Home ΔΙΕΘΝΗ Είναι ομολογητής της Ορθοδοξίας ο Τζόκοβιτς; Μάλλον όχι. Για να μην πούμε και για τις…μασονικές του πόζες…

Είναι ομολογητής της Ορθοδοξίας ο Τζόκοβιτς; Μάλλον όχι. Για να μην πούμε και για τις…μασονικές του πόζες…

by _
0 comment 349 views


Γράφει ο Χρήστος Βλαμάκης για το orthopraxia.gr

Novak Djokovic - Meditacija (Kundalini yoga) (Ami G Show 2008) - YouTube

Αρχικά, να γίνει ξεκάθαρο πως το άρθρο αφορά μόνο συνειδητούς ορθόδοξους Χριστιανούς και κανέναν άλλο. Για τους υπόλοιπους «όλα επιτρέπονται», που λέει και ο Ντοστογιέφσκι.

Παρατηρώ πως και χριστιανικά ιστολόγια, πατάνε την μπανανόφλουδα, με τον γνωστό τενίστα- εικάζω λόγω άγνοιας. Όμως, πριν δώσουμε την τροφή – εμείς τα νήπια, πρέπει να κάνουμε και μια έρευνα. Ας μην γινόμαστε σαν τους άλλους που κάνει μια ψευτοανταρσία ο εκάστοτε δεσπότης (και ενώ έχει πει 1000 ανοησίες) και τον ονομάζουν άξιο ή και άγιο.

Η εκκλησία μας, άνα τους αιώνες, είχε μέλη τα οποία έχυσαν το αίμα τους, βρέθηκαν σε εξορίες, υπέμειναν τα πάνδεινα, για να μας παραδώσουν την πίστη ανόθευτη. Και εμείς σήμερα τι κάνουμε; Εκθειάζουμε έναν άνθρωπο για την “ομολογία πίστεως” του, τα Χριστιανικά του έργα κλπ. Δεν βλέπουμε πέρα από αυτό. Δεν βλέπουμε ότι κάτι τέτοια πρότυπα φέρνουν τον οικουμενισμό, ανεπαίσθητα, μέσα στα σπίτια μας.

Για να μην παρεξηγηθώ (σήμερα που πρέπει να αποδεικνύεις ότι δεν είσαι ελέφαντας – συνεχώς), ο Τζόκοβιτς έκανε πολύ καλά που αντέδρασε, χαιρόμαστε γι’ αυτό, τον αγαπάμε, μπορεί να είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος, όμως παράλληλα απέχει πολύ από το να θεωρείται ένα συνειδητό μέλος της εκκλησίας. Αύριο βέβαια μπορεί να είναι και άγιος. Αυτό όμως εμείς δεν το ξέρουμε.

Πρώτα πρώτα, ξέρουμε τι πραγματικά πιστεύει ο Τζόκοβιτς ή αναπαράγουμε ό,τι βρούμε;

Προσωπικά, θεωρώ πως τα έχει κάνει σαλάτα στο μυαλό του. Κάποιος άλλος μπορεί να πει ότι είναι μέρος του συστήματος (σε ένα ακραίο -;- σενάριο).

Ο ίδιος δηλώνει:

«Πιστεύω στον Θεό, πιστεύω στους αγγέλους, πιστεύω στο σύμπαν και τις ανώτερες δυνάμεις που σε βοηθούν όταν το χρειάζεσαι περισσότερο». [1]

Σε ανώτερες δυνάμεις όμως και σε «Θεό», πιστεύουν και οι μασόνοι και οι αλλόθρησκοι.

Πολλοί θα δείτε τις παρακάτω εικόνες στα κοινωνικά δίκτυα και τα ιστολόγια:

Είναι ομολογητής της Ορθοδοξίας ο Τζόκοβιτς; Μάλλον όχι.

Είναι ομολογητής της Ορθοδοξίας ο Τζόκοβιτς; Μάλλον όχι.

Είναι ομολογητής της Ορθοδοξίας ο Τζόκοβιτς; Μάλλον όχι.

Φυσικά θα δείτε και την δήλωση που έκανε τους Χριστιανούς να πανηγυρίσουν και να απαλλαχθούν (;) από κάποια κόμπλεξ τους.

“Πρώτα είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος και μετά τενίστας” (δήλωση κατά την βράβευση του από την Σέρβικη Εκκλησία το …κοντινό 2012 – σιγά μην ήταν μετά από κάποια νίκη σε “γκραν σλαμ”) [2] (…Λες και έχουμε ανάγκη τους τραγουδιστές και τους τενίστες για να στερεωθούμε στην πίστη. Λες και δεν είμαστε τέκνα Βασιλέως και θα χρειαστώ εγώ τον εκάστοτε αθλητή για να νιώσω υπερήφανος για την πίστη μου ή τον κάθε επιστήμονα – “αχ, Τσιόδρα και Γιαμαρέλλου”).

Ένταξει, τα είδαμε τα ανωτέρω, όμως, αναρωτιέμαι, δεν θα έπρεπε να ξέραμε και τα παρακάτω;

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα και κείμενο
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, όποτε θέλει να ηρεμήσει ή να νιώσει χαρά κάνει γιόγκα, όπως δήλωσε και στο Amuse.

Την σχέση που υπάρχει με την Γιόγκα, το πόσο «τον βοηθάει διανοητικά» κλπ;

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ! >>  Σύμφωνα με την ίδια τη ΜΑΣΟΝΙΚΉ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΊΔΕΙΑ, η γιόγκα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ γυμναστική, αλλά…ΜΑΓΕΊΑ..!!!

 

Η γιόγκα τον κάνει να νιώθει χαρά, ηρεμία και άλλα. Επίσης, πάντοτε, στο Ουίμπλετον, αφιερώνει μια ώρα διαλογισμού στο Μπουνταπαντίπα…  [3]

Είναι ομολογητής της Ορθοδοξίας ο Τζόκοβιτς; Μάλλον όχι.
Photo by Keith Waldegrave/ANL/Shutterstock (9031493a)
Novak Djokovic And His Girlfriend Jelena Ristic At The Buddhapadipa Temple In Wimbledon Where They Both Went To Meditate Before Thursday’s Game Against Bobby Reynolds. .
Novak Djokovic And His Girlfriend Jelena Ristic At The Buddhapadipa Temple In Wimbledon Where They Both Went To Meditate Before Thursday’s Game Against Bobby Reynolds. Pic Keith Waldegrave.

 

Είναι ομολογητής της Ορθοδοξίας ο Τζόκοβιτς; Μάλλον όχι.
buddhapadipa temple

 

Εδώ, επί τω έργω.

Caterpillar' Novak Djokovic shows off bizarre anti-gravitational yoga routine ahead of Aus Open clash — RT Sport News
‘Caterpillar’ Novak Djokovic shows off bizarre anti-gravitational yoga routine ahead of Aus Open clash

 

Σύμφωνα με το “RT“, οι ανωτέρω κινήσεις του ενθουσίασαν τους θαυμαστές του, οι οποίοι βομβάρδισαν τον λογαριασμό του με σχόλια όπως: “Είσαι πραγματικός μάγος, εντός και εκτός των γηπέδων”.

Εδώ, με έναν έτερο μάγο (κανονικό μάγο αυτή τη φορά), μιλάνε για “Μάντρα” , στο βίντεο – “σκέψου σαν μοναχός”. Το πόσο κλειδί είναι δηλαδή το να επαναλαμβάνεις την ίδια λέξη – όποια και αν είναι αυτή –  και πως αυτή σε “ξεκλειδώνει”. Στην τεχνική μάντρα ο «Νόλε» μύησε και τον «δικό μας» Στέφανο Τσιτσιπά [4]

Θα έχετε οπωσδήποτε διαβάσει τα όσα λένε οι γκουρού. “Πίστευε όπου θέλεις, επικαλέσου τον Χριστό, τον Βούδα, τον Μωάμεθ, όποιον θέλεις, δεν υπάρχει διαφορά”, “Μπορείς να είσαι και Χριστιανός και να κάνεις γιόγκα”! Και άλλες ανοησίες δηλαδή.

Επίσης, γνωρίζατε πως το βιβλίο του μάγου αυτού κυκλοφορεί με ελληνικό τίτλο “Σκέψου σαν μοναχός” και προωθείται, όσο κανένα άλλο βιβλίο στην αγορά, από πασίγνωστο εκδοτικό οίκο;

Αλήθεια, τι μοναχός; Το εξώφυλλο δεν αναφέρει τίποτα παραπάνω, αν και ο ίδιος αναφέρεται στον μοναχισμό των Βουδιστών.

Εδώ, σε μια σειρά από συζητήσεις με τον ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΟΔΗΓΟ (σχετικά με την αναζήτηση – περιπλάνηση στην ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ), ασχολούνται με θέματα όπως: “πως με την πνευματική καθαρότητα σου μπορείς να κάνεις το βραστό νερό καθαρό, από μολυσμένο”.

Άλλες πτυχές του Ν. Τζόκοβιτς

Φίλος των δέντρων!

Από κει παίρνει ενέργεια και δεν ντρέπεται ποτέ να το δηλώσει ή να παροτρύνει τους συναθλητές του να πράξουν κάτι παρόμοιο (ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ ΔΕΝΔΡΩΝ).

«Έχω έναν φίλο εκεί, μια βραζιλιάνικη συκιά, όπου μου αρέσει να σκαρφαλώνω και να επικοινωνώ μαζί της, οπότε αυτή είναι, ίσως, η πιο αγαπημένη μου συνήθεια». [5]

Είναι ομολογητής της Ορθοδοξίας ο Τζόκοβιτς; Μάλλον όχι.

Η σχέση του με τις πυραμίδες στην Βοσνία, που και αυτές “μεταδίδουν ενέργεια”, αλλά και μπορούν να μας …απαλλάξουν από τον κ*βιντ.

Ενδιαφέρον έχει και η καθημερινή ρουτίνα της οικογένειας Τζόκοβιτς, η οποία περιλαμβάνει γιόγκα, τραγούδια, απόλαυση της ανατολής του ηλίου κλπ. (αλήθεια υπάρχει προσευχή στο πρόγραμμα του Νόλε); [yahoo]

Θα μπορούσα να συνεχίζω, καθώς υπάρχουν ουκ ολίγα περισσότερα για την περίπτωση Τζόκοβιτς – ακόμα και σχέση με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Κλαους Σβαμπ και το εγχείρημα για μια ενιαία εκπαίδευση παγκοσμίως… [6]

 

Είναι ομολογητής της Ορθοδοξίας ο Τζόκοβιτς; Μάλλον όχι.

Ή και άκρως μασονικές του πόζες σε γνωστά μέσα.

Είναι ομολογητής της Ορθοδοξίας ο Τζόκοβιτς; Μάλλον όχι.

Το θέμα μας όμως δεν είναι αυτό. Το θέμα μας είναι να αφυπνιστούμε και να προσέχουμε από τα διάφορα είδωλα της Νεας Εποχής, καθώς, ίσως και άθελα τους, μπορεί να γίνονται και πρόδρομοι του αντιχρίστου. Εμείς τον βγάλαμε ομολογητή για το εμβόλιο! ΦΟΒΕΡΟ! Αν δεν έκανε το εμβόλιο για θρησκευτικούς λόγους να πω χίλια μπράβο, όμως εδώ δεν το έκανε για τον φόβο των παρενεργειών, όπως δήλωσε και ο ίδιος. Και στην τελική που φαίνεται η πίστη του; Από 3 φωτογραφίες και μία δήλωση πριν 10 χρόνια; Για την γιόγκα μιλάει σχεδόν κάθε μέρα. Και τι μας λέει, πως όλα οφείλονται σε εκείνη, και τον δια(ο)λογισμό.

Ας μην ξεχνάμε πως η γιόγκα ειδικά μοιάζει ως η κοινή συνισταμένη της πανθρησκείας, η οποία μας χτυπάει την πόρτα για τα καλά. Και εμείς τσιμπάμε.

Μετά θα μας έρθει ο Αντίχριστος «με τα καλά του έργα», όπως μας λένε οι άγιοι, και θα αναρωτιόμαστε γιατί πλανηθήκαμε.

Ορθοδοξία «α λα καρτ» δεν υπάρχει.

Α, και πότε ομολογούμε Χριστό…; Μόνο τότε (εδώ)

Προσοχή λοιπόν.


Παραπομπές

[1]

New York Times – https://www.nytimes.com/2020/10/08/sports/tennis/the-many-sides-of-novak-djokovic-out-there-for-all-to-see.html ..

[2] https://aleteia.org/2018/01/20/novak-djokovic-before-i-am-an-athlete-i-am-an-orthodox-christian/]

[3] https://www.essentiallysports.com/religious-beliefs-and-spiritual-inclination-of-novak-djokovic/

[4] https://www.essentiallysports.com/stefanos-tsitsipas-emulates-novak-djokovics-mantra-to-success-atp-tennis-news/

[5] Yahoo Sports – https://sports.yahoo.com/hugs-guru-favourite-tree-djokovics-unusual-route-top-022648620–ten.html?guccounter=1&guce_referrer=aHR0cHM6Ly93d3cuZ29vZ2xlLmNvbS8&guce_referrer_sig=AQAAAC1Ft_0Nk-bUn4OzMGIZmGWr7vj9YP654Sz42L0QP2phV-IlksuwMe2wDcy8LjimazMROma-Xa9ZIgtLZXLh_MZnbSkj8_QN9SOkpPKjFs5Y6rcRkJVuqqKmbcKGDwvwMPAt1vMnINHBiXSaj37hwScKKPH8WPOa6ywcfiqpy3YS

[6] https://novakdjokovicfoundation.org/davos-2021-highlights-reimagining-education/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr