Home ΔΙΕΘΝΗ ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ: ΕΓΧΡΩΜΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΤΥΜΠΑΝΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ;;; – Ο ΚΟΣΜΟΣ ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ…ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ

ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ: ΕΓΧΡΩΜΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΤΥΜΠΑΝΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ;;; – Ο ΚΟΣΜΟΣ ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ…ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ

by _
0 comment 146 views

analyst.gr: ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ, Η ΕΓΧΡΩΜΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΤΥΜΠΑΝΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ


7 Ιανουαρίου 2022 • από Analyst Team

Το Καζακστάν ήταν η τελευταία δημοκρατία που εγκατέλειψε τη Σοβιετική Ένωση όταν κατέρρευσε, το Δεκέμβριο του 1991 – ενώ για τη σημερινή Ρωσία είναι ακόμη πιο στρατηγικός σύμμαχος, από ότι η Κίνα. Έχει υπογράψει τη συνθήκη συλλογικής ασφάλειας των έξι χωρών της περιοχής το 2003 και είναι βασικό μέλος της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης – ενώ τα ρωσικά έχουν την ιδιότητα της επίσημης γλώσσας που ομιλεί το 51% των Πολιτών του. Εκτός αυτού, τουλάχιστον 3,5 εκ. Ρώσοι ζουν στο Καζακστάν – αποτελώντας τη δεύτερη μεγαλύτερη ρωσική κοινότητα μετά την Ουκρανία…

ΑΝΑΛΥΣΗ

Το Καζακστάν είναι ένα περίκλειστο κράτος των 19 εκ. ανθρώπων, με τεράστια έκταση και με ΑΕΠ 169,84 δις $ το 2020 (189 δις $ η Ελλάδα) – με κατά κεφαλήν 10.963 $, αλλά σε όρους αγοραστικής αξίας 25.337 $. Το δημόσιο χρέος ως προς το ΑΕΠ του είναι μόλις 23,4%, έχει εμπορικά πλεονάσματα και έλλειμμα προϋπολογισμού στο 4% το 2020 – συνήθως όμως γύρω στο 2%. Έχει πλούσιο υπέδαφος, με πολλά σημαντικά μέταλλα – ενώ διαθέτει μεγάλες ποσότητες ουρανίου και ενέργειας.

Όπως είναι γνωστό τώρα, βυθίστηκε στο χάος μέσα σε μία σχεδόν νύχτα, αρχικά λόγω του διπλασιασμού των τιμών του υγροποιημένου φυσικού αερίου – το οποίο έφτασε στο ρωσικό ισοδύναμο των 20 ρουβλιών ανά λίτρο, με το μέσον όρο όμως στη Ρωσία στα 30 ρούβλια. Με το 1 € να αντιστοιχεί σε 85 ρούβλια (πηγή), η τιμή του λίτρου αυξήθηκε στο Καζακστάν στα 0,24 € περίπου – πυροδοτώντας πανεθνικές διαμαρτυρίες που κάλυψαν ολόκληρη την επικράτεια του, από τον κορυφαίο επιχειρηματικό κόμβο Almaty, έως τα δύο λιμάνια της Κασπίας Θάλασσας και την πρωτεύουσα (χάρτης)….

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ! >> https://analyst.gr/2022/01/07/kazakstan-i-egxromi-epanastasi-kai-ta-timpana-tou-polemou/?

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr