Home ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ – EXCLUSIVES ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το Ανώτατο Δικαστήριο μπλοκάρει την εντολή εμβολίου Μπάιντεν για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το Ανώτατο Δικαστήριο μπλοκάρει την εντολή εμβολίου Μπάιντεν για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις

by _
0 comment 143 views

Al Drago | Bloomberg | Getty Images

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το Ανώτατο Δικαστήριο μπλοκάρει την εντολή εμβολίου Μπάιντεν για τις ιδιωτικές επιχειρήσεις

Από την Cristina Laila
Δημοσιεύθηκε 13 Ιανουαρίου 2022 στις 1:51 μ.μ


Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ μπλόκαρε την Πέμπτη την εντολή εμβολίου OSHA του Τζο Μπάιντεν για επιχειρήσεις με 100+ υπαλλήλους.

Ωστόσο, η συντηρητική πλειοψηφία επέτρεψε να παραμείνει ο κανόνας των εργαζομένων στον τομέα της υγείας – οι δικαστές Ρόμπερτς και Κάβανο τάχθηκαν στο πλευρό των αριστερών.

«Παρόλο που το Κογκρέσο έδωσε αναμφισβήτητα στον OSHA την εξουσία να ρυθμίζει τους επαγγελματικούς κινδύνους, δεν έδωσε σε αυτήν την υπηρεσία την εξουσία να ρυθμίζει τη δημόσια υγεία ευρύτερα», έγραψε το δικαστήριο σε μια ανυπόγραφη γνώμη.

«Το να απαιτείται ο εμβολιασμός 84 εκατομμυρίων Αμερικανών, που επιλέχθηκαν απλώς και μόνο επειδή εργάζονται για εργοδότες με περισσότερους από 100 εργαζομένους, σίγουρα εμπίπτει στην τελευταία κατηγορία», έγραψε το δικαστήριο.

Το CNBC ανέφερε:

Το Ανώτατο Δικαστήριο εμπόδισε την Πέμπτη την κυβέρνηση Μπάιντεν να επιβάλει τις σαρωτικές απαιτήσεις εμβολίων ή δοκιμών σε μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες, αλλά επέτρεψε να ισχύουν παρόμοιες απαιτήσεις για ιατρικές εγκαταστάσεις που λαμβάνουν πληρωμές Medicare ή Medicaid.

Οι αποφάσεις ήρθαν τρεις ημέρες αφότου άρχισε να ισχύει το έκτακτο μέτρο της Διοίκησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία (OSHA, Occupational Safety and Health Administration). 

Αυτή η εντολή απαιτούσε ότι οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις με 100 ή περισσότερους υπαλλήλους πρέπει να εμβολιάζονται ή να υποβάλλουν αρνητικό τεστ Covid κάθε εβδομάδα για να εισέλθουν στον χώρο εργασίας. Επίσης, απαιτούσε από τους μη εμβολιασμένους εργαζόμενους να φορούν μάσκες σε εσωτερικούς χώρους στην εργασία.

Ο Ανώτατος Δικαστής Τζον Ρόμπερτς, ο οποίος διορίστηκε από τον Πρόεδρο Τζορτζ Μπους, είπε κατά τη διάρκεια των επιχειρημάτων ότι πιστεύει ότι είναι δύσκολο να υποστηριχθεί ότι ο νόμος του 1970 που διέπει την OSHA «δίνει ελευθερία στις υπηρεσίες να θεσπίσουν τόσο ευρεία ρύθμιση».

Η ψήφος ήταν 6-3.

Οι Breyer, Sotomayor και Kagan διαφωνούν με την απόφαση να αποκλειστεί ο κανόνας vax-or-test  (Εμβολιαστείτε ή Κάντε Τέστ) για χώρους εργασίας 100 ή περισσότερων εργαζομένων.

** Εδώ είναι ο σύνδεσμος της σημερινής απόφασης.

ΠΗΓΗ > https://www.thegatewaypundit.com/2022/01/breaking-supreme-court-blocks-bidens-osha-vax-mandate/

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr