Αποκαλύψεις Κ.Βελόπουλου για το αυστραλιανό όνειδος με τον Ν.Τζόκοβιτς: Η διάλυση deal εξορύξεων 2,4 δισ. δολ. η αιτία

Αποκαλύψεις Κ.Βελόπουλου για το αυστραλιανό όνειδος με τον Ν.Τζόκοβιτς: Η διάλυση deal εξορύξεων 2,4 δισ. δολ. η αιτία

Αποκαλύψεις Κ.Βελόπουλου για το αυστραλιανό όνειδος με τον Ν.Τζόκοβιτς: Η διάλυση deal εξορύξεων 2,4 δισ. δολ. η αιτία

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης με παρέμβασή του «φωτίζει» τα πραγματικά γεγονότα που οδήγησαν στην εκτροπή της Δημοκρατίας στην Αυστραλία


Μια ακυρωθείσα συμφωνία ύψους 2,4 δισ. δολαρίων μεταξύ μιας αυστραλιανής εταιρείας εξόρυξης και του σερβικού δημοσίου, αποτελεί την πραγματική αιτία της ντροπιαστικής συμπεριφοράς της αυστραλιανής κυβέρνησης κατά του Σέρβου αθλητή Νόβακ Τζόκοβιτς.

Η εξόρυξη θα κατέστρεφε περιβαλλοντικά μια ολόκληρη περιοχή στη Σερβία και προκάλεσε τις αντιδράσεις των Σέρβων πολιτών, αντιδράσεις των οποίων ηγήθηκε ο Ν.Τζόκοβιτς. Η συμφωνία, τελικά ακυρώθηκε!

Ο πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης», Κυριάκος Βελόπουλος αναφέρθηκε στις εξελίξεις που αφορούν τον Σέρβο Νόβακ Τζόκοβιτς χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτο» τον τρόπο συμπεριφοράς των Αυστραλών απέναντι στον κορυφαίο τενίστα αλλά όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο όλα έχουν την εξήγησή τους.

Όπως δήλωσε ο Κ.Βελόπουλος:

“Ο Τζόκοβιτς λοιπόν περνάει όσα περνάει για πολιτικο-οικονομικούς λόγους. Διότι πριν από λίγες ημέρες η σερβική κυβέρνηση ήρε την άδεια της αμερικανικοαυττραλινής εταιρείας της Ριο-Τιντο για εξόρυξη σε ένα νέο μεγάλο κοίτασμα λιθίου στην περιοχή της κοιλάδας του Ζαντάρ, 130χλμ από το Βελιγράδι για περιβαλλοντικούς λόγους μετά από πολυήμερες διαδηλώσεις.Σε αυτές τις διαδηλώσεις ο Ν.Τζόκοβιτς ηγούνταν των διαδηλώσεων.

Η εταιρεία που πήρε το έργο από τον Βούτσιτς , του αγοραπωλησία πολλών δισεκατομμυρίων, είναι αυστραλο-αμερικανικών συμφερόντων. Έχασε χρήματα ο Αυστραλός τάχα νόμιμος πρωθυπουργός της Αυστραλίας γι αυτό κάναν ότι κάναν στον Τζόκοβιτς”.

Για την ιστορία να σημειώσουμε ότι η άρση της αδειοδότησης για το πρότζεκτ ύψους 2,4 δισ δολαρίων για την εξαγωγή λιθίου (κρίσιμο ορυκτό για την ‘πράσινη βιομηχανία’ πλέον)έγινε στις 16 Δεκεμβρίου από τον ίδιο τον Σέρβο πρόεδρο μετά από τις διαδηλώσεις που έσειαν καθημερινά το Βελιγράδι από τον Νοέμβριο του 2021.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!Μάλιστα η άρση της άδειας είχε τύχει εκτεταμένης αναφοράς και στα αυστραλιανά ΜΜΕ.
____________