Home ΚΟΣΜΟΣ Ολλανδία: Έρχεται η τέταρτη, η πέμπτη και η έκτη δόση! – Υπ. Υγείας: «Έχουμε άφθονες δόσεις για να εμβολιάζουμε κόσμο»

Ολλανδία: Έρχεται η τέταρτη, η πέμπτη και η έκτη δόση! – Υπ. Υγείας: «Έχουμε άφθονες δόσεις για να εμβολιάζουμε κόσμο»

by _
0 comment 237 views
Ολλανδία: Έρχεται η τέταρτη, η πέμπτη και η έκτη δόση! – Υπ. Υγείας: «Έχουμε άφθονες δόσεις για να εμβολιάζουμε κόσμο»
Ολλανδία: Έρχεται η τέταρτη, η πέμπτη και η έκτη δόση! – Υπ. Υγείας: «Έχουμε άφθονες δόσεις για να εμβολιάζουμε κόσμο»

Ολλανδία: Έρχεται η τέταρτη, η πέμπτη και η έκτη δόση! – Υπ. Υγείας: «Έχουμε άφθονες δόσεις για να εμβολιάζουμε κόσμο»


Ολοταχώς προς τρείς νέες δόσεις του εμβολίου για τον COVID-19 βαδίσει η Ολλανδία. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας Hugo de Jonge η χώρα βρίσκεται στην προετοιμασία για την επιβολή ακόμη τριών ενισχυτικών δόσεων προς τον γενικό πληθυσμό.

Ο De Jonge σε επιστολή του προς το κοινοβούλιο της χώρας την Τετάρτη, πρότεινε η Ολλανδία να εξετάσει επιπλέον γύρους «αναμνηστικών» εμβολίων για την καταπολέμηση των νέων μεταλλάξεων του COVID, με δύο από αυτές το 2022 και την επόμενη  το 2023.

Η επιστολή ανέφερε επίσης ότι η Ολλανδία διαθέτει αρκετά ενισχυτικά εμβόλια για την τρέχουσα εκστρατεία της.

Στην επιστολή, ο De Jonge έγραψε:

«Σίγουρα και επειδή μόνο το μισό κανονικό εμβόλιο χρειάζεται για μια αναμνηστική δόση Moderna, έχουμε τώρα επαρκή εμβόλια για την τρέχουσα «αναμνηστική» εκστρατεία και υπάρχει άφθονο υλικό  για πιθανούς επιπλέον «αναμνηστικούς» γύρους το δεύτερο τρίμηνο και το φθινόπωρο του 2022 και το 2023.»

Η Ολλανδία έχει αγοράσει μεγάλο απόθεμα εμβολίων για να αποφύγει τις ελλείψεις.

Η χώρα έχει παραγγείλει σχεδόν 6 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις  μαζί με τα 12 εκατομμύρια που έχουν ήδη αγοραστεί από την Pfizer/Biontech.



Παράλληλα υπάρχει ήδη συμφωνία με την Pfizer/Biontech για την αγορά  τουλάχιστον άλλων 17,5 εκατομμυρίων  δόσεων πριν από το 2023.

Η Pfizer/Biontech έχει δηλώσει ότι χρειάζεται τουλάχιστον 100 ημέρες για να αναπτύξει, να εγκρίνει και να ξεκινήσει  την παραγωγή για ένα τροποποιημένο εμβόλιο. Έτσι οι πρώτες  παραδόσεις αναμένονται  τον Απρίλιο αλλά όχι νωρίτερα.

Στις 29 Δεκεμβρίου άτομα που γεννήθηκαν το 1983 και το 1984 προσκλήθηκαν από τις Δημοτικές Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας για να λάβουν αναμνηστικά εμβόλια. Την επόμενη μέρα, όσοι γεννήθηκαν μεταξύ 1985 και 1986 είπαν ότι μπορούσαν να προγραμματίσουν το δικό τους.

Ο ιστότοπος της κυβέρνησης της Ολλανδίας έχει επίσης επισημάνει τα τρέχοντα δεδομένα σχετικά με την πρόσληψη εμβολίων στη χώρα.



Από τις 26 Δεκεμβρίου, το 89 τοις εκατό των ατόμων ηλικίας 18 ετών και άνω είχαν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου. Συνολικά το 85,9 τοις εκατό όσων είναι ηλικίας 18 ετών και άνω είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Συνολικά το  20% του πληθυσμού ηλικίας 18 ετών και άνω έχει εμβολιαστεί πλήρως και έχει λάβει αναμνηστικό εμβόλιο, ωστόσο, επί του παρόντος δεν μπορούν όλες οι ηλικιακές ομάδες να προγραμματίσουν το αναμνηστικό τους ραντεβού.

Στις 29 Δεκεμβρίου, η Ολλανδία είχε κατά μέσο όρο 12.390 επιβεβαιωμένα κρούσματα  κορωνοϊού τις τελευταίες  επτά ημέρες.

Στις 29 Δεκεμβρίου, 51 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους από τον κορωνοϊό ενώ μια ημέρα αργότερα ο αριθμός αυτός είχε πέσει στους  24. Συνολικά 20.852 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Ολλανδία από την αρχή της πανδημίας.

ΠΗΓΗ >> https://www.pronews.gr/ygeia/1045675_ollandia-erhetai-i-tetarti-i-pempti-kai-i-ekti-dosi-yp-ygeias-ehoyme-afthones-doseis

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr