρεμβολές θα μπορούσαν να οδηγήσουν στις πιο προβληματικές διακοπές. Η FAA, σε συνεργασία με την αεροπορική κοινότητα και τις εταιρείες ασύρματης επικοινωνίας, υπέβαλε 50 αεροδρόμια για να έχουν buffers.

Περισσότερα ΕΔΩ >> https://www.faa.gov/5g

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr